Bergstammen, ver van de gebaande paden

Tourcode:0212
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 17.30
Category: Markten
Algemene waardering: 3.4 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primitief oogt, maar dat beslist niet is.

Uw ontdekkingsreis begint als we u om 08.00 uur afhalen voor een rit naar de Mae Tang-vallei. We stoppen onderweg voor een bezoek aan de exotische en kleurrijke Mae Malai markt waar de lokale bevolking hun producten verhandelen. Verder gaat de reis naar het Chiang Dao en Prow district. Daar aangekomen rond 10.00 uur gaan we te voet de jungle in voor een tocht naar een Lahu dorpje, Baan Pathong. Na hier rondgekeken te hebben lopen we verder en komen een paar uur later in Baan Phalai aan, bewoond door de Karen. Tijd om even te relaxen, kennis te maken met de bewoners en uw lunch te nuttigen. Rond half twee lopen we verder naar een Lisu dorp. Hun kleurige kleding is de grootste attractie voor bezoekers. We vervolgen onze weg met een lichte trekking naar het Akha dorpje Baan Pang Dang. Het laatste dorp dat we bezoeken is Pang Dang van de Parong. Deze bergstam is erg zeldzaam in Thailand en dit is de enige mogelijkheid om met de Parong en hun opmerkelijke levensstijl kennis te maken.

Na ons bezoek rijden we terug naar Chiang Mai, vol met indrukken en volle geheugenkaarten in onze smartphones om thuis nog eens na te genieten van wat we vandaag allemaal hebben gezien.Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van de tocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

- Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, slippers, petje, zonnebrandcrème, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort en een kleine rugzak.
- Conditie: deze Bergstammen, ver van de gebaande paden is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!

Afhankelijk van het seizoen (van juni tot oktober valt veel regen en van maart tot en met mei is het droog), de samenstelling van de groep en de conditie van de wegen moeten we soms het programma aanpassen.
* Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse. Deze Bergstammen, ver van de gebaande paden word begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale open taxi en/of minibus.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, transfers, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Bergstammen, ver van de gebaande paden

Algemene waardering: 3.4 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies.
Name: Gert-Jan
Date: 24-Jan-20

Recensie: De bergstammentour is een hele leuke tour. 's Ochtends werden we vroeg ophaald en zijn we met prive chauffeur naar de verschillende bergstammen gereden. Het is echt mooi om te zien hoe die mensen daar leven. Omdat we wegens gladde wegen niet naar een bergstam konden gaan die bij de excursie in zat, zijn we als alternatief naar de Longnecks geweest. Moet je een keer gezien hebben!.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: L. Honing
Date: 05-Dec-19

Recensie: Totaal niet wat we ervan verwachten. De beschrijving van de tour die we hebben geboekt was totaal anders dan de uiteindelijke tour. We zouden een flinke hike (ver van de gebaande paden) gaan maken. Uiteindelijk werden we naar een markt gebracht waar entree werd betaald; en vervolgens een dorp waar je gedwongen wordt om wat kopen. Tevens gingen we naar een orchideefarm waar we de dag ervoor met een andere tour ook al waren geweest. Zonde van de tijd. Was het geld niet waard, en ontzettend jammer dat greenwood een andere tour levert dan waarvoor je hebt betaald..Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Ria
Date: 22-Sep-19

Recensie: Wij hebben deze tour gedaan toen we in Chiang Mai waren september 2019 De omgeving is erg mooi! We zijn eerst gestopt bij een plaatselijk markt en vervolgens naar de stammen. De lunch was in een lokaal restaurant. Eenvoudig maar goed. Leuke dag en veel gezienRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Gerard Smit
Date: 28-Aug-19

Recensie: De nieuwe 4-wheel drive tocht naar de bergvolken was een prachtige tocht. Alleen denken we dat jullie er rekening mee moeten houden dat de wandeling naar de waterval redelijk zwaar is en zeker niet voor iedereen geschikt. Goede schoenen zijn een vereiste. We vonden het wel wat genant om tijdens deze tocht onze lunchpakketten op te eten in een (arm) dorpje. Wat overgebleven is hebben we wel uitgedeeld, maar we voelden ons er niet gemakkelijk bij.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Truus Heeres
Date: 20-Jul-19

Recensie: In juli 2019 deze tour gedaan. wij zijn alle 4 redelijke wandelaars, maar deze tocht is geen aanrader voor mensen boven 50 jaar of met kleine kinderen. Je gaat 2 1/2 uur door de jungle en klimt vaak steil omhoog en omlaag, omgeven door muskieten. Wil je deze tocht toch doen aanrader, lange broek in sokken stoppen dichte schoenen, hemd of t.shirt met lange mouw, en veel muskietenspray. Waren blij dat we een lunchbox kregen. De gids sprak goed Engels.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Bergstammen, ver van de gebaande paden

Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primi

Vanaf:
Contact
Langnek en andere bergstammen

Een dag vol avontuur: op bezoek bij diverse bergstammen, waaronder de beroemde longnek, een fascinerend grottencomplex en een liefelijke orchideeën- en vlindertuin.

Vanaf:
Contact
Fietsen - Paradijselijk Chiang Mai

Paradijselijk Chiang Mai is een fietsavontuur van een dag door het mooie landschap en langs de vriendelijke bevolking zuidoostelijk van Chiang Mai.

Vanaf:
Contact
Fietsen - De Kleuren van Chiang Mai

Fietsend door het fascinerende landschap rondom Chiang Mai ervaart u het lokale leven met zijn rijkdom aan traditie en eeuwenoude cultuur op een heel ontspannende manier.

Vanaf:
Contact
Fietsen - Fatbike Adventure (Verharde & Onverharde wegen)

Dit heb je nog nooit gedaan! Fiets op een elektrische fatbike door een van de mooiste streken van Thailand, die rond Chiang Mai. Dit Electric Fat bike Adventure geeft je die kans.

Vanaf:
Contact
Fietsen - Fatbike naar de Ping rivier (halve dag)

De rijstvelden en fruitplantages rond Chiang Mai en de rivier de Ping zijn het decor van deze bijzondere fietstocht. Niet alleen de tour zelf is bijzonder, ook de fietsen waarop je