Homepage > Chiangmai Tours > Chiangmai Tours Details
Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht) Laagste prijs: ฿ 6,900.00          Add to planner
Tour details
฿ 6,900.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in het bergachtige noorden. Zij leven grotendeels nog volgens de eeuwenoude tradities van hun voorouders. Het Lisu Lodge project is een uniek project om hun levensstandaard te verbeteren door inkomsten uit toerisme. Maar dan wel met behoud van hun eigen leefwijze, die de deelnemers van deze tour zelf van dicht bij kunnen meemaken.

De prachtige omgeving kunt u gaan verkennen per fiets of ossenwagen. Een unieke ervaring!

Wat kan ik verwachten
Een authentieke comfortabele inheemse gemeenschap beleving.
Reisroute
DAG 1: Chiang Mai en op reis naar de Lisu Lodge

Vroeg in de ochtend (ergens tussen 7 en 8 uur) wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat het per minibus door het groene, heuvelachtige landschap naar het noordwesten waar we om ongeveer 9 uur bij de Lisu Lodge aankomen. Daar wordt u begroet met een welkomstdrankje en kunt u kennismaken met uw gastgevers.

Buiten staan de fietsen al klaar en rijden we in rustig tempo door de prachtige omgeving naar Araksa Tea Garden. Op deze theeplantage wordt u uitgelegd hoe thee wordt verbouwd en hoe er wordt geplukt. Uiteraard krijgt u ook een kopje verse thee. De fietstocht gaat verder naar de rivier (ongeveer anderhalf uur fietsen).

Dan wordt het echt spannend en zakt u per rubberboot de rivier af, over stroomversnellingen en langs de weelderig begroeide oevers. We gaan weer aan land want de Thaise picknick lunch geserveerd.

Hiervandaan gaat u per truck weer terug naar de Lisu Lodge, maar eerst stoppen we onderweg nog bij een dorpje van de Akha bergstam voor een bezoek aan de Shaman (spirituele genezer) die u alles kan vertellen over traditionele medicijnen.

Mocht er tijd over zijn dan kunt u dit nog overwegen: een wandeling door de rijstvelden, neem een kijkje in de groente tuin of bezoek de Himmapaan Foundation die lokaal het ecosysteem probeert te bevorderen en in stand wil houden.

Na een dag vol unieke indrukken zult u vast en zeker heerlijk slapen met onbekende oerwoudgeluiden op de achtergrond.


Meals: lunch, diner

Transfer: minibus (excl. de tourprijs), truck

Hotel: Lisu Lodge
DAG 2: Lisu Lodge - Chiang Mai of andere bestemming

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van deze zo gastvrije mensen en hun dorp en wordt u per minibus naar uw volgende bestemming gebracht.

Vertrektijd is naar keuze maar voor 12.00 uur. 


Meals: ontbijt

Transfer: minibus (excl. de tourprijs)

Hotel: geen
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving
.Begeleiding door een lokale Engelssprekende Thaise gidsen.
Helm en reddingsvest voor tijdens het raften.
Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven met ventilator en eigen sanitair
Tijdens de tour gaat het vervoer per truck.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven.
Transfers van Chiang Mai hotels en guesthouses.
Facultatieve excursies.
Opmerkingen:
  • Het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie en een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Uw grote bagage laat u het liefst achter in uw hotel / guesthouse in Chiang Mai.
  • White water rafting in deze tour is niet geschikt voor kinderen jonger dan 11 jaar.
  • U dient een goede fysieke gezondheid te hebben.
  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, etc. moeten we routes soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse Lisu Lodge Experience is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  • Populaire Green Wood Travel tours