Maleisië echt Azië (17 dagen)


Prijs vanaf
890 USD
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
BOEKING
Tourcode:MAL-001
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze rondreis brengt u langs de mooiste plekken van Maleisië. U begint deze reis met een verblijf in het kleurrijke Melaka, om vervolgens door naar te gaan naar Kuala Lumpur, een multiculturele metropool. Een bezoek aan de oudste oerwoud ter wereld staat ook op het programma, om daarna naar een hoger gelegen en koeler gebied af te reizen, de Cameron Highlands.

Het eiland Penang, ook wel de parel van de Orient genoemd, is uw volgende stop. Vervolgens reist u naar Langkawi. Langkawi is een archipel bestaande uit 99 eilandjes, met een hoofdeiland. De omgeving wordt gekenmerkt door een prachtige natuur. Op Langkawi kunt u genieten van een strandvakantie, om daarna uw reis in Kuala Lumpur te eindigen. Ontdek en geniet van het echte Azië.


Overnachting: Hatten Hotel Melaka
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Kuala Lumpur
Uw gids wacht u op wanneer u aankomt in het Kuala Lumpur International Airport en brengt u naar Melaka, een reis van ongeveer 2 uur. In uw hotel aangekomen kan u inchecken en de rest van de dag zelf de stad verkennen.

Melaka is een historische stad met rijke erfgoedgebouwen, oude monumenten en koloniale structuren. Na een wandeling door het koloniale verleden, steek de brug over naar Jonker Street in Chinatown waar lekkernijen en de beste kip rijstballen in Maleisië te vinden is. Er staat dagelijks een lange rij, maar het is de moeite waard! Bezoek ook het levendige avondmarkt in Chinatown als u er in het weekend bent.


Overnachting: Hatten Hotel Melaka
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 2: Ontdek cultuurstad Melaka
Na uw ontbijt heeft u de hele dag de tijd om Melaka beter te leren kennen.

Melaka was in de 15de eeuw de belangrijkste haven in Zuidoost-Azië, waar handelaren uit het westen en het oosten elkaar troffen. Melaka heeft in de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. Holland heeft ooit het Sumatraanse Padang geruild voor Melaka met de Engelsen. Het was vroeger een strategische plek aan de Straat van Melaka. Uit India werd textiel aangevoerd, uit de Molukken specerijen, uit China zijde en porselein, uit Maleisië tin en uit Sumatra goud en peper. Als u vanaf het centrum de heuvel oploopt, komt u bij de St. Pauls Church. Deze kerk is door de Portugezen gebouwd; er liggen veel Nederlanders begraven. U heeft vanaf deze plek een mooi overzicht over de stad. U kunt er ook een boottochtje maken op een van de kanaaltjes, die uitmonden in zee; u ziet dan goed hoe men hier leeft. Ook de Chinese cultuur is duidelijk aanwezig in de stad.


Overnachting: Swiss Inn Kuala Lumpur
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Van Melaka naar de hoofdstad van Maleisië
Na een ontspannen ontbijt zal onze chauffeur u ophalen voor uw transfer naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel, heeft u de rest van de dag de tijd om op uw gemak Kuala Lumpur te verkennen.

Kuala Lumpur is een bruisende metropool en valt op door zijn opmerkelijke culturele diversiteit. Etnische Maleisiërs, Chinese gelukzoekers, Indische migranten, en Britse koloniën droegen allen een steentje bij aan het creeeren van de bruisende stad en elk groep heeft zijn onuitwisbare karakteristieken achtergelaten.


Overnachting: Swiss Inn Kuala Lumpur
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Vrijetijdsbesteding in Kuala Lumpur
Na een uitgebreid ontbijt heeft u de hele dag de tijd om Kuala Lumpur beter te leren kennen. Breng een bezoek aan het Onafhankelijkheidsplein met zijn prachtige gebouwen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation, of bezoek een lokale batik handwerkplaats en natuurlijk niet te missen, de Petronias Twin Towers.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: join-in transfer, boot
Dag 5: Lange tocht naar het hart van Taman Negara National Park
Na uw ontbijt wacht een join-in transfer u op voor een reis naar Kuala Tembeling Jetty, waar een boot u naar Taman Negara National Park brengt. De reis duurt ongeveer 6 uur waarbij u langs kleine dorpen en bossen rijdt. Wanneer u van de snelweg gaat, zult u al snel opmerken hoe wilder en dichter de oerwoud begint te worden.

