River Kwai Jungle Rafts (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:JR102
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.00 - 18.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 18 eerlijke recensies. Lees Recensie
Drie dagen in River Kwai Jungle Raft zijn de perfecte combinatie van prachtige natuur en heerlijke ontspanning, van een kennismaking met de Mon en een stap in de geschiedenis die deze regio zo heeft gevormd.

U ligt in uw hangmat voor uw bamboe bungalow op het water en kijkt uit over de River Kwai Noi. Om u heen ziet u jungle, een olielampje verlicht de intredende duisternis. Wat verderop zijn mensen aan het zwemmen, iemand in een kano peddelt vrolijk voorbij. River Kwai Jungle Raft, in het midden van de jungle van het Sai Yok National Park en alleen bereikbaar per boot, is deze drie dagen uw baken van rust. Elektriciteit is er niet en dus ook geen internet. Hier geldt: terug naar de natuur.

U verblijft in rafthouses op de rivier, u heeft de tijd aan u zelf en toch is er geen tijd voor verveling. Naast het zwemmen, kanovaren en genieten van de omgeving, bezoekt u de Bridge over the River Kwai en de Hellfire Pass en komt u meer te weten over het lot van duizenden krijgsgevangenen, waaronder duizenden Nederlanders, die door de Japanners gedwongen werden aan de Birma dodenspoorlijn te werken. Maar uw verblijf in River Kwai Jungle Raft is ook een kennismaking met de Mon, een stam die haar oorsprong in Birma heeft. U krijgt een traditionele dansvoorstelling en kijkt in een Mon dorp hoe zij hier leven.

Al met al een afwisselende tocht vol natuur, geschiedenis en vooral heel veel plezier. Heeft u iets minder tijd dan raden wij u aan een dagje korter te blijven.

Wilt u meer achtergrond over de spoorlijn bij Kanchanaburi? Kijk op Bekend bij God
Overnachting: River Kwai Jungle Raft
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: minibus, longtailboot
Dag 1: Bridge over the River Kwai, Hellfire Pass, ontspannen aan de rivier, Mon dans.
Het is nog maar net licht (of nog net niet) als u in Bangkok (tussen 6 en half 7) wordt opgehaald voor twee prachtige dagen in en rond Kanchanaburi. Kanchanaburi ligt op 128 kilometer van de Thaise hoofdstad.

Kanchanaburi is onlosmakelijk verbonden met een zwarte bladzijde uit de geschiedenis, die van de Japanse overheersing en de aanleg van de Birma dodenspoorlijn. In het Thailand-Birma Railway Centre komt u meer te weten of deze periode, waarin Geallieerde krijgsgevangenen (waaronder duizenden Nederlanders) en Aziatische arbeiders werden gedwongen tot onmenselijke inspanningen om de spoorlijn gebouwd te krijgen. Kanchanaburi heeft twee erebegraafplaatsen waar duizenden Australische, Britse, Indische en Nederlandse krijgsgevangenen begraven liggen. U bezoekt ook de beruchte en beroemde Bridge over the River Kwai waar de spoorlijn overheen liep.

Hierna gaat u per longtailboot naar River Kwai Jungle Rafts. Alleen deze toch al is de moeite waard. Na het inchecken en de lunch gaat u per longtailboot naar een ander monument dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, de Hellfire Pass. Verschrikkelijker dan hier gedroegen de Japanners zich niet. Als slaven werden mensen, geteisterd door de hitte, ziektes en de intimiderende en gewelddadige overheerser, hier gedwongen zonder geschikt gereedschap een pas te graven voor de spoorlijn.

Terug op de Jungle Rafts kunt u genieten van de heerlijke omgeving, de rivier en een uitstekend diner. Na afloop voeren lokale Mon een traditionele Mon een dans voor u op. De Mon leven voornamelijk in Birma en de opvoering is daarom uniek in Thailand. Overnachting op de Jungle Rafts.


Overnachting: River Kwai Jungle Raft
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: longtailboot
Dag 2: Wakker worden in de jungle, Mon dorp, vrije middag.
Als het goed is heeft de dans van gisteravond u nieuwsgierig gemaakt naar de Mon. Na het ontbijt (en wie weet een snelle duik in de rivier) bezoekt u een Mon dorp, gecombineerd met een korte, eenvoudige wandeling door de jungle.

Na de lunch kunt u de middag naar eigen inzicht indelen. Niks moet, maar er kan wel van alles. Excursie opties (niet inclusief) zijn een bezoek aan de stroomafwaarts gelegen Kaeng Lawa grot. Een spannende en boeiende verkenning van een uitgebreide gangenstelsel onder leiding van een ervaren gids. Of ga kanoën, vlotvaren, bezoek de Saiyoke waterval of geniet van een heerlijke Thaise massage. En gewoon zwemmen mag natuurlijk ook.

