Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)


Prijs vanaf
7,800 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
BOEKING
Umphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand Jungletrek
Tourcode:0260
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 10 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Umphang jungletrek verschilt duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen, zoals Karen, Hmong en Meo, nog nauwelijks bezocht door westerse reizigers.

Deze jungle-safari is een gegarandeerd exotisch avontuur in een uitermate ruig gebied. Green Wood Travel biedt u deze primeur aan.
Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pick-up truck
Dag 1: Reis over de bergen van Mae Sot naar het dorpje Umphang

's Morgens halen we u op van uw hotel, het busstation of het vliegveld in Mae Sot. Vertrek in een pick-up truck vanuit Mae Sot naar Umphang, een mooie tocht met 1219 (!) bochten, u mag ze natellen, van ongeveer 170 kilometer. Onderweg stoppen we bij de Pacharoen waterval en bezoeken we een dorpje van de Hmong-bergstam. Na de lunch maken we kennis met hun dagelijks en traditioneel leven. 's Middags bezoeken we onder meer een dorp van de Karen en op het einde van de dag een spectaculaire vleermuisgrot. 's Avonds diner, met kampvuur en ontspanning. Overnachting in sfeervolle Thaise tenten bij de Mae Klong rivier.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bamboe- of rubbervlot
Dag 2: Avontuur ten Top op het vlot, in de regenwaterval en de thermische baden

Na het ontbijt vertrek voor een spectaculaire tocht van ongeveer 3 uur op een bamboe- of rubbervlot over de Mae Klong rivier, door de dichte jungle van Umphang. Onderweg ziet u o.a. kalkstenen rotsen loodrecht omhoog rijzen en de Pha Leud oftewel Bloedklif. Als het regent kleurt het water rood door de mineralen in het gesteente. De tocht door deze betoverende omgeving eindigt bij de Thee Lor Jor watervallen. Thee Lor Jor betekent regen waterval in de Karen taal omdat het water als regen van de rotsen afstroomt. Het hele jaar door is de omgeving van de waterval bedekt met groene mossen en varens. Naast de waterval ligt een natuurlijke warme bron, een weldaad voor uw vermoeide voeten. In de late namiddag aankomst in Thasai. Geniet van de overweldigende natuur, de kleurrijke vogels en wellicht ook van de gibbons (apen). De Takubi-stroomversnellingen doen er nog een schepje bovenop. Dan volgt een trekking van circa 4 uur naar het Umphang-wildreservaat. Gezamenlijk maken we het diner klaar. Overnachting in tenten op 800 meter van de watervallen.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 3: Trekking en verfrissing in de grootste waterval van Azië

Eerst een stevig ontbijt en daarna vertrek voor korte trekking van ongeveer een half uur naar de beroemde Tee Lor Su-waterval, Tee Lor betekent waterval en Su groot in de Karen taal. Het is de grootste in Zuidoost-Azië, de op vijf na grootste van de wereld en behoort tot de 6 mooiste watervallen ter wereld. Het Wereld Natuurfonds heeft deze waterval uitgeroepen tot 'World Heritage.' Vanaf 900 meter boven zeeniveau hoogte stort het water naar beneden.U kunt een verfrissende duik nemen in een van de lager gelegen terrassen van de waterval of een "douche." Een geweldige ervaring! Na de lunch een opwindende trekking van 3 uur naar Kotha Karen-dorpjes.

Na het diner bekijken we de manier waarop de Karen leven. En wederom overnachten we in tenten.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: open pickup truck
Dag 4: Vroeg op en ervaar het schip van de tropische jungle

Sta op voordat de zon opkomt en loop naar de uitkijkpost. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Onderweg terug naar Umphang bezoeken we nog een Palata Karen Village of Mae Lamung. Na de lunch transfer naar Mae Sot en transfer naar uw hotel of het busstation voor de VIP-nachtbus (niet inclusief) naar Bangkok of Chiang Mai of naar de luchthaven voor de vlucht (niet inclusief) naar Bangkok.
Optionele Tours:

Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)
Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noor
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)
De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternat
Opmerkingen: start ook vanaf: (niet inclusief de tourprijs) Bangkok en Chiang Mai per VIP airco nachtbus en/of vlucht. Als u reist per vliegtuig of dagbus vanuit Bangkok, Chiang Mai of Phitsanulok dan verblijft u nog een extra nacht (niet inclusief) in Mae Sot stad.

