Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0252
Datum: Maandag & Donderdag
Tijd: 08.30
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 21 eerlijke recensies. Lees Recensie
Geen trek maar een exclusieve DELUXE tour naar het plaatsje Mae Hong Son aan de grens met Myanmar. Een tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske landschap, warmwaterbronnen, verborgen grotstelsels en enkele bergstammen waaronder de Palong of Langnekken.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Een ervaren lokale Engelssprekende gids, die tevens de verschillende dialecten van de streek spreekt, draagt zorg voor een boeiende ervaring.


Overnachting: Baantawan Pai Guesthouse
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 1: Een heerlijke dag met bloemen, vlinders, watervallen, Pai Canyon en veel meer..

Vroeg vertrek vanuit Chiang Mai naar Mae Rim om daar een orchideeënkwekerij met meer dan 100 bloeiende soorten en een vlindertuin te bezoeken. We rijden door naar de Mork Fah-waterval. Perfect om te gaan zwemmen in het kristalheldere bergwater. Na afloop is het koffie en/of thee tijd en dan verder genieten van de natuur langs deze slingerende bergweg, die uiteindelijk eindigt bij een dorp van de Hmong.
Hierna een bezoek (inclusief een frisdrankje en lunch) aan de historische 'Memorial' brug over de Pai-rivier gebouwd door de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog.
Snel op weg naar Thailand's Grand Canyon om te zien hoe super amazing een bezoek is aan de Pai Canyon? We kunnen hier de hele dag doorbrengen, behalve wanneer u hoogtevrees heeft. Geniet van de avontuurlijke wandeling over de smalle canyon paden en het uitgestrekte uitzicht en maak gebruik van de vele fotomomenten.
Dan rijden we verder met de minibus over de bergruggen, uitlopers van het Himalaya-gebergte. Natuurlijk stoppen we regelmatig om van het uitzicht te genieten. In de namiddag aankomst in het stadje Pai. Overnachting in het Baantawan Pai Guesthouse of gelijkwaardig.

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.


Overnachting: Fern Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus, bamboevlot
Dag 2: VEEL hoogtepunten, thermische bronnen, vlotvaren, spelonken in Tham Lod grot. Happy Hour in Fern Resort

Na het ontbijt een korte rit naar de thermische bronnen van Sai Ngam. Het bronwater is 36 graden dus perfect voor een warm bad (zwemspullen en handdoek meenemen!)
Hierna bezoeken we dorpen van de Lisu en Lahu bergstammen. Beide hebben een heel eigen cultuur, gewoonten en gebruiken. Voornamelijk bij de kleurrijke Lisu is dit duidelijk waarneembaar vanwege de regenboog-achtige borduurwerken op de kleding van de vrouwen en de van bamboe gemaakte waterleidingsystemen. Rond het middaguur een pauze om te lunchen bij een lokaal restaurant.
We rijden verder om de Tham Lod grot te bezoeken. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de dichte jungle en door de grot stroomt een rivier. Lokale bewoners ontsteken kerosine lampen en trekken ons op bamboevlotten dwars door deze mysterieuze gigantische grot. Binnen zijn verschillende beelden te vinden uit de boeddhistische mythologie en sarcofagen uit het bronzen tijdperk en prehistorische grotschilderingen. Onze gids neemt ons mee om naar alle uithoeken.

Hierna gaan we door naar het plaatsje Mae Hong Son. Overnachting alhier in het comfortabele Fern Resort of gelijkwaardig. Vergeet niet het Happy Hour met uitzicht over de rijstvelden en bergruggen!


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus, langstaart-boot, vliegtuig
Dag 3: Vrouwen met lange nekken en veel folklorische bezienswaardigheden

Na het ontbijt beginnen we gelijk met een hoogtepunt: het bezoek aan de bergstam Palong of Langnekken. Met een minibus vertrekken we naar de Pai River. Stap in een langstaart-boot voor een mooie tocht over de rivier, door dichte jungle. Op de oevers ziet u zo nu en dan een dorpje. We stoppen bij de Langnekken. De vrouwen in het dorp dorp Ban Nai Soi op de grens met Myanmar dragen bronzen ringen om hun nek. Deze dragen ze van jongs af aan; als ze ouder zijn kunnen de ringen samen wel zo'n 4 kilo wegen!

Terug naar Mae Hong Son waar we lunchen in het pittoreske centrum. 's Middag stoppen we bij de bekende Birmese tempels, Wat Doi Kong Moo, Wat Jong Kham en de plaatselijke markt voor een drankje en bezichtiging. Hierna vertrek naar het vliegveld om terug te vliegen met Kan Air naar Chiang Mai. Vandaar transfer naar uw hotel. Blijf nog jaren nagenieten van deze unieke reis door het Himalaya-gebergte.
Optionele Tours:

Gouden driehoek & Chiangrai DELUXE (3 dagen / 2 nachten)
Geen trek maar een exclusieve tour naar de beruchte Gouden Driehoek waar Thailand grenst aan de Birma en Laos. Een betoverende tour die op een ontspan
Mae Hong Son & Chiang Rai avontuur DELUXE (5 dagen / 4 nachten)
Mae Hong Son, het dorp in de mist, ligt in een vallei met een authentieke cultuur. Hier is veel te verkennen, zoals het prehistorische Tham Lod grotte
Opmerkingen: omdat Mae Hong Son de bijnaam heeft van 'Land in de Mist' is het mogelijk dat Kan Air geen vluchten uitvoert van Chiang Mai naar Mae Hong Son of vice versa. De Thaise weerberichten zijn betrouwbaar en wij weten meestal voor vertrek of we wel of niet kunnen terugvliegen vanuit Mae Hong Son. Green Wood Travel moet soms, vanwege de weersomstandigheden of beschikbaarheid, het programma omdraaien. We vliegen dan eerst naar Mae Hong Son en rijden dan terug naar Chiang Mai. Het programma blijft in omgedraaide vorm gelijk.

 • Omdat het in Mae Hong Son bijna altijd koel is, adviseren we u een jas of trui mee te nemen!
 • Tijdens de Mae Hong Son DELUXE Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok of Chiang Mai.
 • Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Mae Hong Son DELUXE tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Meer informatie over Thaise bergvolkeren
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Vervoer per airconditioned minibus of SUV en vliegticket van Chiang Mai - Mae Hong Son of vice versa met KAN Air (budget airline.) U heeft bagagevrijheid voor 15kg check-in bagage en 7kg handbagage. Voor iedere extra kilo betaalt u ongeveer 250 THB extra op de luchthaven!
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, bagage- afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 21 eerlijke recensies.
  Name: Rudy Kleinjans
  Date: 23-Jul-19

  Recensie: Een relatief dure tour. In principe een join-in tour, echter omdat wij de enigen waren werd dit een privé-tour. Vanuit Chiang Mai gevlogen met Nok Air naar Mae Hong Son (prima vliegen en goede service van Nok Air). Het bezoek aan de long-necks hebben wij als authentiek ervaren. Wij waren de enige toeristen, niets massaals. Er blijken meerdere stammen te zijn. Onderweg olifanten tegengekomen met berijders. Dat was spannend en enigszins zielig. Na Baanchang (olifantenopvang) te hebben bezocht kregen wij het gevoel dat hier wat anders met olifanten werd om gegaan. Het plaatsje Pai is waanzinnig. Hier hadden we graag langer gebleven. De tocht was schitterend.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Theo Limmen
  Date: 11-Jul-19

  Recensie: We hebben de Mai Hong Son toer (3 dgn.) gemaakt. Een prachtige toer van waaruit we veel gezien hebben en gelogeerd hebben in schitterende resorts. Vanuit Mai Hong Son zijn we teruggevlogen naar Chiang Mai en de volgende dag verder gevlogen naar Bangkok. In Mae Hong Son ging er iets verkeerd maar er werd door Greenwood adequaat op gereageerd om e.e.a. weer op het goede spoor te zetten. Chapeau ! Chapeau !  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Dorien
  Date: 16-Jun-19

  Recensie: Perfecte excursie. Een aanrader voor iedereen die Noord Thailand door de ogen van een Thai wil beleven en meemaken.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jose Otten
  Date: 16-May-19

  Recensie: Comfortabele verplaatsing, goede gids maar niet ieder bergdorp is authentiek. Algemeen een dure trip. We kozen een join in, maar door tekort aan interesse werd het een private tour. We voelden ons echte luxepaardjes met chauffeur + gids, was helemaal niet nodig...maar wel genoten!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Birgitte
  Date: 19-Apr-19

  Recensie: Eind maart 2019 hebben wij deze tour gedaan. In een woord geweldig. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan in een zeer korte tijd. Vandaar dat je voor deze tour natuurlijk ietsje meer betaald. Nu is het trouwens een all-in prijs. Geen extra kosten dus. We hebben zeer genoten van de humor van onze gids Ow en de chauffeur hat lil lil (fon.) Mister Jim. Deze tour is absoluut aan te raden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  6650 Baht
  Thai rafting expeditie - 4 dagen

  Onze rafting-expedities over de Pai Rivier brengen u door het mooiste natuurreservaat van Mae Hong Son. Omdat wij de enige zijn die toegang hebben tot dit gebied, garanderen wij u

  Vanaf:
  2400 Baht
  Lisu Lodge Experience (2 dagen / 1 nacht)

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  550 Baht
  Echte Thaise Massage in Chiang Mai

  Echte Thaise massage is al eeuwenoud. Even pijnlijke plekken en gewrichten verlichten, spieren losmaken, en bovenal: je herboren voelen, daar gaat het om. Thai gaan net zo gemakkel

  Vanaf:
  2600 Baht
  Lisu Lodge avontuur

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  7050 Baht
  Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tour brengt u naar de oude hoofdstad Sukhothai waar indrukwekkende beelden en overblijfselen van tempels verspreid over een parkachtig landschap liggen. Per fiets kunt u hier

  Vanaf:
  10250 Baht
  Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten)

  Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzonde