Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

Tourcode:0011
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00-16.00
Category: Rondreis individueelBouwstenen
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 16 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze reis brengt u naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land.

We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen verder naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. Via Lopburi, de stad van de apen, en Sukhothai, Thailands eerste hoofdstad, trekken we verder via Lampang naar de 'Roos van het Noorden', Chiang Mai. Een ware belevenis.

Tijdens deze Klassieke Thailand-Tour reist u per comfortabele airconditioned minibus van Bangkok naar Chiang Mai.


Overnachting: Classic Kameo Hotel
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 1: Van Bangkok naar de oude hoofdstad Ayutthaya met zijn prachtige tempels en het voormalige zomerpaleis van koning Chulalongkorn

Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel naar Ayutthaya. Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen, tot de stad in 1767 door het Birmese leger werd verwoest. Veel Europese naties, waaronder de Nederlandse VOC, hadden in deze eens welvarende stad handelsposten.

Tijdens deze excursie bezoekt u een aantal van de mooiste tempels en ruïnes en maakt u tevens een boottrip (niet inclusief) naar het oude Koninklijk paleis. Ook bezoeken we het voormalige Koninklijke zomerverblijf Bang Pa-In. Hoewel gesticht in de Ayutthaya-periode, heeft Koning Chulalongkorn (Rama V) hier de meeste gebouwen laten neerzetten. Het gerenoveerde Chinese paleis, Vehat Chamroon, behoort tot de mooiste gebouwen in Thailand.

Lokale lunch in Ayutthaya.


Overnachting: Country Lake Nature Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 2: Vertrek via de apenstad Lopburi. We bezoeken de heiligdommen van San Prakan en Praprang Sam Yod en de sterrenwacht

Ontbijt en daarna naar Lopburi, waar we de ruïnes van het heiligdom van San Phra Karn aandoen. Honderden apen leven in de tamarindebomen. Het is oppassen geblazen, want de apen leveren apenstreken! Tegenover het heiligdom staat een Khmer-tempel, Phra Prang Sam Yod.

Na de lunch gaan we terug in de tijd bij het bezoek aan de overblijfselen van de sterrenwacht die Koning Narayana de Grote 324 jaar geleden liet bouwen en waaruit blijkt dat er in het oude Siam al belangstelling was voor astronomie. Hierna rijden we door een mooie streek langs Uthai Thani naar het rustieke Country Lake Nature Lodge resort waar we de nacht doorbrengen.


Overnachting: Ruean Phae Royal Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 3: Vroegere koningsstad Sukhothai, per fiets door het historische park, de vliegende groente van Phisanulok

Na het ontbijt reist u via Khamphaeng Phet naar oude Koningsstad Sukhothai. De eerste hoofdstad van Thailand is verlaten toen invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, in de 12e eeuw sterk toenamen. We gaan op de fiets door deze prachtige historische stad. Er rijdt ook een treintje waarmee u de stad comfortabel kunt bezichtigen.

De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Lunch in het park. Hierna rijden we door naar Phitsanulok.
Overnachting in het Ruean Phae Royal Park Hotel in Phitsanulok.

We bieden u de mogelijkheid voor een avond uit op een heel aparte manier (niet inclusief de tourprijs): een boottocht met diner over de Nan Rivier. We brengen u per riksja (fietstaxi) naar de pier. Vandaar vaart u langzaam over de rivier en krijgt u een goede indruk van het Thaise leven. Op de oever van de rivier serveert de kok op een speciale manier 'The Early Morning Glory Flying Vegetables.' De kok gooit het eten 10 meter hoog de lucht in; de ober vangt dit weer op een bord op, terwijl hij boven op een aantal gestapelde kisten op een rijtuig staat!


