Brug over de River Kwai-rivier

Tourcode:0105
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.45 - 18.00
Category: Treinreis
Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies. Lees Recensie
De beruchte Birmaspoorlijn werd onder dwang van de Japanners aangelegd door o.a. geallieerde krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en ligt in Kanchanaburi, 130 kilometer ten westen van Bangkok. De onmenselijke omstandigheden waaronder deze 'Dodenspoorlijn' werd aangelegd, heeft het leven gekost aan ongeveer 16.000 geallieerden (waarvan zo'n 3.000 Nederlanders) en naar schatting 70 tot 90.000 Aziatische dwangarbeiders. PRIVÉ TOUR !
Green Wood Travel kan voor een redelijke meerprijs deze tour exclusief privé uitvoeren
BOEK PRIVÉ !


Tijdens deze dagtocht bezoekt u o.a. de 'Bridge over the River Kwai', die onderdeel uitmaakte van de Birma spoorlijn. Ook bezoekt u het bijbehorende museum dat gebouwd werd in de vorm van een jappenkamp en een van de vele oorlogsbegraafplaatsen.

Met een boemeltrein wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ban Nam Tok. Houdt u (video-)camera klaar wanneer het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de rivier de Kwai.
Een lunch is inbegrepen. U kunt facultatief, voor 300 THB per persoon, nog een mooie tocht maken met een longtailboot over de rivier de Kwai.Opmerkingen:
 • kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!

 • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Bangkok hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en open trein.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris, alcoholische drankjes en tips, transfers van andere niet centraal gelegen Bangkok hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Brug over de River Kwai-rivier

  Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies.
  Name: Ab Jansen
  Date: 19-Feb-19

  Recensie: Een must do toer als je Thailand bezoek. Gewoon boeken en beleven.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Michel
  Date: 15-Feb-19

  Recensie: Ik vond het erg slecht georganiseerd. Er waren 2 groepen op 1 dag ingepland waardoor er dus 2 verschillende activiteiten gepland waren. We kwamen aan bij de bridge river kwai en de reisleider meldde ons plotseling dat we met de trein mee moesten waardoor we maar 5 minuten bij de brug konden kijken en de andere groep kon langer bij de brug kijken en die gingen lunchen terwijl wij 1,5 uur in de trein zaten. Eenmaal aangekomen bij het station moesten we iemand van de lokale bevolking vragen of wij even mochten bellen, met het gekregen telefoonnummer, naar de reisleider, om te meldden dat we er waren aangekomen en dat hij ons kon komen ophalen. Dit klopt toch niet? Gaat dit altijd zo? Vervolgens werden we opgehaald en werden we met het busje gebracht naar een soort hut waar we 2! Uur konden lunchen. In de tussentijd ging de reisleider met de andere groep een boottocht maken en wij zaten 1/2 uur te wachten bij de lunchroom. Waarom konden wij niet mee daar heen? We hebben dat aanbod ook niet gekregen van de reisleider. Alle dus samen gevat: slecht georganiseerd.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Erik Van Gastel
  Date: 29-Jan-19

  Recensie: Een indrukwekkende tour, zeker een aanrader. Wij hebben deze tour gedaan in combinatie met de drijvende markt van Damnern Saduak. Onvoorstelbaar hoe het leven hier vroeger geweest moet zijn. Wel een beetje touristisch. De brug zelf en vooral de treinrit zijn ervaringen die je nooit meer vergeet.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Roel Smit
  Date: 27-Jan-19

  Recensie: Als je in deze omgeving bent, dan ga je bijna "verplicht" naar de River Kwai. De boemel had een technisch probleem. Per longtail boot over de rivier gegaan naar de bekende brug. Via het museum verneem je meer over wat er is gebeurd: aangrijpend. Tegelijk triest te zien in welke slecht staat het museum zich bevindt. De oorspronkelijk brug is er niet meer maar wel de brug die later is gebouwd: erg toeristisch. We hebben geen spijt er geweest te zijn maar het is tegelijk wat tegengevallen. 's-Middags was er een aardig bezoek aan de Elephants World. Maar het is zeker de moeite waard om deze tocht te doen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Harold
  Date: 29-Oct-18

  Recensie: Veel gezien, wel lang rijden maar de gids en de vele stops onderweg maakte veel goed.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  650 Baht
  Grand Palace en de Smaragdgroene Boeddha

  Het 'Grand Palace' is een complex van gebouwen, waar de Wat Pra Keo of tempel van de 'Emerald Buddha' ook deel van uitmaakt. Het is de voormalige residentie van de

  Vanaf:
  1250 Baht
  Brug over de River Kwai-rivier

  De beruchte Birmaspoorlijn werd onder dwang van de Japanners aangelegd door o.a. geallieerde krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en ligt in Kanchanaburi, 130 kilometer