Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

Tourcode:CAM-0002
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies. Lees Recensie
Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monument van deze omvang dat zo'n onvergetelijke indruk maakt. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
De verschillende tempels zijn weliswaar ruïnes, maar maken nog altijd voelbaar en inzichtelijk hoe het leven hier ooit geweest moet zijn. De impact die Angkor Wat op de bezoeker maakt is te vergelijken met die van de piramides van Gizeh in Egypte, de Taj Mahal in India en de Inca ruïnes in Peru.

Dit korte programma geeft u de mogelijkheid een of meerdere dagen in Angkor Wat te zijn, of de tempel te combineren met, bijvoorbeeld, een tocht naar de drijvende dorpen op het Tonle Sap meer. Siem Reap, de uitvalsbasis voor Angkor Wat is een prettige stad met een sfeervol centrum, vol restaurants, terrasjes en barretjes en een populaire avondmarkt.

U verblijft in het Sonalong Boutique Village & Resort, op loopafstand van het centrum van Siem Reap. Het hotel heeft een mooi zwembad en een open lucht restaurant.

Siem Reap is gemakkelijk per vliegtuig te bereiken vanuit Bangkok. Het is maar een uur vliegen.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden:
Vervoer: auto of minibus
Dag 1: Welkom in Siem Reap. Iemand een glaasje Sraa?
Aankomst in Siem Reap. U wordt door onze Engels sprekende chauffeur opgehaald op het vliegveld of bij het busstation. U verblijft in het Sonalong of een gelijkwaardig hotel.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempel, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 2: Siem Reap, de wonderen van Angkor Wat.
Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer de door jungle overgroeide Ta Prohm, ooit een klooster dat koning Jayavarman VII voor zijn moeder liet bouwen; Bayon, met de grote gezichten, en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Siem Reap. Naar het drijvend dorp op het Tonle Sap Meer?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 4: Waar gaat uw reis naar toe?
Een unieke ervaring rijker beëindigt u vandaag het bezoek aan Angkor Wat en Siem Reap. U wordt naar het vliegveld of het busstation gebracht voor het vervolg van uw reis.

U kunt eventueel ook naar de grens met Thailand worden gereden als u van plan bent uw vakantie op het eiland Koh Chang voort te zetten. (Niet inclusief)

Optionele Tours:

De dolfijnen van Kratie (3 dagen)
Dolfijnen kijken bij het Cambodjaanse Mekong dorp Kratie levert een unieke ervaring op. Deze Irrawaddy dolfijn, met zijn stompe kop is een familielid
PRIVE - De bamboetrein van Battambang
Het Cambodja van de bamboetrein van Battambang hecht meer aan het verleden dan het heden. De natuur bepaalt het ritme van de dag, het leven is eenvoud
Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)
Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks
Opmerkingen: Reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
 • Rates quoted are inclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Transport met airco minibus, auto en lokale open tut tuk. Excursies naar de bezienswaardigheden (Angkor Wat) als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een ervaren lokale Engelssprekende gids. Verblijf in toeristen klasse accommodatie in Siem Reap met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets- & online inchecken vluchten. Visumkosten (vanaf $30 pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

  Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies.
  Name: Rene Stommel
  Date: 04-Aug-19

  Recensie: Mooie goed georganiseerde toer. Angkor Wat was voor ons een hoogtepunt van de vakantie in Azie.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marga en Mart
  Date: 29-Jul-19

  Recensie: Overal keurig opgehaald. Warm welkom door Mr. Hak in Sonalong Hotel en de excursies waren perfect. Deze reis kunnen we van harte aanbevelen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Joop van der Waal
  Date: 27-Jul-19

  Recensie: Indrukwekkend tempelcomplex bezocht onder leiding van een zeer goede en uitstekend Engelssprekende gids. Angkor Wat kan overigens ook heel goed op de fiets bekeken worden Een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Dominique
  Date: 08-Jun-19

  Recensie: Perfekte service aan de grens voor het visum te regelen, twee personen regelden alles terwijl we van een drankje genoten, de gids voor angkor wat was bekwaam, sprak engels en frans, alles ging vlotjes, zeker een aanrader !! opmerking, kijk de stempel na in je paspoort want aan de grens hadden ze een stempel gezet voor 14 dagen ipv 30 dagen, we hebben dus 500 bath per dag overstay moeten betalen per persoon, 140 euro voor we vertrokken, normaal krijg je 30 dagen in de luchthaven maar bij sommige grensovergangen krijg je maar 15 dagen, opgelet dus !!!!!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Daniel
  Date: 08-May-19

  Recensie: Wij hebben met 3 volwassenen deze Angkor Wat tour gedaan en het is ons prima bevallen. Alles klopte, vlucht, transfer, prima hotel (Sonalong Boutique Village), Tour door Angkor Wat, goede gids, prive tour.....in één woord geweldig!!!
  Vooral het hotel is een aanrader, prima kamers, erg schoon, harde bedden, lekker uitgebreid keuze ontbijt...en de manager is een kei in het organiseren, en adviseren!
  Het hotel bestaan uit een aantal huizen in Kmer stijl, (ongeveer 15 min. lopen van het centrum) en zijn gelegen in een mooie tuin, en een heerlijk (zoutwater) zwembad.
  Alle afspraken worden prima nagekomen, iedereen is te vroeg of op tijd...geen irritaties dus...! Rede genoeg voor een onbezorgde tour.
  Angkor Wat is erg indrukwekkend, al wordt het uitgebuit, en is het nogal touristisch, het is en blijft de moeite waard!
  Bij de tour is een lunch en diner inclusief...een aanrader is om tot ongeveer 15:00 in angkor te blijven, terug te gaan naar het hotel, en daarna het diner te doen, anders wordt het wel erg vermoeiend.

  Cambodja is arm, bij de tempels veel bedelaars, en kinderen die je iets proberen te verkopen. Alles kost minimaal US$1,-..dus letop!

  Siem Reap is een toeristsch plaats, met een leuke avondmarkt, en heerlijke (ook westerse) restaurants! Huur een fiets bij het hotel (2 dollar/dag) en ga het platte land op, het is alsof je in een openlucht museum rijdt.

  Even een tip:
  - een entry visum kost $37,- pp
  - pasfoto maken ze ter plaatse
  - Er moeten 4 formulieren worden ingevuld, doe dit al in het vliegtuig
  - vlucht duurt vanaf Bangkok maar 40 min. ongeveer

  Al met al een prima (wel wat dure) trip..wij hebben deze als visumtrip gebruikt, om ons Thaise visum weer te verlengen....

  ECHT EEN AANRADER...
  Greenwood hartelijk dank voor alle moeite moeite, en de prima service bij het boeken van deze trip!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  235 USD
  Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

  Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monum

  Vanaf:
  410 USD
  Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

  De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder

  Vanaf:
  310 USD
  Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

  Het wereldwonder Angkor Wat hoort op het verlanglijstje van iedere reiziger te staan. In deze vier dagen wordt Angkor Wat gecombineerd met de jungle tempel Beng Melea en Kampong Kl

  Vanaf:
  385 USD
  Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

  Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van Cambodja, het onbedorven dage

  Vanaf:
  235 USD
  Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

  Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Palei

  Vanaf:
  240 USD
  Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks de honderden tempels. Toch lee