Homepage > Hanoi Tours > Hanoi Tours Details
PRIVE Vietnam Kleurrijk Erfgoed (15 dagen) Laagste prijs: ฿ 49,810.00          Add to planner
Tour details
฿ 49,810.00
Duration:
Gevaar: u komt ogen te kort om het kleurrijke erfgoed van Vietnam in u op te nemen. Het uitgestrekte groen van de rijstvelden rond Sapa prikkelen uw netvlies. De grijs blauwe schaduwen van de grimmige rotsformaties van het wereldwonder Halong Bay gaan nooit meer uit uw herinnering. De rode lampionnen in Hoi An, de geel groene tinten van het adembenemende landschap rond Ninh Binh, de blauwe kleding van de Black Hmong; deze 15 dagen door Vietnam vormen een lang kleurrijk feest.

REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - SAPA - HALONG BAY - NINH BINH - HOI AN - HO CHI MINH CITY - CAN THO - CU CHI TUNNELS- CAI RANG

De Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Vietnam heeft een tongstrelende keuken, een bewogen historie en -ook fijn- is nog altijd betaalbaar! Hanoi en Ho Chi Minh City, het oude Saigon, combineren een prettige stadse sfeer aan authentieke gastvrijheid. Saigon is het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheurende geschiedenis; met overvolle markten en stille parken. Het rustige en waterrijke Hanoi is het politieke centrum.

Deze reis laat u op alle mogelijke manieren kennismaken met Vietnam. Moeder Natuur heeft hier royaal met troeven gestrooid. De landschappen zijn ongeevenaard. U ontmoet authentieke bergstammen, ontdekt dorpen en steden per fiets en met de boot. Exotische namen als Halong, Saigon, Hanoi en Hoi An krijgen betekenis en vinden voor altijd een plek in uw hart.
Wat kan ik verwachten
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel prive reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Welkom in Vietnam, welkom in Hanoi.

Na aankomst staat uw chauffeur klaar om u naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. U verblijft in Hong Ngoc Dynastie of een vergelijkbaar hotel.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig, al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; u treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.


Transfer: Auto of minibus

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 2: Ho Chi Minh Mausoleum, fietsen door oud Hanoi, nachttrein naar Lao Chai.

We beginnen op tijd omdat de eerste stop van de ochtend tour door Hanoi bij het Ho Chi Minh Mausoleum zal zijn. Het kan hier erg druk worden. Uw Engelssprekende gids legt u uit waarom het oude French Quarter de bijnaam het 'Parijs van het Oosten' had en vertelt over de geschiedenis en architectuur van de stad. U bezoekt het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh's Stilt House en de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw.

U luncht (indien beschikbaar) in het bijzondere KOTO Restaurant. KOTO staat voor 'Know One, Teach One. Hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen en zo niet alleen aan de armoede te ontglippen maar ook hun leefomgeving te verbeteren.

Na de lunch staan het Etnologisch Museum en het Old Quarter op het programma. In het museum komt u meer te weten over 54 etnische volkeren in Vietnam. Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, stappen we op de fiets voor een tochtje door dit historische deel van de stad.

De unieke, echt Vietnamese Water Puppet Show, die van oudsher door bewoners van de Rode rivierdelta wordt uitgevoerd, vormt het begin van de avond. Hierna gaan we naar het station van Hanoi om de nachttrein 2e klasse airconditioning (4 slaapplaatsen per cabine) naar Lao Chai te nemen.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus,fiets en trein

Hotel: Nachttrein
Dag 3: Aankomst in Sapa. Kennismaking met de Black Hmong bergstam.

In de vroege ochtend komt de trein in Lao Chai aan. Onze chauffeur brengt u daarna naar Sapa, op ongeveer anderhalf uur rijden. Geniet eerst van een ontbijtje en fris u even rustig op voordat u Sapa gaat ontdekken.

Van Sapa wordt weleens gezegd dat het vier seizoenen in een dag heeft. Het weer varieert er enorm. Het is vaak mistig, het kan er tropisch warm zijn en er ligt sneeuw op de bergtoppen. Sporadisch heeft het zelfs in het stadje gesneeuwd! In juli en augustus is het er nat, dan valt er veel regen. Meestal hangt er een dunne nevel, die zorgt voor een mysterieuze sfeer. Wat voor weer u ook treft, de prachtige bergen en spectaculaire rijstvelden maken alles goed.

In de middag maken we een wandeling naar Cat Cat en Sin Chai voor een kennismaking met de gastvrije Black Hmong. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid Sapa verder verkennen. U verblijft in het Hmong Sapa of een gelijkwaardig hotel.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Hmong Sapa Hotel
Dag 4: De rijstterrassen en het groene landschap van Sapa. Per bus naar Hanoi.

Het ene uitzicht wordt vandaag nog mooier dan het andere. Na het ontbijt gaan we de omgeving van Sapa verkennen. Allereerst gaat het naar de Muong Hoa vallei, waar rijstterrassen, een waterval en het eeuwig groene landschap elkaar goed aanvullen. Het is hier goed toeven want de lucht is fris en puur. In Y Linh Ho stoppen we om te zien hoe de Hmong leven.

We maken een wandeltocht langs de 'verborgen' paden van Sapa, langs rijstvelden en dorpjes. In Lao Chai treffen we de Black Hmong, een van de meest voorkomende bergvolkeren in deze regio. Ze dragen hun cultuur en tradities met trots uit, spreken hun eigen dialect en zijn herkenbaar aan hun blauwe kleding. Om de verschillen tussen de diverse minderheden hier te zien, leggen we ook aan in het dorp Ta Van waar Giay wonen. Hierna rijden we terug naar Sapa voor de lunch.

Na de lunch neemt u op het busstation de bus naar Hanoi, een rit van ongeveer 5 uur. In Hanoi verblijft u in het Hong Ngoc Dynastie of een gelijkwaardig hotel. U gaat op eigen gelegenheid van het busstation naar het hotel.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus en bus

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 5: De duizenden rotsformaties van het wereldwonder Halong Bay.

Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per (gedeelde) shuttlebus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van een "jonk" van V'Spirit Premier (of een gelijkwaardige boot). Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.

Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd.

Het gebied is niet alleen groot, het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.


Meals: Ontbijt,lunch,diner

Transfer: Auto of minibus,boot

Hotel: V Spirit Premier (Cruise)
Dag 6: Wakker worden in Halong Bay. Terug naar Hanoi.

Echt: nadat u wakker bent geworden op de jonk kijkt u eerst uit het raam om te zien wat uw uitzicht is. Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi. De avond kunt u naar eigen bevinden besteden. Doe nog wat laatste aankopen, maak een rustig avondwandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer. En vergeet niet nog een keer te genieten van de vele lekkere gerechten waar Vietnam bekend om staat.


Meals: Ontbijt,lunch

Transfer: Hong Ngoc Dynastie

Hotel: Boot, auto of minibus
Dag 7: Tempels, grotten, bergen en rijstterrassen. U komt ogen tekort in Ninh Binh.

U bent nog maar nauwelijks bekomen van het indrukwekkende bezoek aan Halong Bay of een volgend hoogtepunt dient zich aan: Ninh Binh. Om half negen staat uw gids klaar om naar Hoa Lu te vertrekken, rond de 11e eeuw de hoofdstad van het Vietnamese rijk. Iets van die geschiedenis valt nog te bespeuren in de tempels van Dinh en Le King. Hierna gaan we op weg naar Tam Coc, ook bekend als 'Halong Bay op het vasteland'.

Na de lunch gaan we aan boord van een lokale 'sampan' om vanaf de Ngo Dong rivier de fantastische omgeving in ons op te nemen, terwijl we rustig langs groene rijstterrassen en buitengewone kalkstenen rotsformaties varen en door drie grotten.

Na een korte rit komen we aan bij de Bich Dong berg, beroemd vanwege de drie pagoden en (opnieuw) een fraaie grot. Ook hier komt u ogen te kort. Het Vietnamese landschap vol rijstvelden en bergen zal u niet teleurstellen. In tegendeel. U overnacht in La Belle Vie, Tam Coc Homestay.
 


Meals: Ontbijt,Luch

Transfer: Auto of minibus,boot

Hotel: La Belle Vie
Dag 8: Cuc Phuong National Park. Bezoek aan de apen, een duizend jaar oude boom.

De ochtend staat in het teken van de natuur. Te beginnen met een bezoek in het enorme Cuc Phuong National Park aan een centrum waar met uitsterven bedreigde apensoorten worden opgevangen. U krijgt uitleg over hoe men dit aanpakt. In dit park maken we vervolgens een wandeling van ongeveer twee uur naar een duizend jaar oude Sau boom.

We gaan terug naar de auto of minibus en rijden naar het Noi Bai vliegveld bij Hanoi om daar het vliegtuig naar Danang te nemen. Daar wordt u opgehaald en naar Hoi An gebracht.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus en vliegtuig

Hotel: Muca Hoi An
Dag 9: Hoi An. Authentieke theehuisjes, Japanse brug, op de fiets en de boot.

Hoi An was in de 17e eeuw vooral een haven, die ook veel door Nederlandse handelaren werd aangedaan. Tegenwoordig is het een vriendelijk en sfeervol historisch stadje aan de Thu Bon rivier met klassieke Japanse handelshuizen, Chinese tempels, authentieke Vietnamese theehuisjes en de markt van Can Nam eiland.

Na het ontbijt maken we een wandeltocht door het oude stadsdeel. Op het programma staan onder meer Phuc Kien Hall, de Japanse brug en Tan Ky Ancient House. Uiteraard is er ook tijd om zelf rond te kijken en langs de vele lokale winkeltjes te struinen.

Omdat ook de omgeving van Hoi An de moeite waard is, maken we 's middags een fietstocht en een boottochtje. We steken eerst per fiets de Thu Bon rivier over en staan al snel midden in het dagelijks leven op het platteland van Vietnam. Vanaf de boot zien we dorpjes, een mooie omgeving en kijken van een afstand op het kleurrijke Hoi An. Aan het eind van de dag zet de zonsondergang het welbekende puntje op de i.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Fiets en boot

Hotel: Muca Hoi An
Dag 10: Rustig genieten van de charmes van Hoi An.

U kunt zelf uw richting bepalen, want deze dag heeft geen vastgesteld programma. Belangrijke trekpleisters die u kunt bezoeken zijn de Quang Cong Tempel en de Phuoc Lham Pagode.

Het merendeel van de gebouwen in Hoi An is gebouwd in de traditionele 19e en 20e-eeuwse bouwstijl. Zowel de gebouwen als het stratenplan weerspiegelen inheemse en buitenlandse invloeden. Hoi An kent veel pagodes, tempels en andere godshuizen, veelal ontstaan als gevolg van de multiculturele havengemeenschap. Het hart van het stadje wordt gevormd door zo'n elfhonderd stenen en houten huizen, vaak bestaand uit een woon- en een winkelgedeelte, gelegen rond smalle, sfeervolle straatjes, soms aan het water.

En wat opvalt: er worden heel veel kleurrijke lampions verkocht. Hoi An is van een echte handelsvestiging een open lucht museum voor toeristen geworden, dat de reputatie van een uitstekende keuken te verliezen heeft.


Meals: Ontbijt

Hotel: Muca Hoi An
Dag 11: Ho Chi Minh City: parken, goede restaurants en een bewogen verleden.

We gaan naar Ho Chi Minh Stad. Om te beginnen wordt u na het ontbijt naar het vliegveld in Danang gebracht. Nadat u in Ho Chi Minh (Saigon) bent gearriveerd maakt u een stadstoer.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh Stad, is een miljoenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Het Reunification Palace is belangrijk in de Vietnamese geschiedenis en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Hier denderden de tanks in 1975 door de poort om een eind te maken aan de Vietnam oorlog. Dit paleis is onderdeel van de stadstoer. Net als de Notre Dame kerk en het Centrale Postkantoor, overgebleven uit de Franse koloniale tijd. Na de lunch ziet u in de Ngoc Hoang pagode hoe honderden gelovigen wierook branden en op geluk en voorspoed hopen. In het Historisch Museum krijgt u een goed beeld van vierduizend jaar Vietnamese geschiedenis.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus en vliegtuig

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 12: De beroemde Cu Chi tunnels, een geheim ondergronds netwerk.

Er staat vanochtend een beroemde of misschien wel beruchte constructie op het programma: de Cu Chi tunnels. Na het ontbijt gaan we naar dit 250 kilometer (!) lange netwerk van ondergrondse tunnels, waarin de Vietcong strijders zich tijdens de oorlog schuilhielden. De tunnels vormen een ondergronds dorp en zijn vaak maar een halve meter tot een meter breed. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te graven.

De middag en avond in Saigon kunt u vrij besteden. Suggestie: wandeling door Cho Lon, het Chinatown van Saigon. U ziet er de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee, en de Bin Thay Markt. De bekendste markt van de stad is Ben Thanh, waarvan gezegd wordt dat ze er alles verkopen behalve auto's en huizen. Ga op zoek naar kleding of misschien gewoon iets lekkers om te eten.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 13: Mekong Delta: uitgestrekt netwerk van riviertjes, rijk aan flora en fauna.

Na het ontbijt vertrekt u met uw Engelssprekende gids per auto of minibus naar Cai Be. Daar stappen we op de boot die ons naar de drijvende markt van Cai Be brengt; we kijken in ambachtelijke werkplaatsen hoe traditionele rijstpasta, rijst popcorn, kokosnoot snoep en gedroogd Longan fruit worden gemaakt. De lunch gebruiken we in een typisch familierestaurant waar specialiteiten uit de Mekong Delta worden geserveerd. De Mekong Delta of zoals de Vietnamezen zeggen 'Rivierdelta van de Negen Draken' is een uitgestrekt netwerk van rivieren en watertjes dat zeer rijk is aan planten en dieren. Er worden nog regelmatig nieuwe diersoorten aangetroffen. De mensen hier verplaatsen zich eerder per boot dan per auto.

Als het eten een beetje gezakt is gaan we de rivier op om te kijken hoe die Mekong Delta er uit ziet. We nemen een afslag naar een kleine aftakking om de Tam Ho kinderopvang te bezoeken. Voordat we vetrekken vanaf de Vinh Long pier zien we in een pottenbakkerij hoe met behulp van rijstvliezen vuur wordt gemaakt en hoe het proces van bakken in zijn werk gaat. Vanaf de pier gaan we naar Can Tho, de hoofdstad van de Mekong Delta, waar we overnachten.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus en boot

Hotel: Hau Giang Hotel
Dag 14: Drijvende markt van Cai Rang. Terug naar Saigon.

De drijvende markt van Cai Rang is misschien wel de koningin onder de drijvende markt, qua omvang en bezigheid. Na het ontbijt wordt u naar de Ninh Kieu werf gebracht, waar we de boot naar Cai Rang nemen.

Het is een feest om te zien hoe op de enorme markt al die bootjes rond en om elkaar varen, een combinatie van handel en het onderhouden van de sociale contacten. Alles wat in en om de Mekong Delta wordt geproduceerd wordt hier verkocht. Camera's in de aanslag!

We nemen ook de boot om te zien hoe hier in een fabriek rijst wordt verwerkt. Hierna keren we terug naar de Ninh Kieu werf en gaan we per auto of minibus terug naar Saigon.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus en boot

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 15: Tạm biệt, tot ziens.

U bent heel veel geweldige herinneringen en ervaringen rijker en die neemt niemand u nog af. Na het ontbijt wordt u (tijdstip afhankelijk van uw vlucht) naar de Tan Son Nhat luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis of een volgende bestemming. Tạm biệt, tot ziens!

Wilt u meer achtergronden weten over Vietnam? Over het weer? Of uw visum? Kijk dan op onze pagina met Informatie voor Vietnam.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden
entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids
Onze persoonlijke zorg en attentie
Overige maaltijden
Transfers
Vliegtickets internationaal en eventuele hoog/piek seizoentoeslagen voor de vermelde binnenlandse vluchten* Hanoi - Danang & Danang - Ho Chi Minh City.
Online inchecken (lokaal en internationaal)
Visumkosten Vietnam E-visa
Persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden aangepast. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Prive Vietnam Kleurrijk Erfgoed tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Vervoer per airconditioned minibus en/of auto, open boot en vermelde binnenlandse vluchten* (Hanoi - Danang & Danang - Ho Chi Minh City). Treinticket Hanoi - Lao Cai, Lao Cai - Hanoi (gedeelde airconditioned Tulico/ Pumkin cabine voor 4 personen.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels* met airconditioning en eigen sanitair.

Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgie. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azie worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours