PRIVE - Amphawa, verrassend Thailand (2 dagen / 1 nacht)


Prijs vanaf
6,150 Baht
Datum: Vrijdag, Zaterdag & Zondag
Tijd: 08.30 - 18.30
BOEKING
Tourcode:0622A
Datum: Vrijdag, Zaterdag & Zondag
Tijd: 08.30 - 18.30
Category: PRIVE
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Laat u verrassen door het echt veelzijdige Thailand. In twee dagen ziet u in deze privé tour veel van wat dit land zo ontzettend aantrekkelijk maakt. Niet ver van Bangkok is Thailand meer zichzelf dan in de hoofdstad. VERNIEUWD !
Exclusieve Green Wood Travel privé reis. PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Van oudsher leefden, werkten en woonden veel Thai op het water. Niet zo gek dat er veel drijvende markten waren om groente en fruit aan de man te brengen. Inmiddels zijn er nog maar weinig van deze markten over. Gelukkig is de weekendmarkt van Amphawa blijven bestaan en voor Thai uit Bangkok het aanlokkelijke doel voor een ontspannen dagje uit.

's Ochtends komen in Thailand de monniken langs om hun aalmoezen te verzamelen. Ook bij de homestay waar u verblijft. U ziet ze op straat en in bootjes over de khlongs. Typisch Thais is waarschijnlijk ook de spoorweg in Mae Klong die over een markt werd aangelegd en waar nog elke dag de marktkooplui hun spullen snel weghalen als de trein langs komt. U komt in de mangrove bossen van Khlong Khon waar u aapjes kunt voeren en u gaat zelf lekker vis eten in het populaire Bangkok Sea View Seafood restaurant dat boven zee is gebouwd. De Bang Kung tempel met de door een boom overgroeide kapel is voor de Thai van historisch belang. Op het programma staan ook het unieke Erawan Museum, dat de vorm heeft van een enorme olifant met drie koppen, en dus de Amphawa drijvende markt met live muziek waar, zo hoort het in Thailand, volop kan worden gegeten.

Kortom: twee volle dagen met veel variatie waarin u Thailand op een andere manier kunt ontdekken.


Overnachting: homestay
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto of minibus, boot
Dag 1: Erawan Museum, tochtje Mae Klong rivier, Bang Kung tempel, Floating Market.
Om half negen vertrekken we naar het opvallende Erawan museum met de drie enorme olifantenkoppen. Het ligt op ongeveer een uur rijden, net over de grens van de Samut Prakarn provincie. Het museum, dat helemaal in de het lichaam van 45 meter hoge olifant met de drie koppen is gebouwd, heeft een prive collectie met antiek, boeddhistische relikwieën, beelden en religieuze kunst. Maar de excentrieke constructie en het al even opvallende interieur zijn het bezoek alleen al waard.

We zijn op tijd voor de lunch in het beroemde en populaire Bangkok Sea View Seafood restaurant dat helemaal boven zee is gebouwd. Bekomen van de lekkernijen vervolgt de reis naar de kustprovincie Samut Songkhram, bron van groente en fruit en waar de Mae Klong rivier uitmondt in zee.

Tussen Samut Sakhon en Samut Songkhram zien we uitgestrekt zoutvelden, de grootste bron van pekelzout in Thailand. Dan wordt het tijd ook zelf de Mae Klong op te gaan. Met de comfortabele langstaartboot maakt u een tocht van ongeveer een uur. Alle tijd om het kleurrijke leven langs de oevers te aanschouwen. Onderweg leggen we aan bij de Bang Kung tempel. Voor de Thai een belangrijke historische plaats omdat de Thaise koning Taksin hier met duizenden manschappen een beslissend gevecht tegen de Birmezen won. Hier is ook een kleine kapel die helemaal door een banyan boom is overgroeid.

Aan het eind van de middag checkt u in in het hotel en is er nog alle tijd de Amphawa Floating Market te bezoeken. Het kanaal ligt vol met bootjes. De sfeer is levendig, er is live muziek en natuurlijk lekker eten. Ook in de avond is het de moeite waard een boottochtje te maken en dat doen we dus ook. Een prachtige gelegenheid om de bomen vol vuurvliegjes te zien. Thailand heeft meer dan 100 verschillende soorten van deze lichtgevende insecten, die geen vliegen zijn maar kevers.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto of minibus
Dag 2: Maeklong Railway, Siamese Tweeling en aapjes in Khlong Kon.
Het wordt vroeg dag, want zodra de zon op is, komen de monniken in bootjes voorbij om aalmoezen op te halen. Ook op straat ziet u de monniken met hun bedelnappen langs komen. Indien u dit wilt kunt u het personeel van de homestay vragen een aalmoes voor u te verzorgen (niet inclusief).

Na het uitchecken vertrekken we naar de Rom Hoop markt, beter bekend als de Maeklong Railway Market. Een unieke markt, die elke dag wordt gehouden en waar zich elke dag hetzelfde ritueel afspeelt. Het is een drukke markt en de ruimte is schaars. Veel verkopers van groente en fruit gebruiken het spoor, dat pas is aangelegd toen de markt al heel lang bestond, om hun koopwaar uit te stallen. Het weerhoudt de treinen er niet van op en neer te rijden. Zodra de kooplui de trein horen aankomen halen ze vliegensvlug hun spullen weg. Zodra de trein voorbij is klapt de markt weer uit.

In deze buurt kijken we ook even naar het beeld van de beroemde Siamese tweeling Eng en Chang. Ze gingen aan het begin van de 19e eeuw als 'circus act' naar Europa omdat ze met hun buiken aan elkaar zaten. Ze waren getrouwd met twee zussen en kregen in totaal 22 kinderen.

Tot slot van deze gevarieerde en volle twee dagen bezoekt u de lokale gemeenschap in Khlong Khon die zich al jaren inzetten voor het behoud van de mangrove bossen. Een mooie gelegenheid ook om de aapjes te voeren die hier leven. Op weg terug naar Bangkok is er een lunch.

Mocht u uw reis niet vervolgen in Bangkok, dan kunnen wij u ook naar Kanchanaburi of Hua Hin laten brengen (niet inclusief).
Opmerkingen: neem wandelschoenen, anti-muggenolie, een kleine rugzak met extra T-shirt en zonnecrème en zonnebril mee.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, sluiting van bezienswaardigheden etc. kunnen routes soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Amphawa drijvende weekend markt blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde entreegelden voor het nationale park en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Cha-Am hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto en open boot.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers van andere Cha Am hotels, toeslag pickup Pranburi & Hua Hin hotels, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE - Amphawa, verrassend Thailand (2 dagen / 1 nacht)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
1550 Baht
PRIVE - Damnern Saduak drijvende markt en de Mae Klong treinmarkt

Honderden Thaise kano's vol groenten, fruit, vlees en zoetigheid op de kleurige en geurige drijvendemarkt van Damnern Saduak. En de Mae Klong trein die met zijn komst langzaam

Vanaf:
2100 Baht
PRIVE - Bangkok Reisbutler

Bangkok op een dienblad. Wie Bangkok bezoekt wil graag veel van die metropool zien. Hoogtepunten als Wat Pho met de Liggende Boeddha en Wat Arun, maar ook de plekken waar u zelf ni

Vanaf:
1900 Baht
PRIVE - Bangkok Reisbutler (Halve dag)

Al is het maar voor een halve dag, wie Bangkok bezoekt wil graag veel van die metropool zien. Hoogtepunten als Wat Pho met de Liggende Boeddha en Wat Arun, maar ook de plekken waar

Vanaf:
6150 Baht
PRIVE - Amphawa, verrassend Thailand (2 dagen / 1 nacht)

Laat u verrassen door het echt veelzijdige Thailand. In twee dagen ziet u in deze privé tour veel van wat dit land zo ontzettend aantrekkelijk maakt.