Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Kuraburi lokaal, het pure Thaise leven (4 dagen) Lowest price: ฿ 11,750.00          Add to planner
Tour details
฿ 11,750.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Een exclusieve prive tour naar de laatste zee-nomaden van Zuidoost-Azie. Deze tour brengt u naar de omgeving van Koh Surin. Dit eiland op het grensgebied van Thailand en Myanmar is het woongebied van de laatste zee-nomaden, de Moken. Ze worden ook wel zee-zigeuners genoemd.

De Moken leven ongeveer negen maanden per jaar op traditionele boten op de zee. Ze onderhouden zich met van alles wat ze in de zee tegenkomen. Ze hebben uitstekende kwaliteiten om te overleven zoals diepzee duiken zonder uitrusting en speer jagen.

Tijdens deze tour duikt u, letterlijk en figuurlijk onder in het leven van deze bijzondere etnische minderheid. En leert u alles van de uitzonderlijke manier van leven.


Met uw verblijf ondersteunt u de bewoners bij de wederopbouw van hun bestaan en geven zij u een uniek kijkje in hun leven.
Reisroute
Dag 1: Aankomst in Kuraburi

Bij aankomst in Kuraburi krijgt u eerst een uitleg over de Moken. Hier wordt u verteld wat de leefgewoontes zijn en de omgangsvormen om vervelende situaties te voorkomen.

Hierna gaan we de lokale avondmarkt bezoeken wat werkelijk een lust is voor de zintuigen. Heerlijke typische Zuid Thaise gerechten worden hier met liefde bereid. Dit is dus ook de locatie waar wij ons avondeten nuttigen.

Met een volle buik gaan we weer terug naar de bungalow waar de eerste nacht verblijven.


Meals: Diner

Hotel: Bungalow
Dag 2: Kennismaking met de Moken

Alweer vroeg in de ochtend gaan we naar de ochtendmarkt om een heerlijk ontbijt te nuttigen. Daarna vertrekken we met een speedboot naar het eiland Surin waar de Moken leven. Maar voordat we deze mensen ontmoeten, checken we eerst in bij het tentenkamp bij het Nationaal Park hoofdkantoor.

We maken hier kennis met de lokale gids die ons de volgende dagen gaat begeleiden. We stappen in een 'Longtail-boot' en vervolgen de tocht naar het Moken-dorp. Bij aankomst verkennen we het dorp en krijgt u uitleg over de leefwijze en het (bij)geloof van de zee-zigeuners.

Vervolgens staat u versteld van de kennis over de natuur tijdens de jungle tocht in de nabije omgeving van het dorp. De gids vertelt u honderduit over medicinale planten, eetbare planten en andere soorten planten die gebruikt worden voor allerlei doeleinden.

In de schaduw van een bananenboom wordt de lunch genuttigd. En een momentje uitgepuft na de tocht.

Hierna wordt het tijd om kennis te maken met de zwemkwaliteiten en kennis van de marine wereld van de Moken. We gaan snorkelen in de mooiste onderwaterwereld van Thailand. De gids vertelt weer over allerlei soorten vissen en laat u de exclusieve technieken zien die de Moken beheersen om te overleven in het water.

Aan het einde van de middag gaan we weer terug naar het tentenkamp waar u nog heerlijk op het witte strand kunt uitrusten van de indrukwekkende dag.
 


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: boot
Dag 3: Leer uit eerste hand het begrip inheemse leefgemeenschap

Deze dag leeft u als een echte Moken op het water. De dag is gevuld met snorkelen, schilpadden spotten en vooral veel plezier maken met uw nieuwe vrienden. De uiterst vriendelijke Moken zijn altijd wel in voor een lolletje.

Daarna keren we terug naar het Moken dorp waar u vrije tijd heeft om rond te lopen en nog meer te ervaren van het aparte leven wat de deze mensen hebben.

Kijk op de terugweg naar het kampentent goed omhoog wat de kans dat er een makaak gespot wordt is groot. Na een dag helemaal te ervaren als een echte Moken is het weer tijd om op te laden voor morgen.


Meals: Ontbijt, Lunch

Hotel:  Luxe safaritenten
Dag 4: Lokaal ontbijten en neem de tijd om afscheid te nemen van uw nieuw gevonden vrienden

De laatste dag krijgt u de mogelijkheid om dezelfde vaardigheden te trainen waar deze mensen ogenschijnlijk mee geboren zijn. De aparte manier van roeien, het jagen op vis met een speer en de speciale manier van diepzee duiken.

Na de lunch en een korte samenvatting van de activiteiten is het tijd om terug te keren naar de moderne wereld. Een onvergetelijke ervaring bij de zee-zigeuners van Thailand.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: (mini)bus
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door professionele Engelssprekende lokale gidsen
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, fris- en alcoholische dranken, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), persoonlijke uitgave, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Opmerkingen:
u kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:
Bangkok - Per vliegtuig van Bangkok naar Ranong en/of Ranong naar Bangkok
Ticketprijs is niet inclusief (vanaf 2.500 THB per persoon enkele reis)
Transfer van Ranong luchthaven naar de Kuraburi is 3.000 THB enkele reis (minibus).
Bangkok - Per vliegtuig van Bangkok naar Phuket en/of Phuket naar Bangkok
Ticketprijs is niet inclusief (vanaf 2.500 THB per persoon enkele reis)
Transfer van Phuket luchthaven naar de Kuraburi is 4.500 THB enkele reis (minibus.).
Transfer van Surat Thani trein station naar de Kuraburi is 4.000 THB enkele reis (minibus.).
Public aircon bus transfer Bangkok (Borommaratchachonnani Bus Station of Sai Tai Mai) naar Kuraburi: 1200 THB/pp (vertrek: 19.05 - aankomst: 05.30)

- Alle facultatieve excursies en transport dienen vooraf geboekt te worden.
Populaire Green Wood Travel tours