Homepage > Chiangmai Tours > Chiangmai Tours Details
Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht) Laagste prijs: ฿ 3,750.00          Add to planner
Tour details
฿ 3,750.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en drijft op een bamboevlot de rivier af. Als extraatje is er vaak kans om in een Karen dorp mee te helpen met het voederen en baden van de olifanten.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een jungletrek nog steeds een onvergetelijke ervaring is.

Een prima voorbereiding vormt een bezoek aan het `Tribal Research Center`, geopend van 09.00 tot 16.30 uur in Chiang Mai.
Wat kan ik verwachten
Kamperen is luxe, een jungletrek in Noord-Thailand is primitief genieten.
Reisroute
Dag 1: Naar de markt, waterval, Karen dorpen, helpen olifanten baden.

Om 8 uur vertrekken we met de truck vanuit Chiang Mai. Onderweg stoppen we kort om op de lokale Mae Malai markt eten te kopen. Omdat het tenslotte vakantie is stoppen we ook bij de Mok Fah waterval om even lekker op te frissen en te ontspannen. Hierna gaan we verder naar een Karen dorp.

Bij de Karen, een verzamelnaam voor verschillende etnische bevolkingsgroepen die oorspronkelijk uit Birma afstammen, gebruiken we ook de lunch. De gids zal laten zien hoe een echte lokale maaltijd eruit ziet. Als het goed is levert het genoeg brandstof op voor de jungletrek van ongeveer drie en een half uur naar het dorpje Baan Pa Kao Lam. Hier kun je nog meer te weten komen over de typische Karen manier van leven.

In dit dorp zijn ook olifanten. U kunt helpen bij het voederen en baden van de dieren. Een bad van een olifant in de rivier is iets bijzonders. In Baan Pa Kao Lam wordt ook het avondeten voor je gemaakt en wordt er overnacht. Meestal maakt de gids wel een kampvuur waarbij sterke verhalen kunnen worden verteld.
 


Meals:  Lunch, Diner

Transfer: open pickup truck

Hotel: op een bamboematje
Dag 2: Jungletrek, bamboevlot op de rivier, lunch bij de Shan, terug naar Chiang Mai.

Na het ontbijt bij de Karen gaan we weer op pad. Na een uur lopen komen we bij de Tang rivier, onze bestemming. We gaan met bijzondere bamboevlotten de rivier op. Een erg lokale manier van verplaatsen.

We drijven rustig door de prachtige natuur, een mooie manier om te relaxen en om je heen te kijken. De tocht duurt twee a drie uur en wordt nog even spannend als we een aantal stroomversnellingen moeten passeren.

We meren af bij het Shan dorpje Baan Sob Kai. Hier staat de truck al klaar om u weer terug te brengen naar Chiang Mai. We stoppen nog wel als de dorpjes die we zien de moeite waard zijn, bijvoorbeeld om even te lunchen in een Shan dorpje.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: bamboevlot, open pickup truck
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Eentreegelden.
Omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse.
Begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten.
Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair.
Geen elektriciteit/ maar olielampen/LED verlichting.
Overige maaltijden.
Niet vermelde transfers.
Bagageafhandeling.
Facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
 • Om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.
 • U ontvangt voorbereidingsinformatie betreffende onze jungletreks in Noord-Thailand.
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
 • Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke www.ggd.nl of uw huisarts.
 • Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen: sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • Gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET, voordeliger te koop in Thailand

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen af te sluiten in België of Nederland. Deze met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours