Homepage > Hanoi Tours > Hanoi Tours Details
PRIVE Good Morning Vietnam (8 dagen) Laagste prijs: ฿ 27,030.00          Add to planner
Tour details
฿ 27,030.00
Duration:
Vietnam hoort bij iedere reisliefhebber hoog op het verlanglijstje te staan. Het paart oogverblindende natuur aan een tumultueuze historie, aan eeuwenoude culturele rijkdom, en aan een oprecht vriendelijke en belangstellende bevolking. Die trouwens ook nog eens weet hoe je koffie maakt! Bovendien is reizen hier nog betaalbaar. In deze acht dagen heten de troefkaarten Saigon, Hanoi en Halong Bay.

REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - HA LONG BAY - HO CHI MINH CITY - CAN THO

Halong Bay is een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van de Jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot.

Saigon en Hanoi zijn de grootste steden van het land. Hanoi is het politieke hart van het land, Saigon het economische en culturele middelpunt. Verschillend in sfeer, maar beiden onderdeel van de recente geschiedenis. In 1945 namen de Viet Minh onder leiding van Ho Chi Minh de macht over. Als gevolg van een machtsspel met de oude koloniale macht Frankrijk, dat werd gesteund door de Amerikanen, werd het land verdeeld in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Het begin van een conflict dat zou uitmonden in de Vietnam oorlog. In 1975 wonnen de Viet Minh de oorlog en werd het land als Socialistische Republiek Vietnam herenigd.

Good Morning Vietnam. Met deze woorden begon een populaire Amerikaanse disc jockey tijdens de Vietnam oorlog elke dag zijn uitzending voor Amerikaanse soldaten.

De geschiedenis van Vietnam is nog zichtbaar, maar niet ongemakkelijk aanwezig. Saigon is een prettige stad, het charmante is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven. Het oude deel van het waterrijke Hanoi is heerlijk per fiets te ontdekken. Er kan overal worden gegeten of even worden uitgerust met zo`n heerlijk kopje Vietnamese koffie.
Wat kan ik verwachten
Onvergetelijke vakantie door de ``Diamant van het Verre Oosten``
Reisroute
Dag 1: Aankomst in Hanoi. Op bezoek bij Ho Chi Minh, tocht door de oude stad.

U wordt op het vliegveld opgehaald door onze Engelssprekende gids en begint meteen met de tour die u laat kennismaken met de hoofdstad van Vietnam.

Het betrekkelijk rustige en waterrijke Hanoi heeft een geschiedenis van duizenden jaren. Herinneringen aan het recente verleden haalt u op bij het gebalsemde lichaam van de 'vader des vaderlands' in het Ho Chi Minh Mausoleum (behalve op maandag en vrijdag, dan is het mausoleum dicht), het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen en Ho Chi Minh's Stilt House. U bezoekt ook de Tempel van de Literatuur, het culturele centrum van de stad; de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw.

Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, stappen we in de fietstaxi of tram voor een tochtje door dit historische deel van de stad. U luncht (indien beschikbaar) in het bijzondere KOTO Restaurant. KOTO staat voor 'Know One, Teach One. Hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen en zo niet alleen aan de armoede te ontglippen maar ook hun leefomgeving te verbeteren.

U kunt 's avonds eventueel de unieke, echt Vietnamese Water Puppet Show bijwonen, die van oudsher door bewoners van de Rode rivierdelta wordt uitgevoerd (exclusief). U overnacht in Hong Ngoc Dynastie of een gelijkwaardig hotel.


Meals: Lunch

Transfer: Auto of (mini)bus, fietstaxi of tram

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 2: Boottocht langs de duizenden rotsformaties van Halong Bay.

Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per shuttlebus naar Halong Bay, waar u aan boord gaat van de "jonk". Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.

Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd.

Het gebied is niet alleen groot, het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: Auto of (mini)bus, boot

Hotel:  V Spirit Premier
Dag 3: Wakker worden in Halong Bay. Terugkeer naar Hanoi.

De duizenden rotsformaties van Halong Bay staan er nog steeds als u 's ochtends op de jonk wakker wordt. Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi. De avond kunt u naar eigen bevinden besteden. Doe nog wat laatste aankopen, maak een rustig avondwandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer. En vergeet niet nog een keer te genieten van de vele lekkere gerechten waar Vietnam bekend om staat.


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Boot, auto of (mini)bus

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 4: Vlucht naar Saigon. Bezoek aan het ondergrondse Vietcong netwerk Cu Chi.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon).

U wordt in Saigon opgehaald door onze gids, die u eerst naar de Cu Chi tunnels brengt. Het is een 250 kilometer (!) lang netwerk van ondergrondse tunnels waarin de Vietcong strijders zich tijdens de oorlog schuilhielden. De tunnels vormen een ondergronds dorp en zijn vaak maar een halve meter tot een meter breed. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te graven.

Overnachting in Saigon in het Sonnet Saigon of een gelijkwaardig hotel.


Meals:  Ontbijt, Lunch

Transfer: Vliegtuig, auto of (mini)bus

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 5: Een dag in Saigon: geschiedenis, Chinatown en markten.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh Stad, is een miljoenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Na het ontbijt vertrekken we voor de stadstour. Vandaag maakt u kennis met de vriendelijke mensen van het zuiden. We bezoeken meerdere interessante plaatsen en beginnen in het Reunification Palace, het voormalige paleis van de Zuid-Vietnamese regering voor 1975. Notre Dame Church, en Central Post office zijn nog twee typische gebouwen uit de Franse koloniale tijd. Ook het Historisch Museum en de bekende straten Dong Khoi en Nguyen Hue zijn onderdeel, omdat ze een mooi uitzicht op het stadhuis van Saigon bieden.

Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we Cho Lon, het Chinatown van Saigon. U vindt er de Bin Thay Markt en de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee. Hier branden elke dag honderden mensen wierook in de hoop op voorspoed en welvaart. We wandelen door naar de Cho Lon markt, de grootste groothandelsmarkt van de stad. Geniet van de drukke mengelmoes van handelaars en bezoekers.


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Auto of (mini)bus

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 6: De Mekong Delta, waar de natuur het ritme bepaalt. Nacht in Can Tho.

Het echt Vietnamese leven: op het uitgestrekte groene land, op de oevers van de rivier of op het water. Als u door onze Engelssprekende chauffeur van Saigon naar My Tho bent gebracht, zet u voet in de Mekong Delta. De allerlaatste aftakkingen van de machtige rivier, die uitmonden in de Zuid-Chinese Zee. Een geweldig waterrijk gebied waar het leven nog de tijd neemt, waar de natuur het ritme van de dag bepaalt. De bevolking heeft zich daar al vele jaren aan aangepast. Hier leven de Vietnamezen als hun voorouders, ze verbouwen rijst, werken op fruitplantages, op een bijenboerderij of maken snoepjes van kokosnoot.

Maak een tochtje per fiets of met de paardenkar. Maak een boottochtje met de sampan en roei door de smalle aftakkingen van de rivier. Lunch wordt opgediend in een lokaal restaurant, met aansluitend een fruitproeverij.

Na de lunch rijden we verder naar Can Tho, de hoofdstad van de Mekong Delta. U overnacht in het Hau Giang of een gelijkwaardig hotel.
 


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Auto of (mini)bus, boot, fiets, paardenkar

Hotel: Hau Giang Hotel
Dag 7: De geweldige drijvende markt van Cai Rang. Terug naar Saigon.

De drijvende markt van Cai Rang is misschien wel de koningin onder de drijvende markt, qua omvang en bezigheid. Het is een feest om te zien hoe al die bootjes rond en om elkaar varen, een combinatie van handel en het onderhouden van de sociale contacten. Alles wat in en om de Mekong Delta wordt geproduceerd wordt hier verkocht. Camera's in de aanslag!

We gaan na het ontbijt naar de werf van Ninh Kieu waar we per boot verder gaan naar de drijvende markt van Cai Rang. We nemen ook een kijkje bij de markt op het vasteland en een fabriek die rijst verwerkt. We worden dan later weer opgehaald in Ninh Kieu Wharf om per auto of minibus naar Ho Chin Minh Stad (Saigon) te rijden.

U kunt op de laatste avond van deze reis nog lekker op een terras in Saigon gaan zitten (in de districten 3 of 5) en genieten van een koud biertje of glaasje wijn. District 1 is meer voor de feestnummers of voor hen die een trendy rooftop bar willen bezoeken.


Meals: Ontbijt,

Transfer: Boot, auto of (mini)bus

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 8: Jammer, het einde van deze reis.

In acht dagen hebt u de absolute hoogtepunten van Saigon, Hanoi en Halong Bay gezien. Het wordt tijd om naar huis te gaan of een volgende bestemming aan te doen. Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of (mini)bus
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Vliegticket Hanoi-HCMC. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids (voor alle dagtourtjes)
Vervoer per airconditioned (mini)bus en/of auto en open boot
Accommodatie in goede toeristenklasse hotels met eigen sanitair en airconditioning
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden, transfers, overige vliegtickets regionaal en internationaal.
Visumkosten Vietnam E-visa
Bagageafhandeling
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Privé Essentieel Vietnam tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours