Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)


Prijs vanaf
15,250 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00-16.00
BOEKING
Klassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIEKlassieke Thailand-Tour 6 dagen PRIJSGARANTIE
Tourcode:0011
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00-16.00
Category: Rondreis individueelBouwstenen
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 18 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze reis brengt u naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land.

We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen verder naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. Via Lopburi, de stad van de apen, en Sukhothai, Thailands eerste hoofdstad, trekken we verder via Lampang naar de 'Roos van het Noorden', Chiang Mai. Een ware belevenis.

Tijdens deze Klassieke Thailand-Tour reist u per comfortabele airconditioned minibus van Bangkok naar Chiang Mai.


Overnachting: Classic Kameo Hotel
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 1: Van Bangkok naar de oude hoofdstad Ayutthaya met zijn prachtige tempels en het voormalige zomerpaleis van koning Chulalongkorn

Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel naar Ayutthaya. Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen, tot de stad in 1767 door het Birmese leger werd verwoest. Veel Europese naties, waaronder de Nederlandse VOC, hadden in deze eens welvarende stad handelsposten.

Tijdens deze excursie bezoekt u een aantal van de mooiste tempels en ruïnes en maakt u tevens een boottrip (niet inclusief) naar het oude Koninklijk paleis. Ook bezoeken we het voormalige Koninklijke zomerverblijf Bang Pa-In. Hoewel gesticht in de Ayutthaya-periode, heeft Koning Chulalongkorn (Rama V) hier de meeste gebouwen laten neerzetten. Het gerenoveerde Chinese paleis, Vehat Chamroon, behoort tot de mooiste gebouwen in Thailand.

Lokale lunch in Ayutthaya.


Overnachting: Country Lake Nature Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 2: Vertrek via de apenstad Lopburi. We bezoeken de heiligdommen van San Prakan en Praprang Sam Yod en de sterrenwacht

Ontbijt en daarna naar Lopburi, waar we de ruïnes van het heiligdom van San Phra Karn aandoen. Honderden apen leven in de tamarindebomen. Het is oppassen geblazen, want de apen leveren apenstreken! Tegenover het heiligdom staat een Khmer-tempel, Phra Prang Sam Yod.

Na de lunch gaan we terug in de tijd bij het bezoek aan de overblijfselen van de sterrenwacht die Koning Narayana de Grote 324 jaar geleden liet bouwen en waaruit blijkt dat er in het oude Siam al belangstelling was voor astronomie. Hierna rijden we door een mooie streek langs Uthai Thani naar het rustieke Country Lake Nature Lodge resort waar we de nacht doorbrengen.


Overnachting: Ruean Phae Royal Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 3: Vroegere koningsstad Sukhothai, per fiets door het historische park, de vliegende groente van Phisanulok

Na het ontbijt reist u via Khamphaeng Phet naar oude Koningsstad Sukhothai. De eerste hoofdstad van Thailand is verlaten toen invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, in de 12e eeuw sterk toenamen. We gaan op de fiets door deze prachtige historische stad. Er rijdt ook een treintje waarmee u de stad comfortabel kunt bezichtigen.

De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Lunch in het park. Hierna rijden we door naar Phitsanulok.
Overnachting in het Ruean Phae Royal Park Hotel in Phitsanulok.

We bieden u de mogelijkheid voor een avond uit op een heel aparte manier (niet inclusief de tourprijs): een boottocht met diner over de Nan Rivier. We brengen u per riksja (fietstaxi) naar de pier. Vandaar vaart u langzaam over de rivier en krijgt u een goede indruk van het Thaise leven. Op de oever van de rivier serveert de kok op een speciale manier 'The Early Morning Glory Flying Vegetables.' De kok gooit het eten 10 meter hoog de lucht in; de ober vangt dit weer op een bord op, terwijl hij boven op een aantal gestapelde kisten op een rijtuig staat!


Overnachting: Lampang Wiengthong Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 4: Bronzen Boeddha en producten uit de jungle, oude tempels en het olifanten ziekenhuis

Eerst ontbijt, daarna bezoeken we het Folkloristisch museum van Dhr. Thawee waar u de levende platteland historie van Phitsanulok/Sukhothai ervaart. Tegenover het museum is een originele bronzen Boeddha gieterij. We stappen in de minibus en rijden naar de provincie Lampang. De wildmarkt van Tung Kwain is de volgende stop.

Op deze markt zijn allerlei jungleproducten te zien; van dieren en planten tot 'heerlijke' lokale gerechten, bereid met diverse insecten. Uw kans om eens wat anders te proeven! Verder onderweg bezoeken we het indrukwekkende gefortificeerde Wat Phra That tempelcomplex uit de 13e eeuw met een rijke geschiedenis en het oudste houten tempelgebouw van Thailand. Volgens de overleving is Boeddha hier 2500 jaar geleden geweest en zou er nog een haarlok van hem in de Chedi liggen.

De provinciehoofdstad Lampang is gesticht door Chinezen die zich hier vestigden aan de Wang Rivier. De bevolking houdt vele tradities in ere. Het is ook de enige stad in Thailand waar u nog ritjes kunt maken met paard en wagen. Het is gezellig rondtoeren in de bruisende oude stad met leuke markten en vriendelijke mensen. Na de lunch in de stad een bezoek aan het Elephant Conservation Centre waar u onder meer het Olifanten ziekenhuis kunt bezoeken.


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 5: Via het historische Lampoon en bergwegen naar Chiang Mai, de beroemde Doi Suthep tempel en handwerkplaatsen.
Na het ontbijt volgt de transfer per minibus naar Chiang Mai. Het is een mooie rit over bergen en door dichte jungle. We gaan eerst naar Lampoon, in 660 gesticht als de hoofdstad van het toenmalige Mon-rijk Haripoonchai. Hier bezoeken we de Haripoonchai tempel, waar de koning vroeger woonde. Dan gaan we door naar Chiang Mai over de oude route.

Geniet van de prachtige vergezichten met houten Thaise huizen en honderden jaren oude bomen. Lunch in een lokaal restaurant. Hierna bezoek aan de tempel Wat Prasart op de berg Doi Suthep, op 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en te bereiken via een steile, bochtige weg. De 293 treden tellende trap, met Nagas (mythologische 7-koppige slang) als leuningen, leidt naar de tempel.

Wees gerust, u kunt ook met de lift. Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht over Chiang Mai en omgeving.
De plaatsjes Bor Sang en San Kampaeng, even buiten Chiang Mai, staan bekend om hun ambachten. Hier vinden we onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes. Van generatie op generatie maken de inwoners hier de beroemde parasols van beschilderd rijstpapier.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 6: Bezoek op eigen gelegenheid bergstammen of olifantenkampen
Ontbijt. De dag is ter vrije besteding. Maak een optionele tour naar een olifanten-trainingskamp of bezoek de 'Long neck' bergstam in Mae Hong Son-provincie.

Dit is het einde van deze tour door het klassieke Thailand maar natuurlijk adviseren wij u graag bij de rest van uw vakantie.
Opmerkingen: voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd om uiterlijk 12:00 uur.

Als gevolg van onvoorziene omstandigheden (weer, wegen, hotelsluiting of overboeking) kan de gedrukte reisbeschrijving veranderen. We houden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Klassiek Thailand-tour blijft te allen tijden gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per airco (mini)bus.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, (vlieg)tickets (lokaal & internationaal), persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere soorten verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 18 eerlijke recensies.
Name: Hans van Vreeswijk
Date: 04-Oct-18

Recensie: Wij hadden deze tour prive afgesproken maar zijn door een fout van greenwoodtravel gekoppeld aan een ander groepje. Ook achteraf geen probleem maar niet volgens de afspraak (verschil is wel terugbetaald). We hadden een prima gids (mr. Don). Veel verteld, zeer plezierig contact, goed het tempo aangepast aan de groep. De gids heeft het programma wat aangepast (zowel het tijdschema als sommige onderdelen). Motief: temperatuur. In totaal een geslaagde tour. Sommige onderdelen van de tour spreken meer aan dan andere maar het was zeer afwisselend. Ook verschil in kwaliteit tussen de hotels maar minimaal zeer acceptabel. Dag in Chang-mai gebruikt voor tour naar olifanten verzorging (halve dag). Aangepast in overleg met gids: alleen olifanten en extra de langnekken. Terug met de nachttrein: heel aardige belevenis.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Henny Keukelaar
Date: 11-Sep-18

Recensie: Precies wat ik me er van had voorgesteld. Veel bezichtigingen per dag.

De gids stopte bij typisch Thaise marktjes en vertelde alles over het gebruik van bepaalde produkten. Of we stopten bij zaken die typisch Thais waren en kregen tekst en uitleg.
En het is geen 6 daagse tour, want op dag 5 wordt je 's-middags bij je hotel afgeleverd, en dat is het einde van de toer.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Rasied Niamat
Date: 24-Aug-18

Recensie: Nu ongeveer een week terug van onze heerlijke vakantie in Thailand. Alle accommodatie en transport en een paar tours hebben we geboekt via Greenwood. Alles was echt perfect geregeld. Communicatie vooraf was goed en snel, hotels/lodges heel goed, chauffeurs waren er allemaal stipt op tijd ( Heel veel dank aan onze quide en chauffeur Sha)Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Familie Vogelenzang
Date: 20-Aug-18

Recensie: Met ons viertjes op tour met onze eigen minibus met chauffeur en gids. Niet eerder hebben we zo genoten van onze vakantie. Sommige dagen was het lang rijden maar met regelmatige stops en uitleg en veel grappen was het nooit TE LANG. Thailand heeft ons hart en we komen zeker vaker terug!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Johanna van Hoven
Date: 31-Jul-18

Recensie: De tour was boven verwachting met een geweldige gids en uitstekende chauffeur, hulde! Heel erg veel geleerd van de geschiedenis en cultuur van Thailand. Aan alles is gedacht en voor alles wordt gezorgd. Echt waar voor je geld!!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
23650 Baht
De Gouden Thailand Rondreis (16 dagen)

De Gouden Thailand Rondreis voert u in 16 dagen van Bangkok, via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya naar de noordelijke -ooit beruchte- opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Ch

Vanaf:
31350 Baht
Wonderlijk Thailand (19 dagen)

Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het

Vanaf:
23750 Baht
Isaan echt Thailand rondreis (15 dagen)

Wanneer u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u de Isaan. Het noordoosten van Thailand, dat grenst aan Laos en Cambodja, is in alle opzichten een

Vanaf:
26550 Baht
Paradijselijk Thailand (14 dagen)

Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizig

Vanaf:
34500 Baht
Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

Thailand: Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempe

Vanaf:
31550 Baht
Het Charmante Thailand (18 dagen)

Het charmante Thailand laat zich in 18 dagen van haar beste kant zien. Thai kunnen namelijk onweerstaanbaar lachen, misschien wist u dat al. Dat Thailand het land van de glimlach w