Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0252
Datum: Maandag & Donderdag
Tijd: 08.30
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 21 eerlijke recensies. Lees Recensie
Geen trek maar een exclusieve DELUXE tour naar het plaatsje Mae Hong Son aan de grens met Myanmar. Een tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske landschap, warmwaterbronnen, verborgen grotstelsels en enkele bergstammen waaronder de Palong of Langnekken.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Een ervaren lokale Engelssprekende gids, die tevens de verschillende dialecten van de streek spreekt, draagt zorg voor een boeiende ervaring.


Overnachting: Baantawan Pai Guesthouse
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 1: Een heerlijke dag met bloemen, vlinders, watervallen, Pai Canyon en veel meer..

Vroeg vertrek vanuit Chiang Mai naar Mae Rim om daar een orchideeënkwekerij met meer dan 100 bloeiende soorten en een vlindertuin te bezoeken. We rijden door naar de Mork Fah-waterval. Perfect om te gaan zwemmen in het kristalheldere bergwater. Na afloop is het koffie en/of thee tijd en dan verder genieten van de natuur langs deze slingerende bergweg, die uiteindelijk eindigt bij een dorp van de Hmong.
Hierna een bezoek (inclusief een frisdrankje en lunch) aan de historische 'Memorial' brug over de Pai-rivier gebouwd door de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog.
Snel op weg naar Thailand's Grand Canyon om te zien hoe super amazing een bezoek is aan de Pai Canyon? We kunnen hier de hele dag doorbrengen, behalve wanneer u hoogtevrees heeft. Geniet van de avontuurlijke wandeling over de smalle canyon paden en het uitgestrekte uitzicht en maak gebruik van de vele fotomomenten.
Dan rijden we verder met de minibus over de bergruggen, uitlopers van het Himalaya-gebergte. Natuurlijk stoppen we regelmatig om van het uitzicht te genieten. In de namiddag aankomst in het stadje Pai. Overnachting in het Baantawan Pai Guesthouse of gelijkwaardig.

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.


Overnachting: Fern Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus, bamboevlot
Dag 2: VEEL hoogtepunten, thermische bronnen, vlotvaren, spelonken in Tham Lod grot. Happy Hour in Fern Resort

Na het ontbijt een korte rit naar de thermische bronnen van Sai Ngam. Het bronwater is 36 graden dus perfect voor een warm bad (zwemspullen en handdoek meenemen!)
Hierna bezoeken we dorpen van de Lisu en Lahu bergstammen. Beide hebben een heel eigen cultuur, gewoonten en gebruiken. Voornamelijk bij de kleurrijke Lisu is dit duidelijk waarneembaar vanwege de regenboog-achtige borduurwerken op de kleding van de vrouwen en de van bamboe gemaakte waterleidingsystemen. Rond het middaguur een pauze om te lunchen bij een lokaal restaurant.
We rijden verder om de Tham Lod grot te bezoeken. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de dichte jungle en door de grot stroomt een rivier. Lokale bewoners ontsteken kerosine lampen en trekken ons op bamboevlotten dwars door deze mysterieuze gigantische grot. Binnen zijn verschillende beelden te vinden uit de boeddhistische mythologie en sarcofagen uit het bronzen tijdperk en prehistorische grotschilderingen. Onze gids neemt ons mee om naar alle uithoeken.

Hierna gaan we door naar het plaatsje Mae Hong Son. Overnachting alhier in het comfortabele Fern Resort of gelijkwaardig. Vergeet niet het Happy Hour met uitzicht over de rijstvelden en bergruggen!


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus, langstaart-boot, vliegtuig
Dag 3: Vrouwen met lange nekken en veel folklorische bezienswaardigheden

Na het ontbijt beginnen we gelijk met een hoogtepunt: het bezoek aan de bergstam Palong of Langnekken. Met een minibus vertrekken we naar de Pai River. Stap in een langstaart-boot voor een mooie tocht over de rivier, door dichte jungle. Op de oevers ziet u zo nu en dan een dorpje. We stoppen bij de Langnekken. De vrouwen in het dorp dorp Ban Nai Soi op de grens met Myanmar dragen bronzen ringen om hun nek. Deze dragen ze van jongs af aan; als ze ouder zijn kunnen de ringen samen wel zo'n 4 kilo wegen!

Terug naar Mae Hong Son waar we lunchen in het pittoreske centrum. 's Middag stoppen we bij de bekende Birmese tempels, Wat Doi Kong Moo, Wat Jong Kham en de plaatselijke markt voor een drankje en bezichtiging. Hierna vertrek naar het vliegveld om terug te vliegen met Kan Air naar Chiang Mai. Vandaar transfer naar uw hotel. Blijf nog jaren nagenieten van deze unieke reis door het Himalaya-gebergte.
Optionele Tours:

Gouden driehoek & Chiangrai DELUXE (3 dagen / 2 nachten)
Geen trek maar een exclusieve tour naar de beruchte Gouden Driehoek waar Thailand grenst aan de Birma en Laos. Een betoverende tour die op een ontspan
Mae Hong Son & Chiang Rai avontuur DELUXE (5 dagen / 4 nachten)
Mae Hong Son, het dorp in de mist, ligt in een vallei met een authentieke cultuur. Hier is veel te verkennen, zoals het prehistorische Tham Lod grotte
Opmerkingen: omdat Mae Hong Son de bijnaam heeft van 'Land in de Mist' is het mogelijk dat Kan Air geen vluchten uitvoert van Chiang Mai naar Mae Hong Son of vice versa. De Thaise weerberichten zijn betrouwbaar en wij weten meestal voor vertrek of we wel of niet kunnen terugvliegen vanuit Mae Hong Son. Green Wood Travel moet soms, vanwege de weersomstandigheden of beschikbaarheid, het programma omdraaien. We vliegen dan eerst naar Mae Hong Son en rijden dan terug naar Chiang Mai. Het programma blijft in omgedraaide vorm gelijk.

 • Omdat het in Mae Hong Son bijna altijd koel is, adviseren we u een jas of trui mee te nemen!
 • Tijdens de Mae Hong Son DELUXE Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok of Chiang Mai.
 • Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Mae Hong Son DELUXE tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Meer informatie over Thaise bergvolkeren
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Vervoer per airconditioned minibus of SUV en vliegticket van Chiang Mai - Mae Hong Son of vice versa met KAN Air (budget airline.) U heeft bagagevrijheid voor 15kg check-in bagage en 7kg handbagage. Voor iedere extra kilo betaalt u ongeveer 250 THB extra op de luchthaven!
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, bagage- afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 21 eerlijke recensies.
  Name: Bo en Sam
  Date: 21-Feb-20

  Recensie: De tocht naar Mae Hong Son was ook fantastisch. We waren de enige deelnemers aan deze tocht en de gids Mister Sap? heeft ons veel verteld en laten zien. Soms gooide hij het programma om, wat de reden was weten we niet, maar we zijn niet in grote gezelschappen terecht gekomen. Het zwemmen bij de Mork Fah waterval was een heel plezierig intermezzo. Ook Mr. Sap was die mening toegedaan, want hij sprong als eerste in het water. Het Muang Pai Resort was uitstekend. Hoewel we de enige gasten waren, heeft de keukenbrigade heerlijk voor ons gekookt en daarvan hebben we op het terras samen met de Mr. Sap met uitzicht op de tuin genoten. We hebben geen bezoek gebracht aan Pai. Jammer? of is ons een toeristisch dorp bespaard gebleven? Wel een bezoek gebracht aan een Chinese "nederzetting". Niet erg opzienbarend. Het bamboevlotvaren was aan het eind van de dag en vlak bij Mae Hong son. Het duurde erg lang en was wel wat saai. Toch hadden we het niet willen missen. Hierdoor kwamen we ook erg laat in het Fern resort aan. De zon ging al onder, waardoor we niet van de mooie ligging van het resort hebben kunnen genieten. Het was zeer de moeite waard en we hebben er heerlijk gegeten. Een plek om nog eens terug te gaan en de omgeving te verkennen? Van Mae Hong Son hebben we ook weinig gezien. Wel een prachtig uitzicht op het stadje en de omliggende bergen vanaf de berg met de Birmese tempels. Tijdens de tocht per olifant waren wij de enige "reizigers" die door het bos en langs het water vervoerd werden. Dat maakte het wel speciaal. Goed uitgekozen door de gids??? De tocht per Longtailboot naar het dorp van de Palong was schitterend. Het dorp zelf had interessante onderdelen maar was toch erg toeristisch. Hoewel we met een Duits groepje de enige bezoekers waren. Voor de bewoners van dit dorp is het een welkome bron van inkomsten. Al met al een geslaagde tour.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rob
  Date: 27-Jan-20

  Recensie: Bedenkt goed in welke tijd van het jaar je gaat. Te weinig regen voor de waterval, te weinig regen voor het raften dus niet kunnen doen. De gids sprak goed engels. Door de weinige toeristen in onze maand is het leven ook rustiger. De langnekken is niet echt origineel maar wel de moeite waard ook Fern Resort was een zeer positieve verrassing.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Robert van den Berg
  Date: 21-Jan-20

  Recensie: Beste excursie die we ooit gedaan hebben. Accommodatie niet 5 sterren maar zoals je kan verwachten tijdens een lokale trip met een lokale gids. Gids, Mr. Ort, sprak goed Engels en zelfs behoorlijk Nederlands! Zoals ik al schreef dit is een reis uit duizenden. Een echte aanrader en bedankt Greenwood Travel om deze reis naar Mae Hong Son aan te bevelen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marie van den Berg
  Date: 17-Jan-20

  Recensie: Wij hebben deze tour gedaan 21 december. Wij waren maar met zijn z'n tweeen en de gids Mr. Veerasak Guide from Chang Mai. Wij vertrokken vanuit Mae Hong Son met de eigen 4x4 van Mr. Veerasak we hadden fantastisch weer alle dagen zon met soms wat bewolking en wij vonden de tour in een woord geweldig. Mr. Sak vertelde ons veel en niets was onmogelijk. Wilden we een foto maken werd er gestopt. Eten was geen tijd aan gebonden als we wilde eten werd er gegeten. Hij vertelde ons veel. Omdat het weer zo mooi was hadden we een prachtig uitzicht over de bergruggen die de uitlopers zijn van het Himalaya. We hebben heel veel gezien en bij de bergstammen was het heel ontspannen rondlopen en met de mensen praten. Alleen bij de Langnekken vond ik het heel commercieel.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Theo van Buuren
  Date: 12-Jan-20

  Recensie: We hebben een fantastische tour beleefd. Onze gids heeft ons meegenomen naar de lokale bevolking waar we binnen mochten komen en gegeten hebben. Wij vonden het mooi om te zien hoe de bevolking leeft en dat mee te voelen. We vonden het wel jammer dat we daardoor laat bij onze accomodaties aankwamen, waardoor we daar niet lang van konden genieten. Onze gids had het beste met ons voor en is erg begaan met de bevolking. De Mae Hong Son tour is zeker aan te raden. Hele mooie dingen gezien!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Thai rafting expeditie - 4 dagen

  Onze rafting-expedities over de Pai Rivier brengen u door het mooiste natuurreservaat van Mae Hong Son. Omdat wij de enige zijn die toegang hebben tot dit gebied, garanderen wij u

  Vanaf:
  Contact
  Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht)

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  Contact
  Echte Thaise Massage in Chiang Mai

  Echte Thaise massage is al eeuwenoud. Even pijnlijke plekken en gewrichten verlichten, spieren losmaken, en bovenal: je herboren voelen, daar gaat het om. Thai gaan net zo gemakkel

  Vanaf:
  Contact
  Lisu Lodge avontuur

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  Contact
  Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tour brengt u naar de oude hoofdstad Sukhothai waar indrukwekkende beelden en overblijfselen van tempels verspreid over een parkachtig landschap liggen. Per fiets kunt u hier

  Vanaf:
  Contact
  Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten)

  Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzonde