Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Geheimen van de Mekong Delta (2 dagen) Laagste prijs: ฿ 5,100.00          Add to planner
Tour details
฿ 5,100.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
De geheimen van de Mekong Delta worden langzaam onthuld terwijl u het veelzijdige leven langs de rivier in alle rust aan u voorbij trekt. Deze twee dagen voeren u per speedboot langs rustiek natuurschoon en onbedorven landleven. U hoeft echt niet verbaasd te zijn als u kinderen op de rug van een waterbuffel in de rivier ziet baden. Vissers zijn druk met hun netten, bootjes vol exotisch fruit worden naar marktjes gebracht; u ziet afgezonderd huisjes en tempeltjes, direct aan de oever.

De Mekong Delta wordt niet voor niks `de rijstkom van Vietnam` genoemd. Een derde van al het voedsel dat in Vietnam wordt geproduceerd komt hier vandaan. Het levende bewijs daarvan is de indrukwekkende drijvende markt van Cai Rang, een van de grootste en drukste die u in Azi?? kunt zien. In Can Tho gaat naar het Binh Thuy gemeenschapshuis dat al in 1893 door koning Tu Duc werd gesticht.

Er is ook een mogelijkheid deze korte reis in Phnom Penh (Cambodja) te eindigen. Kijk voor de details op Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen).
Reisroute
Dag 1: De Mekong Delta, waar de natuur het ritme van het dagelijks leven bepaalt.

Het echt Vietnamese leven: op het uitgestrekte groene land, op de oevers van de rivier of op het water. Als u door onze Engelssprekende chauffeur van Saigon naar My Tho bent gebracht, zet u voet in de Mekong Delta. De allerlaatste aftakkingen van de machtige rivier, die uitmonden in de Zuid-Chinese Zee. Een geweldig waterrijk gebied waar het leven nog de tijd neemt, waar de natuur het ritme van de dag bepaalt. De bevolking heeft zich daar al vele jaren aan aangepast. Hier leven de Vietnamezen als hun voorouders, ze verbouwen rijst, werken op fruitplantages, op een bijenboerderij of maken snoepjes van kokosnoot.

Maak een tochtje per fiets of met de paardenkar. Maak een boottochtje met de sampan en roei door de smalle aftakkingen van de rivier. Lunch wordt opgediend in een lokaal restaurant, met aansluitend een fruitproeverij.

Na de lunch rijden we verder naar Can Tho, de hoofdstad van de Mekong Delta. U overnacht in het Hau Giang of een gelijkwaardig hotel.


Meals: Lunch

Transfer: Minibus en boot

Hotel: Hau Giang Hotel
Dag 2: De geweldige drijvende markt van Cai Rang en het monument Binh Thuy.

Na het ontbijt in uw hotel wordt u naar de Ninh Kieu werf in Can Tho gebracht waar we aan boord gaan van de boot, die ons iets verderop naar Cai Rang vaart. De drijvende markt van Cai Rang is de grootste drijvende markt in de Mekong Delta, zowel qua omvang als drukte. Het is een feest om te zien hoe al die bootjes rond en om elkaar varen, een combinatie van handel en het onderhouden van de sociale contacten. Alles wat in en om de Mekong Delta wordt geproduceerd wordt hier verkocht. Camera's in de aanslag!

We nemen ook een kijkje bij de markt op het vasteland en een fabriek die rijst verwerkt. Hier stappen we weer in de auto en verplaatsen ons een paar kilometer buiten Can Tho. Tegelijkertijd stappen we terug in de tijd bij het Binh Thuy gemeenschapshuis dat al in 1893 door koning Tu Duc werd gesticht en Bon Canh Thanh Hoang werd genoemd. Het is sindsdien veranderd en verbeterd, voor het laatst in 1910, maar de sfeer en karakteristiek zijn onveranderd gebleven. Het monument heeft gegraveerde houten panelen en is van bijzondere architectonische waarde voor dit gebied. Er tegenover staat een operagebouw waar klassiek Vietnamees drama wordt opgevoerd. Na het bezoek aan Binh Thuy wordt u terug gebracht naar Saigon. Aankomst aan het eind van de middag.


Meals: Lunch

Transfer: Minibus en boot
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden
entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned minibus en/of auto en gedeelde airconditioned publieke boot
Verblijf in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal, online inchecken (lokaal en internationaal)
visumkosten Vietnam E-visa
bagageafhandeling
persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Geheimen van de Mekong delta tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij verplichten onze klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgi??. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
Populaire Green Wood Travel tours