Overnachting: Lampang Wiengthong Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 4: Bronzen Boeddha en producten uit de jungle, oude tempels en het olifanten ziekenhuis

Eerst ontbijt, daarna bezoeken we het Folkloristisch museum van Dhr. Thawee waar u de levende platteland historie van Phitsanulok/Sukhothai ervaart. Tegenover het museum is een originele bronzen Boeddha gieterij. We stappen in de minibus en rijden naar de provincie Lampang. De wildmarkt van Tung Kwain is de volgende stop.

Op deze markt zijn allerlei jungleproducten te zien; van dieren en planten tot 'heerlijke' lokale gerechten, bereid met diverse insecten. Uw kans om eens wat anders te proeven! Verder onderweg bezoeken we het indrukwekkende gefortificeerde Wat Phra That tempelcomplex uit de 13e eeuw met een rijke geschiedenis en het oudste houten tempelgebouw van Thailand. Volgens de overleving is Boeddha hier 2500 jaar geleden geweest en zou er nog een haarlok van hem in de Chedi liggen.

De provinciehoofdstad Lampang is gesticht door Chinezen die zich hier vestigden aan de Wang Rivier. De bevolking houdt vele tradities in ere. Het is ook de enige stad in Thailand waar u nog ritjes kunt maken met paard en wagen. Het is gezellig rondtoeren in de bruisende oude stad met leuke markten en vriendelijke mensen. Na de lunch in de stad een bezoek aan het Elephant Conservation Centre waar u onder meer het Olifanten ziekenhuis kunt bezoeken.


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 5: Via het historische Lampoon en bergwegen naar Chiang Mai, de beroemde Doi Suthep tempel en handwerkplaatsen.
Na het ontbijt volgt de transfer per minibus naar Chiang Mai. Het is een mooie rit over bergen en door dichte jungle. We gaan eerst naar Lampoon, in 660 gesticht als de hoofdstad van het toenmalige Mon-rijk Haripoonchai. Hier bezoeken we de Haripoonchai tempel, waar de koning vroeger woonde. Dan gaan we door naar Chiang Mai over de oude route.

Geniet van de prachtige vergezichten met houten Thaise huizen en honderden jaren oude bomen. Lunch in een lokaal restaurant. Hierna bezoek aan de tempel Wat Prasart op de berg Doi Suthep, op 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en te bereiken via een steile, bochtige weg. De 293 treden tellende trap, met Nagas (mythologische 7-koppige slang) als leuningen, leidt naar de tempel.

Wees gerust, u kunt ook met de lift. Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht over Chiang Mai en omgeving.
De plaatsjes Bor Sang en San Kampaeng, even buiten Chiang Mai, staan bekend om hun ambachten. Hier vinden we onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes. Van generatie op generatie maken de inwoners hier de beroemde parasols van beschilderd rijstpapier.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 6: Bezoek op eigen gelegenheid bergstammen of olifantenkampen
Ontbijt. De dag is ter vrije besteding. Maak een optionele tour naar een olifanten-trainingskamp of bezoek de 'Long neck' bergstam in Mae Hong Son-provincie.

Dit is het einde van deze tour door het klassieke Thailand maar natuurlijk adviseren wij u graag bij de rest van uw vakantie.
Opmerkingen: voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd om uiterlijk 12:00 uur.

Als gevolg van onvoorziene omstandigheden (weer, wegen, hotelsluiting of overboeking) kan de gedrukte reisbeschrijving veranderen. We houden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Klassiek Thailand-tour blijft te allen tijden gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per airco (mini)bus.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, (vlieg)tickets (lokaal & internationaal), persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere soorten verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 16 eerlijke recensies.
Name: Fam.Paasman
Date: 02-Jul-19