's Avonds is er diner in River Kwai Jungle Rafts.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: longtailboot, minibus
Dag 3: Boemeltrein over de Birma spoorlijn, terug naar Bangkok.
Geniet nog een keer optimaal van de prachtige en heerlijk ontspannende omgeving waarin u verblijft. Er is ontbijt en later, rond 11 uur checkt u uit.

Er is een lunch in een lokaal restaurant en daarna maakt u een ontspannen tocht met de boemeltrein over de Birma spoorlijn. Met de kennis over de geschiedenis in uw bezit, kijkt u wellicht anders naar dit overigens zeer leuke en onderhoudende tochtje per trein. Hierna gaat u per minibus terug naar Bangkok, waar u rond 19.00 uur aankomt.

Optionele Tours:

River Kwai Jungle Rafts (2 dagen / 1 nacht)
U ligt in uw hangmat voor uw bamboe bungalow op het water en kijkt uit over de River Kwai Noi. Om u heen ziet u jungle, een olielampje verlicht de int
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)
De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen ges
Opmerkingen: u kunt ook kiezen om te overnachten in de airco bungalows van het Resortel.

River Kwai Jungle Rafts is een 'join in' tour en kan NIET garanderen dat u op tijd wordt afgezet voor aansluitend transport vanaf bijvoorbeeld Hua Lumpong treinstation of Don Muang of Suvarnabhumi airports. Wilt u zeker zijn dat u de aansluiting niet mist boek dan een privé transfer vanaf Kanchanaburi Pakseng pier

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de River Kwai Jungle Rafts tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids.Vervoer per airconditioned tourbus, 3e klasse trein en varen per open boot naar de Jungle Rafts. Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven zonder electra maar met eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische en frisdranken, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, bagage afhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor River Kwai Jungle Rafts (3 dagen / 2 nachten)

Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 18 eerlijke recensies.
Name: Harry en Rita Prins
Date: 04-Oct-19

Recensie: River Kwai Jungle Rafts (3 dagen / 2 nachten), dit was een mooie reis met een klein negatief puntje, we waren met teveel verschillende groepen mensen, en dan met name dat er mensen waren die alleen een dagtochtje deden, mensen met een overnachting in de jungle Rafts en mensen, waaronder wij, die er twee nachten verbleven. Op een gegeven ogenblik was de reisleider het overzicht zodanig kwijt dat wij op onze eerste dag de brug over de river Kwai gemist hebben. Het was op dat moment erg verwarrend, de dagtoeristen moesten in een boot en wij moesten in de bus blijven zitten, op dat moment zijn de anderen bij de brug geweest. Nu is dat, door aandringen van ons, later recht gezet door nogmaals op onze laatste dag van de drie daagse tocht langs Kanchanaburi te gaan. Verder vonden wij dat er veel kinderen in het resort werkten en dat het traditionele Mon dansen ook door kinderen werden gedaan wat ons erg is tegengevallen. Het resort de Jungle Rafts is wel een hele leuke locatie.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Sandra & Leo
Date: 25-Aug-19

Recensie: Wij vonden het werkelijk schitterend hier, volgend jaar gaan we hier zeker weten nog een keertje heen, alleen een probleem, mijn man wil het liefst 4 dagen en ik vind 3 dagen genoeg. Neem een goed muggenmiddel mee voor 's avonds en Pai (onze gids) je was geweldig!!!!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Jeanette
Date: 09-Aug-19

Recensie: Ontzettend leuke ervaring. Leuk hotel, massages, prima eten en het drijven in de rivier, super. De excursie naar de hellfire pass indrukwekkend! Alles prima geregeld!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Peter de Ruiter
Date: 01-Jul-19

Recensie: Hier zijn we eerder geweest en dit blijft een heerlijk eenvoudig hotel op een geweldige plek. Even niets... zelfs geen stroom. Goed eten en een heerlijke sfeer. Één nacht is te kort, twee precies goed. Mis niet het dobberen in de rivier!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Linda
Date: 13-Jun-19

Recensie: Deze tour is absoluut een aanrader!! Het is geweldig om twee nachten op de jungle rafts te slapen!! Wij hadden het geluk dat de olifanten zich naast ons hutje kwamen wassen. Je komt hier helemaal tot rust! Deze tour had ik niet willen missen!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
15500 Baht
Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen ver

Vanaf:
10750 Baht
Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

Vanaf:
4250 Baht
River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

Vanaf:
5650 Baht
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

Vanaf:
8250 Baht
Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

Vanaf:
7850 Baht
Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo