Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Wilde Olifanten Spotten Laagste prijs: ฿ 2,550.00          Add to planner
Tour details
฿ 2,550.00
Duration: 1 day (13.00-20.00)
In Thailand kunt u nog altijd olifanten in het wild zien. Ze leven in het natuurpark in Tenasserim Hills in de provincie Prachuap Khiri Khan. Het park is bijna duizend vierkante kilometer groot en bevat bananen- en ananasplantages. Er leven nog ongeveer 500 wilde olifanten. Maar niet alleen olifanten, met wat geluk ziet u er ook gibbons en herten.

Het gebied waar de olifanten in het wild verblijven werd zo`n 15 jaar geleden bedreigd door de zich steeds uitbreidende ananasplantages. Op een gegeven dag liep een kudde van wel 120 wilde olifanten door een van de plantages waardoor er veel schade ontstond. De eigenaar strooide met gif waardoor 11 olifanten bezweken. Op dat moment greep de Thaise koning Bhumibol eigenhandig in en beperkte de uitbreiding van de plantages. De olifanten moesten worden beschermd tegen de mens en het land werd teruggegeven aan de olifanten en herbebost.

In ongeveer anderhalf uur rijdt u vanuit Hua Hin / Cha am naar het Nationale Park Kuiburi, waar u overstapt op een open pickup truck en verder het park ingaat. Onderweg krijgt u informatie over het ecosysteem in het park en het gedrag van wilde olifanten. Na een korte stop bij het opzichterstation, waar regelmatig prachtig gekleurde toekans te zien zijn, wordt u naar een plek gebracht waar u wilde olifanten kunt observeren terwijl ze voedsel zoeken of baden. De opzichters kennen het gedrag van de olifanten goed, ze weten de favoriete drinkplaatsen en volgen verse (poep)sporen. Vanaf een veilige plek krijgt u ruimschoots de gelegenheid om deze fascinerende reuzen van gepaste afstand te bekijken.

De tour is in de middag omdat er dan de grootste kans is dat er olifanten worden gezien. Na het spotten worden snacks geserveerd in een lokaal restaurant, voordat u weer wordt teruggebracht naar uw hotel.

Wat kan ik verwachten
Wilde olifanten spotten.
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden,entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Hua Hin en Cha Am hotels).
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door lokale Engelssprekende Thaise gids.
Vervoer per airconditioned minibus en open pickup truck,
Overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes,
Persoonlijke uitgaven,
Transfers van/naar niet centraal gelegen Hua Hin en Cha Am hotels,
Facultatieve excursies.
Opmerkingen:

  • Kleedt u luchtig maar draag wel een lange broek en goede (dichte) wandel of sportschoenen die nat mogen worden. We moeten stukken lopen naar goede observatieplekken.
  • Verder mag u geen witte of felgekleurde kleding dragen om zo onopvallend mogelijk te zijn voor de olifanten.
  • Neem een kleine rugzak mee met een handdoek, zonnebrandolie, zonnebril, pet en anti-muggenolie.
  • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en iedereen die over een normale, goede lichamelijke conditie beschikt.
  • Toeslag voor ophalen vanaf Pranburi of Samroiyod hotels : +200 THB per person.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Populaire Green Wood Travel tours