Recensie: Met vier personen zijn wij in vier dagen o.l.v. dhr. Anucha van Bangkok naar Chang Mai getrokken. Onze gids (en tegelijkertijd chauffeur) wist veel te vertellen over o.a. het boeddhisme (wat je ook bekijkt, je komt met deze religie in aanraking). Ayutthaya, Sukhotai, het bezoek aan de rijstvelden en een rijstfabriek waren hoogtepunten in deze tour, vooral door de gezellige en deskundige begeleiding van dhr.Supot. De hotels waren matig tot goed. We lunchten onderweg in lokale restaurants. Het was een mooie, interessante reis met een prima gids.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Jan Kock
Date: 30-Jun-19

Recensie: wij boekten deze rondreis prive, een absolute aanrader om het culturele erfgoed van Thailand op deze manier te ontdekken! De flexibiliteit van de gids-driver maakt het beetje meer dat een prive tour kost absoluut de moeite waard! Onze gids 'Joe' toonde ons plaatsen waar de doorsnee toerist niet komt en is dan ook hoogst aan te bevelen. Verder waren de lunches steeds verzorgd en lekker, de entrees en benzine inbegrepen en de organisatie excelent... Ivm met de hotels boekten ook tegen een kleine meerprijs steeds het beste wat er onderweg te vinden was: krungski river in ayuthaya: een degelijk en net doorreishotel, lopburi resort: het minste hotel van de tour maar toch het beste wat er in lopburi te vinden is, het ananda hotel in sukhotai (beter dan de hotels in pitsonoluk): sympathiek nieuw hotel met een overheerlijke keuken, de lampang river lodge in lampang: zeer leuk resort met prachtig zwembad en orginele kamers (vraag luxe kamer!) en degelijke keuken en tot slot het sheraton in Chiang Mai; een absolute aanrader alleen al voor het grandioze ontbijt... U ziet: greenwood maakt de wensen van de meest veeleisende Belg zonder enig probleem waar :-) en dan nog tegen zeer voordelige prijzen! kortom: een aanrader van formaatRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Robert
Date: 28-Jun-19

Recensie: veel gezien en goed geregeldRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Jos Sjoerdsma
Date: 19-Apr-19

Recensie: Deze tour maakten wij toen we voor de eerste keer naar Thailand gingen (per minibus, met chauffeur/gids). Een betere kennismaking met alle aspecten van Thailand kunnen we niet bedenken. Een fantastische reis, met een perfecte gids en perfect verzorgd! een aanrader!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Hans en Jannie Dijkshoorn
Date: 22-Mar-19

Recensie: Een geweldige rondreis om alle aspecten van het Thaise te zien. Wij hebben het enorm getroffen met nongluck (nicole), een geweldige gids die de rondreis voor ons heeeeeel bijzonder heeft gemaakt want toen zijn hoorde dat het onze huwelijksreis was i.v.m. 40 jaar getrouwd zijn, heeft zij ervoor gezorgd dat er in ieder Hotel een attentie op de kamer lag in de vorm van bloemen en/of fruit...Zij heeft ons veel kunnen vertellen over al het moois wat wij tegenkwamen...Deze reis is een absolute aanrader, Wij deze rondreis ten zeerste aanbevelenRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
29250 Baht
De Gouden Thailand Rondreis (16 dagen)

De Gouden Thailand Rondreis voert u in 16 dagen van Bangkok, via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya naar de noordelijke -ooit beruchte- opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Ch

Vanaf:
31350 Baht
Wonderlijk Thailand (19 dagen)

Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het

Vanaf:
23750 Baht
Isaan echt Thailand rondreis (15 dagen)

Wanneer u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u de Isaan. Het noordoosten van Thailand, dat grenst aan Laos en Cambodja, is in alle opzichten een

Vanaf:
30500 Baht
Paradijselijk Thailand (14 dagen)

Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizig

Vanaf:
34500 Baht
Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

Thailand: Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempe

Vanaf:
31550 Baht
Het Charmante Thailand (18 dagen)

Het charmante Thailand laat zich in 18 dagen van haar beste kant zien. Thai kunnen namelijk onweerstaanbaar lachen, misschien wist u dat al. Dat Thailand het land van de glimlach w