Maleisië - Echt Azië (17 dagen)

Tourcode:MAL-001
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Maleisië, echt Azië. Maleisië is misschien niet het eerste land dat bij mensen opkomt die naar Azië willen. Dat is jammer, want Maleisië heeft alles wat een reiziger zoekt. We lopen even het lijstje af: wervelende steden, check; witte zandstranden, check; heerlijk gevarieerd en lekker eten, check; nationale parken en wildlife, check; adembenemende eilanden, check; leuke mensen met allerlei verschillende achtergronden, check; een klimaat met veel zon, check. NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Kortom: u kunt uw hart verliezen aan Maleisië, want het is er interessant, het is er heerlijk en bovenal, het is er echt Azië.

REISROUTE: KUALA LUMPUR - MALAKKA - KUALA LAMPUR - TAMAN NEGARA - PENANG - LANGKAWI - KUALA LUMPUR

Stelt u het zich alvast een beetje voor: dat u in Jalan Alor van het lekkerste streetfood kunt proeven. Gewoon aansluiten aan een van de vele plastic tafeltjes. Het eten is er geweldig en de sfeer zo mogelijk nog beter. Echt Maleisië! Of hoe u voetje voor voetje over de spannendste loopbrug over het oudste regenwoud ter wereld schuifelt. De smalle brug is 530 meter lang en hangt op 40 meter boven de jungle. Echt Maleisië! Of hoe moeilijk het is een goede foto van de Petronas Twin Towers te maken; na voltooiing het hoogste gebouw ter wereld. Ook al echt Maleisië! Of hoe u trappen klom naar de Batu tempelgrotten, over het strand van Langkawi wandelde of ontspannen zat te genieten in een bootje over de Tembeling rivier. Allemaal echt Maleisië! En echt Azië!
Overnachting: Eco Tree Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Maleisië. Naar Malakka, koloniale stad met een Nederlands tintje.
Selamat datang, welkom in Maleisië. Na aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur, wordt u opgewacht door onze Engelssprekende chauffeur. Per minibus of auto wordt u vervolgens naar Malakka (Melaka in het Maleisisch) gebracht. Uw eerste stop op deze reis.

Malakka is een historische stad met rijke erfgoedgebouwen, oude monumenten en koloniale structuren. Maak een wandeling door het deels Nederlandse koloniale verleden; steek de brug over naar Jonker Street in Chinatown waar de beste kip-rijstballen van Maleisië te vinden zijn. U moet misschien in de rij aansluiten, maar het is de moeite waard! Bezoek ook de levendige (weekend) avondmarkt in Chinatown.

In de oude binnenstad vindt u het rode plein (niet te verwarren met dat in Moskou). Het plein, officieel Dutch Square, heeft de rode bijnaam vanwege de gebouwen. Als u er staat, is meteen duidelijk waar die naam vandaan komt. In het oog springt de Christ Church, gebouwd in 1750 als een Nederlands Hervormde kerk. Daar vlakbij ligt het Stadthuys, in 1650 als woning voor de gouverneur gebouwd.


Overnachting: Eco Tree Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Tour door Malakka: St Pauls Kerk, Cheng Hoon Tempel
Malakka was in de 15de eeuw de belangrijkste haven in Zuidoost-Azië. Handelaren uit het westen en het oosten troffen elkaar hier. De stad heeft in de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. De Nederlanders verkregen het door Padang op Sumatra met de Engelsen te ruilen. Zo ging dat toen.

Malakka was in die tijd een strategische plek aan de Straat van Malakka, goed voor de Nederlandse handel. Uit India werd textiel aangevoerd, uit de Molukken kwamen specerijen, uit China zijde en porselein, uit Maleisië tin en uit Sumatra goud en peper.

Vandaag maakt u een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Malakka: de op een heuvel gelegen St. Paul's kerk. Deze kerk is door de Portugezen gebouwd, maar er liggen veel Nederlanders begraven. De plek biedt een mooi uitzicht over de stad. U gaat ook naar de Cheng Hoon Teng tempel, de oudste Chinese tempel van Maleisië, Porta de Santiago, Jonker Street, Stadhuys, Christ Church en Bukit Cina.


Overnachting: Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Naar Kuala Lumpur. Stadstour: Petronas Twin Towers, Lake Gardens
Na het ontbijt wacht u een cultuurshock, de overgang van het oude Malakka met de sporen van een Nederlands verleden, naar Kuala Lumpur, voor de meeste reizigers het eerste dat ze van Maleisië zien.

U maakt een tour langs het oude en nieuwe van Kuala Lumpur. Uiteraard gaat u kijken bij de Petronas Twin Towers, het iconische gebouw, met 452 meter de hoogste tweeling wolkenkrabber ter wereld. U gaat naar het National Museum (entree is niet inclusief), ziet Istana Negara, het Royal King Palace, dat door een erewacht te paard wordt bewaakt, de fraaie Lake Gardens, Independence Square, de National Mosque en het oude treinstation in Moorse stijl.


Overnachting: Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Vrije dag in Kuala Lumpur.
Kuala Lumpur wordt in Maleisië afgekort tot KL, wel zo gemakkelijk. KL is het stedelijk centrum van het land. Een moderne stad met koloniale geschiedenis en culturele diversiteit in de haarvaten. Etnische Maleisiërs, Chinese gelukzoekers, Indische migranten en Britse koloniën trokken in het verleden allemaal naar KL en droegen bij aan het creëren van een bruisende hoofdstad.

U kunt een uitstapje naar het waterpark Sunway Lagoon Theme Park overwegen. Het ligt in Petaling Jaya, 15 kilometer buiten KL. Er zijn spectaculaire surf simulators en snelle tubes voor waterpret, net als een natuurpark en een horror en griezelgedeelte.

Of: de beroemde Hindoe tempel Batu Caves. Het kalkstenen gebergte waarin de grotten van het tempelcomplex liggen is mogelijk 400 miljoen jaar oud. Laat in de 19e eeuw werden enkele van de grotten als tempel in gebruik genomen. De grootste ruimte, de Kathedraal Grot of Tempel Grot heeft hindoe altaren. Om het goed te kunnen zien moeten bezoekers de 272 treden van de trap beklimmen. De Ramayana Grot kan al van ver worden herkend aan het 15 meter hoge beeld van Hanuman.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Vervoer: minibus
Dag 5: Van KL naar Taman Negara. Night jungle walk.
U wordt na het ontbijt naar de Kuala Tahan Jetty gereden. Onderweg wordt een korte stop gemaakt bij de Batu Caves (zie dag 4). Later gaat het verder per kleine (open) boot naar Taman Negara.

De aantrekkelijkheid van Taman Negara is niet moeilijk te begrijpen: het is woeste natuur, dichtbegroeide jungle met snelstromende rivieren en een breed palet aan dieren die je zelden te zien krijgt (ook niet als je in het gebied bent trouwens). Het is het oudste regenwoud ter wereld en bestaat al 130 miljoen jaar.

Uw resort van de komende nachten ligt in het dorpje Kuala Tahan, midden in het groene oerwoud. In de directe omgeving ligt de Four Steps waterval (om te picknicken en om te zwemmen) en Terasek Hill, voor wie een wandeling door de jungle wil maken. Ook kan vanuit dit resort een boottocht naar Lata Berkoh worden ondernomen.

Op het programma staat in ieder geval een 'night jungle walk'. Ervaar de jungle in het donker en kijk bij Bumbun Tahan, een plek waar veel zout in de grond zit, en (met een beetje geluk) herten, wilde beren en tapirs een portie zout komen likken.

Diner in het resort.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 6: Taman Negara. Jungle trektocht en loopbrug tussen de boomtoppen.
Een mooie dag om de geheimen van Taman Negara te ontdekken. Er staan twee jungletochten op de agenda. Een door het regenwoud en een tussen de boomtoppen en het bladerdak van de jungle.

Taman Negara Kuala Tahan is een van de mooiste plekken om een jungletrek te lopen. Onder de relatieve bescherming van de bomen ziet u het plantenrijk van dit vruchtbare deel van Maleisië. U klimt (een tocht van ongeveer een uur) naar de piek van Bukit Teresek, op 334 meter hoogte. Het uitzicht is uw beloning. Als het weer meewerkt zit u Gunung Tahan (de hoogste berg van Maleisië) en de valleien en heuvels in de verre omgeving.

Zo mogelijk nog spectaculairder is de 'canopy walk', een loopbrug door de toppen van de jungle. De 'brug', oorspronkelijk gebouwd voor research doeleinden, is 530 meter lang en hangt 40 meter boven de grond. En trouwens ook behoorlijk smal en wiebelig. U krijgt opnieuw een geweldig uitzicht over de flora en fauna van dit natuurgebied. Waarschijnlijk een ervaring om nooit te vergeten. Op donderdag gesloten.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 7: Boottochtje naar de Lata Berkoh waterval, naar Gunung Tahan natural jacuzzi.
Lang geleden, heel lang geleden zag een locale heerser in het Taman Negara gebied een visioen van een speer. Hij besloot de rivier die er liep 'de rivier van de speer' te noemen, in het Maleisisch Sungai Tembeling. Er ontwikkelde zich een stadje, het eldorado van het oosten, toen er tin werd gedolven. Het stadje werd rijk, maar viel terug op de armoede nadat de mijnen waren uitgeput. Wat er overbleef was een kleine nederzetting en veel natuur, waaronder die geweldige rivier.

Een waterrijke dag. U maakt een boottochtje over de Tahan rivier naar de watervallen van Lata Berkoh. Bij Gunung Tahan kan worden gezwommen en gedipt in een 'natuurlijke jacuzzi'.

Ook wordt gestopt bij de Ikan Kelah Fisch Sanctuary waar u mee kunt helpen met het voeren van de zoetwater vissen.

Lunch en diner in het resort.


Overnachting: Neo+
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 8: Van Taman Negara naar Penang, mengelmoes van culturen.
Afscheid van Taman Negara, op weg naar Penang, het eiland ten noordwesten van het vasteland. Maleisië is een mengelmoes van culturen en volkeren, en dat kunt u nergens beter zien dan op dit eiland, en dan vooral in de hoofdstad Georgetown. Onderweg wordt gestopt bij de Sam Poh Tong grot tempel en in Kuala Kangsar.

Georgetown werd eind 18e eeuw gesticht door de Britten en werd onderdeel van een verzameling eilanden in de Straat van Malakka die allemaal onder Brits protectoraat vielen. Met onderbreking van de Tweede Wereldoorlog, toen de Japanners het eiland in hun macht kregen, was Penang tot in de jaren 50 van de vorige eeuw Brits, daarna werd het bij Maleisië gevoegd. Het stempel van een multiculturele samenleving was gezet. Er leefden Chinezen, Britten, Indiërs en Maleisiërs. Het bracht veel kleur naar het eiland. Nog altijd te zien aan de hippe kunstscene, let alleen al eens op de vele muurschilderingen; aan de aanwezigheid van oude trishaw's en aan de invloed op de markten uit China en het Midden-Oosten. U ziet er oude Aziatische shophouses en moderne panden; er is een goed stadsleven, maar ook strand.


Overnachting: Neo+
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: Penang. Vrije dag. Straatmarkt of vlooienmarkt?
Er is geen programma voor Penang, u kunt uw tijd naar eigen inzicht indelen. Onze tips: bezoek een van de vele markten. er zijn nachtmarkten, bazaars, vlooienmarkten en straatmarkten. Genoeg keus dus. Op de Chowrasta Bazaar doet de lokale bevolking de boodschappen en deelt ondertussen even de laatste nieuwtjes met elkaar. er zijn aparte gedeeltes met zoetigheid, vers vlees, maar ook met tweedehands boeken.

De Macallum Street Night Market levert eten, en alles van t-shirts tot covers voor de mobiele telefoon. Wie een mes, keukenspullen, gereedschap of oude langspeelplaten zoekt, kijkt het best op de Lorong Kulit Flea Market. Waterlooplein, maar dan in Georgetown. Kleding en eten vindt u op de Batu Ferringhi Night Market, met meer dan 100 stalletjes.