Kuala Tembeling Jetty is een basis jetty met minimale faciliteiten. U kan het beste nog snel wat snacks kopen voordat u aan boord gaat voor een rit van ongeveer 3 uur. We raden aan om de dag van tevoren een sandwich of iets dergelijks te kopen en deze mee te brengen, omdat de Kuala Tembeling een beperkte keus aan snacks heeft.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 6: Vrije tijd in de oudste oerwoud ter wereld
Ga 's werelds oudste oerwoud ontdekken! U kunt bij het Taman Negara Resort diverse excursies boeken, maar u kan ook op eigen gelegen een stukje van het grote oerwoud ontdekken. Wandel 's morgens naar de Teresik Hill, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de jungle. Een van de langste en meest spectaculaire loopbrug is hier te vinden; maar liefst 50 meter boven de grond en zo'n 450 meter langs. In de middag kunt u overwegen om een boottocht naar de watervallen van Lata Berkoh te maken en heerlijk uitrusten bij een poel waar u ook kan zwemmen. Kortom, genoeg te zien, te doen, en te beleven!


Overnachting: Strawberry Park Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 7: Cameron Highlands op 1800 meter hoogte
U wordt op een afgesproken tijd verwacht bij de minibus, waar uw reis verder gaat naar Cameron Highlands, een rit van ongeveer 5 uur. Een prachtig uitzicht over de regenwoud volgt wanneer u hoger de berg op rijdt. Wanneer u aankomt bij uw resort, is het tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. De koele temperatuur is heerlijk. Niet te koud, niet te warm.

De Cameron Highlands is een berg met een hoogte van 1800 meter. De koele lucht is heerlijk na een dag in de regenwoud te zijn geweest. Terwijl u geniet van de temperatuur, breng eens bezoek aan de theeplantages, vlindertuinen, en andere lokale activiteiten.


Overnachting: Strawberry Park Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 8: Theeplantages en indrukwekkende uitzicht in Cameron Highlands
Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd.

Maak een trekking en ontdek de overblijfselen van de koloniale tijd of ontdek een van de vele theeplantages, waarvan de BOH theeplantage de grootste en meest indrukwekkende theeplantage is van de Cameron Highlands.


Overnachting: Red Rock Hotel Penang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Minibus
Dag 9: Penang, eiland met veel geschiedenis
Vandaag verlaat u de Cameron Highlands. Het eerste stukje rijdt u over de kronkelende bergwegen, daarna gaat u de snelweg op, op weg naar Penang.

Het eiland Penang biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden en natuurschoon. Het beroemde strand van Batu Ferringhi ligt op 30 minuten rijden van de hoofdstad Georgetown. Op de boulevard zijn er veel winkeltjes waar (vaak namaak) allerlei soorten dingen worden aangeboden. Leuk om langs te slenteren en het afdingen onder de knie te krijgen. Maar Penang biedt meer dan alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u vele dagen door de drukke stad slenteren en de mooiste, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken.


Overnachting: Red Rock Hotel Penang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 10: Penang op eigen gelegenheid verkennen
Penang heeft meer te bieden dan Georgetown. Een bezoek aan het oude fort Cornwallis, de slangen tempel en het mystieke China Town mogen bij een bezoek aan Penang niet ontbreken. Het eiland heeft veel bevolkingsgroepen die harmonieus samenleven. Het grootste gedeelte van de bevolking is van Chinese afkomst, maar er leven ook Indiase immigranten, Thai, Birmezen, Maleisiërs en Indonesiërs. Deze bevolkingsgroepen leven vreedzaam naast elkaar en dat ziet u ook wanneer u over de straten struint.


Overnachting: Red Rock Hotel Penang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Penang op eigen gelegenheid verkennen
Sta vroeg op en geniet van een uitgebreid ontbijt, om daarna Penang en omgeving beter te leren kennen. Iets buiten Penang vindt u de Kek Lok Si tempel, een indrukwekkend boeddhistische tempel op het eiland. Men gelooft dat de tempel de grootste tempel van Zuidoost Azië is.

Als u van de natuur houdt, is de Penang National Park een must-see. Penang National Park is het kleinste nationale park van Maleisië. Dit park ligt in het uiterste noordwestelijke puntje van het eiland. Zeer speciaal aan dit nationale park is dat je hier een meromictisch meer kunt bezichtigen (waarvan er in totaal maar twee op de wereld zijn). Dit meer is speciaal omdat hier zoet- en zoutwater bij elkaar komt maar niet mengt.


Overnachting: Favehotel Cenang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Minibus, boot
Dag 12: Van Penang naar Langkawi per ferry
Het laatste eiland van uw reis is Langkawi. Per comfortabele ferryboot vaart u in ongeveer 2,5 uur van Penang naar Langkawi.

Langkawi is een archipel bestaande uit 99 eilandjes, met één hoofdeiland. De omgeving wordt gekenmerkt door een prachtige natuur. Er leven vele adelaars, wat tevens het symbool is van Langkawi. De beste manier om de pracht van deze archipel te bewonderen is per boot. Al varend wisselen kalkstenen rotsformaties die uit zee omhoog rijzen en imposante mangrovebossen elkaar af. Maak ook de onderwaterwereld is adembenemend mooi. Het is dan ook een geliefde duik- en snorkelbestemming.


Overnachting: Favehotel Cenang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Verken Langkawi op eigen gelegenheid
Na het ontbijt heeft u tijd om het eiland te verkennen.
In het noorden van Langkawi ligt het Black Sand Beach. Er gaan meerdere theorieën rond over het ontstaan van het 'zwarte strand'. Sommigen beweren dat dit het resultaat was van vroegere oorlogen, anderen geloven dat de onderstroming schepen liet zinken. Wat de waarheid ook mag zijn, het strand heeft zwarte vlekken. Het strand is dan misschien niet het mooiste strand op het eiland, maar de locatie is wel fantastisch mooi, de noordzijde van het eiland is meestal zo goed als uitgestorven; u kunt hier heerlijk in alle rust van de prachtige uitzichten en omgeving genieten.


Overnachting: Favehotel Cenang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Verken Langkawi op eigen gelegenheid
Naast de Jetty Point, tegen de rand van het stadje Kuah, ligt Langkawi Eagle Square. Op dit plein rijst een handgemaakte, metershoge adelaar overal bovenuit. Deze Eagle ziet u door heel Langkawi terug. De naam van het eiland komt dan ook voort uit een combinatie van de woorden 'Helang' (Arend) en 'Kawi' (Marmer). Vanaf Langkawi Eagle heeft u een prachtige zonsondergang.

Naast de Eagle Square ligt het 50 hectare grote Lagenda Langkawi Park. Een prachtig park met veel verschillende soorten bomen, planten en bloemen. Daarnaast bevat het park 4 meertjes en een flink aantal informatiezuilen met hierop informatie over het eiland en haar geschiedenis.


Overnachting: Favehotel Cenang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 15: Verken Langkawi op eigen gelegenheid
Na een paar dagen het eiland te hebben verkend is het tijd voor een relaxte strandvakantie, als u dat al niet gedaan hebt.

Langkawi heeft een flink aantal mooie stranden. Het is er misschien niet zo idyllisch als op de bountyeilanden aan de oostzijde van het schiereiland of zoals bij de eilanden rond Borneo; toch zijn de stranden mooi genoeg om er lekker langs te luieren en te zonnen. De beste stranden liggen aan de noordzijde van het eiland. Hier hebt u tevens de mooiste publiekelijk toegankelijke stranden. Het water is er meer helder dan in het zuiden, daarnaast is het er ook minder druk.


Overnachting: Swiss Inn Kuala Lumpur
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig (niet inclusief), minibus
Dag 16: Langkawi - Kuala Lumpur
Na uw ontbijt wordt u naar het vliegveld van Langkawi gebracht, waar uw vlucht (niet inclusief) naar Kuala Lumpur klaar staat. Op het vliegveld van Kuala Lumpur wordt u door de chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht. Na het inchecken heeft u de hele dag de tijd om te ontspannen of last minute souvenirs in te slaan.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig (niet inclusief), minibus
Dag 17: Vertrek uit Kuala Lumpur
Na uw ontbijt wordt u naar het vliegveld van Kuala Lumpur gebracht, waar uw vlucht (niet inclusief) naar uw volgende bestemming klaar staat, waarbij u geheid nog vaak terugdenkt aan uw fijne tijd in Maleisië.

Het is ook mogelijk om uw reis voort te zetten in Thailand. Green Wood Travel kan een op maat gemaakte programma maken. Stuur een email voor meer informatie.
Opmerkingen: in plaats van terug te vliegen naar Kuala Lumpur of Bangkok vanaf Langkawi is een erg originele reisoptie om via de Tiger Line veerdienst naar Thailand te varen. U Kunt uitstappen op Koh Lipe of zelfs op Koh Phi Phi.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Maleisië echt Azië tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en/of auto en publieke boten en bus. Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal en eventuele binnenlandse vluchten. Deze worden apart berekend in uw programma. Online inchecken, visumkosten, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven, en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Maleisië, Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor Maleisië echt Azië (17 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
Name: Tineke Peeters
Date: 15-Aug-17

Recensie: Fijn contact gehad met Green Wood Travel betreffende de planning van deze reis. De reis zelf was perfect van aankomst in Kuala Lumpur tot het vertrek uit Penang. Een aanrader om Maleisië te beleven.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
750 Euro
Avontuurlijk Sabah (7 dagen)

Sabah is het noordelijke deel van Maleisisch Borneo. Hier gaat u de hoogtepunten van het noorden verkennen. U begint in Sandakan wat het voormalige hoofdstad van het Britse Noord B

Vanaf:
650 Euro
Sarawak & Brunei Experience (7 dagen)

Tijdens deze rondreis bezoekt u Sarawak en Brunei. Sarawak is het zuidelijke gedeelte van Maleisisch Borneo en staat bekend om de enorme jungles en verscheidenheid aan diersoorten

Vanaf:
890 USD
Maleisië echt Azië (17 dagen)

Deze rondreis brengt u langs de mooiste plekken van Maleisië. U begint deze reis met een verblijf in het kleurrijke Melaka, om vervolgens door naar te gaan naar Kuala Lumpur, een