Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

Tourcode:0250C
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00-17.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke tradities, gewaden en voorwerpen in ere te houden. U maakt hun leven van heel dichtbij mee, want iedere avond verblijft u als gast in het dorp van een stam. U krijgt een kijkje in de keuken en een indruk hoe deze volkeren eeuwenlang hebben weten te overleven en hoeveel schitterende ambachten ze hierbij hebben ontwikkeld.

Het grootste deel van de tocht trekt u te voet de wildernis van de bergen in. Maar er staat meer dan alleen wandelen op het programma: u gaat ook een olifantentocht maken en een hele morgen sportief raften. Onderweg is er ook voldoende tijd om van de prachtige, nog vrij ongerepte natuurlijke omgeving te genieten.Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pickup truck
Dag 1: Avontuur gaat beginnen op een rustige manier. Even opwarmen voor het echte werk
Vertrek uit Chiang Mai per Pick-up Truck. U rijdt 2 uur langs een schilderachtige route door de Ping-vlakte en later de heuvels in. Onderweg stoppen we bij de lokale markt van Mae Malai. Kijk eens naar al die kleurige klederdrachten en snuif de geuren op van de lokale etenswaren. Insecten zijn hier een delicatesse en de moedigen die het uitproberen kunnen dat beamen!

De lunch vindt plaats bij een natuurlijke warmwaterbron. Na de lunch is er tijd om een lekkere duik te nemen in het mineraalrijke water van de bron. We vervolgen onze tocht over de bochtige weg naar Baan Mae Sae, een Shan dorp.

Vandaar gaan we te voet verder door de jungle en lopen in ongeveer anderhalf uur naar een dorpje van de Karen bergstam. U kunt de Karen in hun natuurlijke omgeving meemaken! We blijven in het dorp en gebruiken er ons avondeten en u krijgt er een slaapplaats bij een Karen familie.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: olifant
Dag 2: Een pittige voettocht naar een olifantenkamp voor een jumbo tour

Na het ontbijt wandelen we in drie uur, omringd door weelderige jungle en "oerwoudgeluiden", naar een werkolifantenkamp**.

Hier gebruiken we de lunch en dan is het tijd om de wereld van bovenaf te bekijken namelijk vanaf een olifant! Een geheel unieke beleving en in plaats van lopen schommelen we nu door de jungle en komen zo'n anderhalf uur later aan in Baan Pang Khaolam, een Karen dorp waar we de dag beëindigen met een diner en weer een slaapplaats in het dorp.

** de trek met werkolifanten is nooit verplicht. Maak u wensen kenbaar aan onze gids.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer:
Dag 3: Jungle en nog meer jungle. Geen comfort maar een echte lokale gemeenschap beleving

Na het ontbijt verlaten we het dorp te voet om drie uur te lopen naar een prachtige waterval waar we ook de lunch gebruiken.

Daarna vervolgen we onze trektocht door de jungle en komen na ongeveer twee uur aan in Baan Pong Ngan, een dorp dat bewoond wordt door de Lahu.

Daar dineren en slapen we en genieten weer van de gastvrijheid van de dorpsbewoners.

Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: vlot & open pickup truck
Dag 4: Met een bamboevlot over een jungle rivier, nog even verder lopen en lunchen. terug naar de beschaving

Na het ontbijt gaan we per bamboevlot een spectaculaire 3 uur durende tocht maken over de Tang rivier. We meren even af in een Lahu dorp en verder gaat het langs stroomversnellingen en door een prachtige natuur.

Na deze enerverende ervaring rusten we even uit en lunchen in een Shan dorp. Later die middag wordt u opgehaald en weer teruggebracht naar uw hotel in Chiang Mai.

Optionele Tours:

Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)
Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwek
Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)
's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)
De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternat
Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van de tocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

 • Lees HIER voorbereidings informatie over JUNGLETREKS
 • Lees HIER gedetailleerde informatie over BERGVOLKEREN
 • Lees HIER meer over NOORD-Thailand

 • - Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
  - Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen! Misschien overbodig om te zeggen, maar voor deze tocht moet u uiteraard wel goed ter been zijn. De tocht gaat door heuvelachtig terrein, maar is niet extreem zwaar. Een normale conditie is voldoende en er wordt regelmatig gepauzeerd.
  - Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

  Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse. Het Grote Avontuur word begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, transfers, persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

  Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies.
  Name: Familie van Waardenburg
  Date: 21-Jan-20

  Recensie: Wij zullen dit grote avontuur niet snel vergeten. In januari 2020 hebben we deze tocht met ons gezin (6 volwassenen in leeftijd variërend van 20-55+) gedaan. De manier waarop Joe, onze gids, ons door de jungle heeft geleid. (te voet, op een bamboevlot) en ons met de plaatselijke bewoners in contact bracht, was heel bijzonder. Als je van avontuur én eenvoud houdt, is deze tocht aan te raden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Richard van Hemert
  Date: 31-Oct-19

  Recensie: Zeker doen! Intensief, maar absoluut de moeite waard. Goed en lekker eten. Slapen gaat ook prima. Alleen het verkopen van kraaltjes en spiegeltjes is niet iets waarop ik zat te wachten na een dag wandelen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Josefien
  Date: 17-Sep-19

  Recensie: Deze tour heb ik met mijn zoons gedaan we waren dus met zijn drieën met een gids. Ja dit was echt super. Het is zo mooi in de jungle te lopen. Het was wel zwaar vond ik maar dat maakte het ook weer leuk om op deze manier even van de wereld afgesloten te zijn met elkaar af te zien en ondertussen te genieten van de natuur, alles wat je om je heen ziet en de goed begeleiding en verzorging door de gids.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jeffery
  Date: 27-Jul-19

  Recensie: Voor ons een echt avontuur. Aanrader voor avonturiers  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Ingrid
  Date: 13-Jul-19

  Recensie: We hadden een mooie tocht met een prima gids. Deze bleek ook een super goede kok te zijn. Heerlijk om na een dag lopen en een beetje afzien een heerlijk maal voorgeschoteld te krijgen. De olifantentocht zullen wij de volgende keer overslaan maar verder een mooie belevenis!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Doi Inthanon Nationaal Park

  Een vroeg vertrek vanuit Chiang Mai per minibus naar Thailand's hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebe

  Vanaf:
  Contact
  Jungle Pop per vlot en olifanten wassen

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

  Vanaf:
  Contact
  Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

  De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

  Vanaf:
  Contact
  Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en drijft op een

  Vanaf:
  Contact
  Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

  Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t

  Vanaf:
  Contact
  Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk