PRIVE - De Nan Reisbutler

Tourcode:1002
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: PRIVEReisbutler
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Wie echt iets wil zien van Nan en van de prachtige omgeving, wie meer te weten wil komen over hoe de mensen hier leven en werken, en die mensen ook wil ontmoeten, kan het best op pad gaan met onze Nan Reisbutler. Een lokale Nederlandssprekende gids die de plaatselijke bevolking en de omgeving goed kent, veel kan laten zien en vertellen.

De omgeving van Nan lijkt geschilderd maar is echt. De bergen, soms verborgen achter de mist, de drijvende teakhouten huisjes op een verloren meertje, rijstvelden en hier en daar woest uitziende kalkstenen rotspieken. De zon bepaalt wanneer mensen opstaan en de dag een dag noemen, de seizoenen bepalen welk werk er op het land moet worden gedaan. Mens en dier hebben zich hier aangepast aan de omgeving en het klimaat. Het leven is nog grotendeels traditioneel, veel bewoners behoren nog tot een van de bergstammen die dit meest noordoostelijke stukje Thailand al eeuwenlang bevolken. Nan was ooit onderdeel van het Lanna koninkrijk. Hier, op de grens met Laos, is geen plaats voor een grote stad. Nan wordt omringd door nationale parken en natuur, en wordt doorkruist door de rivier die deze rustige plaats haar naam geeft.N I E U W ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Het programma is een beetje afhankelijk van uw wensen en wordt door uw gids voor u op maat gemaakt. U kunt kiezen voor een wandeltocht, voor de fiets, de typisch Thaise samlor (een riksja met drie wielen) en eventueel voor de minibus (of een combinatie). Bijvoorbeeld: U wordt - het beste al vroeg, als het net licht is geworden - voor een prachtig uitzicht naar de Wat Phra That Khao No gebracht. Deze actieve tempel waarvan het Boeddhabeeld als een hoeder boven het stadje prijkt, is perfect te combineren met een bezoek aan de levendige ochtendmarkt van Nan.

Beroemd is de Phumin Tempel, die als het ware op de rug van twee slangen wordt gedragen. Toch voltrekt het echte wonder zich binnen. Prachtige verhalende muurschilderingen over het leven van Boeddha en het dagelijks leven in het Nan van de 19e eeuw.

Maak eventueel een wandeling naar het kleinste tempeltje van Thailand, naar Wat Chang (met de graven van 3 voormalige heersers van Nan), naar de witte tempel Wat Ming Muang (met de stadspilaar, lang geleden geplaatst om de geesten van de stad een thuis te geven) en de Gouden Tempel.

Andere interessante locaties zijn de oude winkelstraat Sumon Thewarat waar zilverwerk en traditionele hill-tribe kleding wordt verkocht, de meer dan 100 jaar oude Christian School met een museum over de school en Nan, of het Nan Noble House, een traditioneel oud houten huis, waar u onder meer kunt zien hoe lokaal kleding wordt gemaakt.

Uiteraard is er tijd voor lunch, bijvoorbeeld de heerlijke noedelsoep khao soi in Nan's meest bekende khao soi restaurant. Los van de keuken zijn er dus ingrediënten genoeg om een prachtige dag in en rond Nan te beleven.Optionele Tours:

PRIVE - De Nan Reisbutler: leven tussen de bergen
De omgeving van Nan lijkt geschilderd maar is echt. De bergen, soms verborgen achter de mist, de drijvende teakhouten huisjes op een verloren meertje,
PRIVE - De Nan Reisbutler: de vallei van Pua
Waar je in de buurt van Nan ook kijkt, je krijgt vergezichten die rijkelijk zijn bedeeld met natuur. Tegen de hellingen van de bergen en in de valleie
Opmerkingen:
 • Green Wood Travel organiseert deze dagtocht PRIVÉ. U betaalt iets meer maar deze tour is op-maat gemaakt voor u !
 • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Tempels hebben kledingvoorschriften: geen blote schouders (m/v), rokken of jurken op kniehoogte of langer; geen strakke kleding (legging). Slippers of open schoenen mag, maar weet dat u er goed op moet kunnen lopen.
 • Normale korte broek kan. Verder is korte of lange broek een kwestie van persoonlijke voorkeur.
 • Lichte katoenen en bedekkende kleding is het koelst en ook het meest beleefd.
 • Inclusief de tour: Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Nederlandssprekende gids.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: vervoer met eigen huur minibus of auto*, maaltijden, fris, alcoholische drankjes en tips, entreegelden, persoonlijke uitgaven, transfers van andere niet centraal gelegen Nan hotels en facultatieve excursies.
  *Indien geen eigen vervoer aanwezig is is er een meerprijs van 2000THB / dag voor transport.

  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor PRIVE - De Nan Reisbutler

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - De Nan Reisbutler

  Wie echt iets wil zien van Nan en van de prachtige omgeving, wie meer te weten wil komen over hoe de mensen hier leven en werken, en die mensen ook wil ontmoeten, kan het best op p

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - De Nan Reisbutler: leven tussen de bergen

  De omgeving van Nan lijkt geschilderd maar is echt. De bergen, soms verborgen achter de mist, de drijvende teakhouten huisjes op een verloren meertje, rijstvelden en hier en daar w

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - De Nan Reisbutler: de vallei van Pua

  Waar je in de buurt van Nan ook kijkt, je krijgt vergezichten die rijkelijk zijn bedeeld met natuur. Tegen de hellingen van de bergen en in de valleien liggen kleine leefgemeenscha