Op tourcode 0260 en 0260A is het volgende van toepassing.
Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieï
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf Mae Sot luchthaven, busstation, hotel of guesthouse. The Umphang Jungle Safari wordt begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids en enkele dragers. Vervoer per lokale open taxi & bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space !) en/of tenten als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)

Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 10 eerlijke recensies.
Name: Theo
Date: 21-Dec-17

Recensie: Na de rondreis met TT-wandelreizen door Thailand waar we ook diverse wandelingen gemaakt hebben we aansluitend een trekking geboekt.

Na onze medereizigers, die terug gingen naar Nederland, gedag gezegd te hebben nemen we de bus naar Bangkok.

Daar aangekomen merken we hoe groot busstation Eastern-nord is meer dan 250 bus perrons, alleen al op de begaande grond en het heeft 3 verdiepingen. Toch hadden we snel ons perron gevonden.

We moesten wel even wachten, maar om 21 uur reed onze VIP-bus naar Mae Sot voor. Je kon bijna geheel languit liggen. Na een ruim drie uur rijden maakt hij een tussenstop voor een maaltijd en iets te drinken. Daarna verder een paar uur geslapen en merkte dat we op een bochtige klimmende weg kwamen. Even een controle van de politie op de paspoorten en rond 5 uur in de ochtend kwamen in Mae Sot aan.

Moesten even wachten op onze gids Bom, maar daarna werd koffie gedronken en een ontbijt genomen bij een soort Turkse bakker.
Hierna pikten we nog 2 Nederlanders op Simon en Sjoukje bij hun hotel, die ook voor de trekking geboekt hadden.
Zo waren we met ons vijven met Arie en Lucky.

Dan volgt er een rit van 4 uur achter in een pick-up over een weg 164 km lang over de heuvels met meer dan 1200 bochten. Komen we uiteindelijk aan in Umphang.

Daar hebben we een lunch en doen we de rugzakken in plastic zakken voor een rafting van 4 uur met een rubber boot. We zien erg veel IJsvogeltjes helaas laat geen enkele zich fotograferen en blijven voor de boot uit vliegen. Verder Apen, een schildpad, enkele slangen, maar voordat ik ze zag waren we er al weer voorbij met de boot.

We passeren diverse stroomversnellingen en de omgeving is een lust voioir het oog. Mooie rotsformaties, maar vooral de rust om ons heen. Nergens zien we andere mensen.

Onderweg maken we een stop bij een heet water bron, hebben een kortte tijd om er even in te liggen. Daarna nog een kort stuk waarna we aan de kant gaan voor ons kamp. Onder de overhangende rotsen worden onze drie tenten opgezet .

Onze gids Bom verzorgd dit samen met zijn hulp Ong en onze bootsman. Waarna de avondmaaltijd bereid wordt en bij een kaarslichtje genieten we van een goede maaltijd. Na deze lange reis en volle dag hebben we al snel de slaap te pakken.

De volgende ochtend ben ik toch weer vroeg wakker door het vroege slapen maar ook wel door de harde grond, Het valt niet meer op zo dun matrasje. Na het ontbijt wordt alles weer ingeladen in de boot en vervolgen we nog een kleine twee uur raften de rivier. Dan plotseling zijn we op het punt waar vanaf we gaan wandelen. Een voetspoor klimmende steeds verder de berg op door de jungle.

Lucky neemt moedig de kop maar na een half uurtje merkt ze dat de rugzak wel wat weegt als je niet gewend bent om te wandelen. Neem haar rugzak een tijdje over en het zweet guts van het lichaam. De warmte en zwaarte van het terrein laten ons merken, dat wandelen hier iets anders is dan thuis.

Als we de campground van het Nationaal Park naderen zien we ook her en der afval liggen. Jammer dat ook hier mensen komen, die hier geen oog voor hebben. We gebruiken de lunch en gaan daarna zwemmen in de grootste en mooiste waterval van Thailand deThi Lo Su waterfall .

We overnachten in een aantal tenten midden tussen vele andere tentjes van Thaise groepjes, die 1 nachtje Jungle doen.

De volgende ochtend vertrekken we pas na 9 uur voor een wandeling van 2,5 uur over een slingerende zandweg door de bossen. We zien wat grote spinnen en horen vele vogels. We komen in een Karen Village waar we de nacht zullen doorbrengen. Onze gidsen maken het eten klaar, maar daarna hebben we ruime tijd om door het dorp te wandelen. Men woont hier erg primitief.

Rond 16 uur wandelen we naar een waterval en onderweg moesten we nog oversteken over een geïmproviseerde brug van een omgevallen boomstam. In de waterval wasten we ons en Lucky deed de was. Om daarna weer terug te gaan naar het dorp.

Daarna was het wachten op het avondeten. De muskietennetten werden op gehangen en onze flinterdunne matrasjes werden neer gelegd.

Het werd een lange nacht op een houtenvloer. Niets meer voor mijn “oude”botten, maar ook de anderen hadden hier last van. Veel te vroeg waren we weer aan het slapen en was weer rond 1 uur ’s nachts wakker. Dan is het lang wachten tot de eerste bewoners weer rond 5.30 uur met kaarsjes wakker werden.

Na het ontbijt is het wachten op onze olifanten. Niet een stoeltje op de rug, maar een bak waar in de bagage werd gedaan en daar bovenop namen wij plaats. Over olifantenpaadjes dwars door de jungle ging het bergop en later weer af. Ongelofelijk hoe deze zware kolossen zich door de modder heen stappen op paden waar je wandelen de grootste moeite mee zou hebben. Na vier uur waren we toch echt blij dat we na het bereiken en oversteken van de rivier ons einddoel bereikt hadden. Niet iedereen heeft de maaginhoud tijdens deze reis binnen kunnen houden.

Nu volgt er eerst weer een rit in een pick-up van een half uur naar Umphang, waar we de lunch gebruiken. Daarna zit het er weer op een zware, leuke mooie trekking. Maar zeker moet je heel wat incasseren harde grond, basis toilet c.q. geen, lange wachttijden die je zelf moet invullen.

Dus mocht je in de toekomst ook deze trekking willen maken. Neem dan zeker mee een zelf floting matrasje want anders slaap je echt hard, een spelkaarten zodat je de avonden door kunt komen.

Na de lunch nog een rit van 4 uur door een prachtig landschap over dezelfde bochtige weg als de heenweg. We passeren een enorm groot vluchtelingen kamp onder toezicht van de UN, dat ligt er al vele jaren. In Mae Sot nemen we bus naar Bangkok, om toch maar eens goed te slapen neem ik een slaappil en kom uitgerust aan in Bangkok om half vijf in de ochtend. Hier de bus naar Pattaya en dan kan ik aan dit verslag beginnen.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Koos Wesselman
Date: 20-Dec-17

Recensie: Wij hebben de trekking in december gedaan, in de nachten heel koud, overdag perfect je gaat alleen niet met een bamboevlot de rivier af maar met een raft, van een bamboevlot hadden ze daar nog nooit van gehoord, dus greenwood verander dat in de aanbieding, verder was alles heel primitief,en als de gids zegt, het is 4 uur lopen nou maak er dan maar 6 van,de maaltijden waren goed. de rit van Mae Sot de bergen in duurt 4 uur wel mooi maar toch wel blij als je er eenmaal bent,de cottage is erg basic, maar als je terug komt is een hard bed en koud water al een hele opluchtingRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Jan van Veen
Date: 21-Nov-17

Recensie: Geweldige ervaring. Maar verwacht niet wat je leest in de planning, die kan ter plekke veranderen, door bijv weersomstandigheden of eigen ideeen van de gids. Zo had ik me dus voorbereid om veel lopen, wat uiteindelijk 1 x 3 uur was. Bamboevlot werd rubberboot doordat er veel takken in het water lagen. Het sanitair is een overwinning op jezelf, zoals mijn (enige) reisgenoot zei, en dat ben ik met hem eens, zo primitief, echt ongekend. Na de 3 nachten heb je drukplekken op beide heupen maar een geweldige ervaring rijker. De olifanttocht was leuk en goed te doen, daar geen blauwe plekken aan overgehouden:) mijn medereiziger vond echter het idee van met z'n 2-en op de olifant (bovenop onze bagage) maar niets en heeft het lopend gedaan met de gids (zijn meest zware tocht ooit:)). Tip: stap op de olifant of heb veel karakter:) 4 dagen was lang genoeg, maar ik zeg zeker doen!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Lenneke v/d Rijt
Date: 02-Aug-17

Recensie: Geweldige Umphang Trekking! Hallo Michel, Het is al weer een tijdje geleden dat we de Umphang trekking via Greenwood Travel hebben gedaan. Maar we wilde nog even zeggen dat het een ge-wel-dige ervaring was. Ik ben nu bezig met het maken van mijn reisverslag. Deze heb ik in de bijlage staan, samen met de foto's van onze trip. Ik zou het heel leuk vinden als je deze door zou kunnen sturen naar de familie die ons door de jungle heeft begeleidt (Mister Bom en zijn familie. Helaas ben ik vergeten hen adres/e-mail te vragen). Zij hebben een boek voor toeristen in de jeep liggen waar onze ervaring ook bij kan. Jullie zouden het zelf natuurlijk ook mogen gebruiken als ervaringsverhaal op jullie site. In ieder geval bedankt! Vriendelijke groet, Lenneke vd Rijt en Michael SufrainRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Fam. van den Berg
Date: 07-Jul-17

Recensie: Het ontvangst en begeleidingsteam waren uitmuntend.Het eten werd met de grote zorg lekker klaar gemaakt.De overnachtingen waren aangenaam ondanks de muggen.De douche- en toiletgelegenheid aan de waterval vond ik ondermaats (volledig onderkomen en vuil). Het programma was goed maar de trekking van dag 2 is zeer zwaar.(Het aantal km en de tijdslimiet voor deze steile trekking is zeer vermoeiend).De begeleiders waren zeer behulpzaam ze waren zo behulpzaam dat we niks mochten doen ondanks we het gevraagd hadden maar wij waren hun gasten . Ons betrekken bij bvb het eten klaarmaken, tenten opzetten,... zou aangenamer geweest zijn. Ook de trekkingen gebeurde in de voormiddag waardoor je s'namiddags en s'avonds niks te doen had. De waterval is fantastisch, het bezoek aan het karensdorp was mooi maar zeer primitief. Van de olifantentrekking waren we aangenaam verrast, zelfs de olifanten vonden het fijn. Het was een aparte ervaring ondanks de felle regen . Bedankt mr BOM , BOMBOM, en collega drager.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
2500 Baht
Jungle en watervallen in Khao Yai National Park

Ontsnap aan de stadsjungle en ga een dag naar de echte jungle. Watervallen, bomen als torenflats, oneindig moesson woud, apen en het opvallende gak gak gak van de neushoornvogel. U

Vanaf:
1350 Baht
Doi Inthanon Nationaal Park

Een vroeg vertrek vanuit Chiang Mai per minibus naar Thailand's hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebe

Vanaf:
1650 Baht
Khao Yai. Een dag in het Park

In een dag kennismaken met de veelzijdigheid van het Khao Yai Nationaal Park. Kan dat? Ja, dat kan. In deze Een Dag In Het Park tocht maakt u een trekking door de jungle, bezoekt u

Vanaf:
1000 Baht
Jungle Pop per vlot en olifant

Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

Vanaf:
1300 Baht
NAN - de geesten van de gele bladeren

Deze trekking, door de onbekende maar waanzinnig mooie provincie Nan in Noord-Thailand, is een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze exclusieve trekking wordt er een bezoek gebrach

Vanaf:
2150 Baht
Jungle trek in Khao Sok

Het nationale park Khao Sok is het grootste nationale park van Zuid Thailand. Het is werkelijk een paradijs op aarde. Een prachtig kraakhelder blauw meer, allerlei kalksteenformati