Overnachting: Neo+
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 10: Penang. Vrije dag. Kek Lok Si Tempel? Penang Hill?
Penang, ook vandaag geen programma. Meer tips: bijzonder is de Kek Lok Si Tempel, die op een heuveltje bij het dorpje Air Itam staat en te midden van tuinen ligt. Op het tempelcomplex trekt de De Pagoda van de 1000 Boeddha's veel aandacht. De naam zegt het al, er staan veel Boeddha's, van allerlei verschillende soorten materialen. Het is helemaal een divers geheel omdat in de tempel Chinese, Thaise en Birmese invloeden te zien zijn. Ook de moeite waard zijn de beelden van de Four Heavenly Kings, die het noorden, oosten, westen en het zuiden beschermen. In het midden staat het beeld van de Lachende Boeddha.

Penang Hill of Flagstaff Hill (Bukit Bendera), zoals het officieel heet is de perfecte plek om van boven op de stad te kijken. U kunt er met het funicular treintje in een half uurtje naar 820 meter hoogte. Naast dat uitzicht (en de mogelijkheid om door een hangende glazen vloer de diepte in te kijken!) is er een kleine Hindoe tempel.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 11: Van Penang (met de ferry) naar Langkawi.
Het wordt tijd voor strand en zee. Na het ontbijt wordt u naar Port Swettenham gebracht, waar u met de ferry naar Langkawi gaat.

De oversteek duurt ongeveer drie uur. Daar aangekomen wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw accommodatie gereden.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 12: Langkawi. Vrije dag. Zandstranden en vissersdorpjes.
Langkawi, een groep van ruim honderd eilanden in de Andaman Zee, heet officieel Langkawi, het Juweel van Kedah (Kedah is een sultanaat waartoe de eilanden ooit behoorden). Een fraaie naam, als u het ons vraagt. In de regel bedoelt men met Langkawi het grootste eiland van de archipel, een van de paar waar mensen wonen.

Langkawi staat nog steeds symbool voor zandstranden en vissersdorpjes. Het eiland is nog niet onder de voet gelopen. Er zijn watervallen en warmwaterbronnen. Het Juweel glimt nog als altijd.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Langkawi. Vrije dag. Zwemmen en strandwandeling.
U verblijft op Langkawi in een prettig resort, direct aan het strand en de zee. Holiday Villa Beach Resort ligt in een tropische tuin. Alle aandacht lijkt gericht op de twee centraal gelegen zwembaden en slechts een paar meter verderop het strand.

Wij schatten zo in dat het deze afstand is, van zee naar zwembad en andersom, die u de komende dagen het vaakst zult afleggen. Gelukkig is er een 24-uurs coffeeshop, een restaurant, een bar aan het strand en een lounge om het lijden te verlichten. En o ja, er is ook een spa.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Langkawi. Vrije dag.
Wat gaat u vandaag eens doen? Misschien wel helemaal niets. Beetje zwemmen, wandelingetje, een beetje in de zon en een beetje in de schaduw, paar baantjes in het zwembad. U weet inmiddels ook hoe laat het happy hour begint en u stuurt nog eens een paar jaloersmakende mooie strandfoto's naar uw vrienden en familie.

Verder? Naar een ander eiland? Naar een ander strand? Naar het mangrove bos? Naar de Langkawi Sky Bridge? Naar de dragon fruit farm of het wildlife park? Naar het batik museum of een ritje met de Langkawi Sky Cab?


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 15: Langkawi. Vrije dag. Naar Eagle Square?
Naast de Jetty Point, tegen de rand van het stadje Kuah, ligt Langkawi Eagle Square. Op dit plein rijst een handgemaakte, metershoge adelaar overal bovenuit. Deze Eagle ziet u op heel Langkawi terug. De naam van het eiland komt dan ook voort uit een combinatie van de woorden 'Helang' (Arend) en 'Kawi' (Marmer).

Naast de Eagle Square ligt het 50 hectare grote Lagenda Langkawi Park, met veel verschillende soorten bomen, planten en bloemen. Daarnaast heeft het park 4 meertjes en zuilen met informatie over het eiland en haar geschiedenis.


Overnachting: Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 16: Vlucht naar Kuala Lumpur. Streetfood bij Jalan Alor?
Klop het zand van uw kleren, de tocht gaat verder naar Kuala Lumpur, jammer genoeg dit keer het eindpunt van deze reis. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Kuala Lumpur. Daar wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw hotel gereden.

Er is verder geen programma. U kunt naar Jalan Alor gaan (vlakbij Jalan Bukit Bintang), het middelpunt van de Penang keuken. U kunt er van lokaal streetfood genieten en aanschuiven bij een van de vele plastic tafeltjes voor een bordje barbecue of noodles. Er zitten ook veel Chinese restaurants met vis specialiteiten.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 17: Vertrek uit Kuala Lumpur. Einde van deze rondreis.
U heeft heel wat van Maleisië gezien, u bent veel wijzer en een schat aan ervaringen rijker. Dat u zonder schoenen de Chen Hoong tempel in Malakka binnen ging en schoorvoetend die schommelende brug in Taman Negara over, lijkt ineens lang geleden.

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis, of wie weet voor een vervolg in Thailand.....

Optionele Tours:

Fascinerend Maleisië (19 dagen)
Maleisië heeft eigenlijk alles waar u op hoopt. Er zijn prachtige eilanden met lange stranden waar de zon meestal schijnt. Het land heeft een geweldi
Het Groene Hart van Maleisië (16 dagen)
Het groene hart van Maleisië is eigenlijk een groen blauw hart. Groen vanwege Tanam Negara, het oudste regenwoud op aarde en de Cameron Highlands met
Maleisië - Tropisch Paradijs (16 dagen)
U leert het tropische paradijs Maleisië in 16 dagen op een gevarieerde manier kennen. Deze rondreis voert u langs theeplantages en jungle, langs de w
Maleisië - Malakka & Kuala Lumpur (6 dagen)
Malakka en Kuala Lumpur delen het mooie van Maleisië, geurige gerechten, vriendelijke mensen, dagen waarop bijna altijd de zon schijnt. Maar het is o
Opmerkingen: in plaats van terug te vliegen naar Kuala Lumpur of Bangkok vanaf Langkawi is een erg originele reisoptie om via de Tiger Line veerdienst naar Thailand te varen. U Kunt uitstappen op Koh Lipe of zelfs op Koh Phi Phi.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Maleisië echt Azië tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden (behalve voor Taman Negara National Park) en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en/of auto, vliegtuig (Langkawi - Kuala Lumpur) en publieke boten (ferry). Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal en eventuele andere binnenlandse vluchten. Deze worden apart berekend in uw programma. Toegang tot Taman Negara National Park (ongeveer 10 tot 30 RM). Online inchecken, visumkosten, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven, en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Maleisië, Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor Maleisië - Echt Azië (17 dagen)

Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
Name: Tineke Peeters
Date: 15-Sep-19

Recensie: Fijn contact gehad met Green Wood Travel betreffende de planning van deze reis. De reis zelf was perfect van aankomst in Kuala Lumpur tot het vertrek uit Penang. Een aanrader om Maleisië te beleven.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Maleisië - Tropisch Paradijs (16 dagen)

U leert het tropische paradijs Maleisië in 16 dagen op een gevarieerde manier kennen. Deze rondreis voert u langs theeplantages en jungle, langs de wolkenkrabbers van Kuala Lumpur

Vanaf:
Contact
Het Groene Hart van Maleisië (16 dagen)

Het groene hart van Maleisië is eigenlijk een groen blauw hart. Groen vanwege Tanam Negara, het oudste regenwoud op aarde en de Cameron Highlands met de theeplantages en het groen

Vanaf:
Contact
Fascinerend Maleisië (19 dagen)

Maleisië heeft eigenlijk alles waar u op hoopt. Er zijn prachtige eilanden met lange stranden waar de zon meestal schijnt. Het land heeft een geweldig aanbod aan natuur, zoals de

Vanaf:
Contact
Maleisië - Echt Azië (17 dagen)

Maleisië, echt Azië. Maleisië is misschien niet het eerste land dat bij mensen opkomt die naar Azië willen. Dat is jammer, want Maleisië heeft alles wat een reiziger zoekt. We