Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)


Prijs vanaf
11,550 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30
BOEKING
Olifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagenOlifanten mahout cursus Baan Chang 3 dagen
Tourcode:0259
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30
Category: Olifant tour
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze Mahout (olifantentrainer) cursus in het Baan Chang Elephant Park is anders dan in veel andere parken omdat hier de (goede) zorg voor de olifanten voorop staat. In het prachtige natuurgebied leert u met de olifanten om te gaan op een liefdevolle manier.

Leer met de olifanten omgaan als een echte mahout. U geeft ze te eten, gaat met ze baden en zelfs een stukje rijden. Niet in een mandje, wat de rug van de olifant zwaar belast, maar u zit als een volleerd mahout gewoon bovenop de olifant. Dit olifantenkamp is gegarandeerd dier vriendelijk en u leert ook om op deze manier om te gaan met de olifanten.
Overnachting: bungalow met warm water
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: airco minibus
Dag 1: Verlaat Chiang Mai, kennismaking met olifanten en begeleiders, de 1ste lessen en in bad met je olifantje

Rond 08.30 wordt u opgehaald bij uw hotel en rijden we door een Thais agrarisch landschap in een 50 minuten naar het Baan Chang Elephant Park. Na een korte inleiding en voorstelronde de eerste les waarin u een aantal basis commando's leert om de olifanten "aan te spreken."

Na de lunch tijd om het hogerop te zoeken. Even later zit u op de rug van uw nieuwe kameraad en kunt u de lessen van de ochtend in praktijk uitproberen.

Later in de middag breekt een van de leukste momenten aan als u met de olifanten een bad gaat nemen in de rivier. Dolle pret voor zowel u als de olifant. Na dit waterballet bent u wel toe aan wat rust en een (warme) douche. Tijdens het diner kunt u uw ervaringen delen met uw medecursisten, de mahouts en de gidsen.

Daarna in de tropennacht uw welverdiende rust in uw eenvoudige maar comfortabele bungalow.


Overnachting: Bungalow met warm water
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: olifant
Dag 2: Meer lessen in het trainen van de olifanten, tocht door de jungle en meer rijplezier

Vandaag beginnen we de dag met een ochtend bad voor de olifanten (en u.) Daarna ontbijt en uw vervolglessen. U loopt met uw olifant en begeleider de jungle in om daar de praktijk te oefenen.

Tijd voor de lunch, gevolgd door een rijtoer in de nek van jumbo. Geen gaspedaal of rem maar werken met olifanten. Geen alledaagse gebeurtenis om een olifant te besturen.

Daarna is het weer tijd om af te koelen na een dag vol van lessen. We nemen de olifanten weer mee naar de rivier waar ze dol op zijn. Na een heerlijk bad kunt u lekker douchen en tijdens het diner kunt u praten met de Mahouts over hun ervaringen met de machtige jumbo's


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Minibus
Dag 3: Goodbye, bergstammen en raften
Vroeg in de morgen gaan we nog een keer badderen met de olifanten. Het is jammer genoeg al de laatste keer. Na het gedag zeggen gaan we verder naar een Akha dorp waar u kennis maakt met de plaatselijke bevolking.

Deze bergstammen leven nog volgens oude tradities. Vervolgens maken we nog een uitstapje naar een prachtige waterval. Hier heeft u ook de mogelijkheid om te raften. Als laatst bezoeken we nog een duurzame fabriek die papier maken van olifantenpoep.

Na 3 dagen vol van ervaringen keert u weer terug naar uw resort.

Opmerkingen: Wat moet u meenemen?
 • Wandelschoenen en/of slippers.
 • Kleren voor 3 dagen (luchtig en lang).
 • Muggenspray, zonnebrandcrème, shampoo, zeep & camera.
 • Zwemkleding (badderen met de olifant) en handdoek.
 • Geld voor drankjes, versnaperingen en souvenirs.
 • Niet vergeten!
 • Geef aan het einde van uw cursus de mahout die u heeft geholpen en getraind, een tip van paar honderd baht. U was gast in zijn dorp en heeft mogen genieten van de gastvrijheid en de hulp die hij u heeft geboden de afgelopen 3 dagen!
 • De echte olifantliefhebbers kunnen we ook cursussen van 10 en zelf 30 dagen bieden! Boek tijdig, want slechts een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar. Voor meer informatie over deze langdurige trainingen neem CONTACT op met Green Wood Travel.
 • Conditie: deze Mahout cursus is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!

 • Deze Olifanten mahout cursus Baan Chang Elephant Camp is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per open pickup truck.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers per lokale open taxi en/of minibus van niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en guesthouses en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies.
  Name: Hans
  Date: 18-Aug-18

  Recensie: Elephant Centre: een omweg waard Op weg van Lampang naar Chiang Mai (of omgekeerd) is een omweg nauwelijks nodig. Het Elephant Conservation Centre ligt op 28 kilometer van Lampang, vrijwel aan de snelweg. Een bezoek is de moeite waard, zelfs voor bezoekers zonder kinderen! Hier valt te zien wat de intelligente jumbo's allemaal kunnen. Nog niet zo lang geleden waren olifanten uiterst bruikbaar om boomstammen te vervoeren op plekken waar gemotoriseerde voertuigen niet of nauwelijks konden komen. De beesten zijn wendbaar en zorgen in het oerwoud voor hun eigen 'brandstof'. Het verbod op houtkap heeft veel olifanten werkeloos gemaakt. Zij (en hun nakomelingen) vinden gastvrij onderdak in het Elephant Conservation Centre bij Lampang, waar ze de bezoekers laten zien waartoe ze allemaal in staat zijn. Dat loopt van het transport van boomstammen en trommelen tot het opendraaien van de waterkraan en schilderen. De mahouts (oppassers) houden zich echter verre van circustrucs zoals olifanten die op hun achterpoten staan. Dat zou hun heupen door het zware gewicht kunnen beschadigen. Het Centre biedt ook 'homestay' aan, waarbij de gasten leren communiceren met olifanten en de beesten leren besturen. Een aparte stal op het terrein verleent onderdak aan 6 van de in totaal 11 'witte' olifanten in Thailand, eigendom van de Koning. Speciale toestemming is echter vereist om deze stal te mogen betreden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Hans van Velden
  Date: 30-Jul-18

  Recensie: Wat een belevenis! om 9 uur stond ik voor het eerst voor 'mijn' olifant (Phomboun, 3,3 meter hoog en 2200 kg zwaar), leert een half uurtje op en afstappen, commando's geven en om half tien lag ik in het meer met alle andere olifanten, en wie kan zeggen dat hij met olifanten gezwommen heeft?! De volle slurf grijpen en elkaar natspuiten is steeds grote hilariteit, en het mooiste is om mahouts en toeristen nat te spuiten. Je olifant helpt daar graag aan mee! En om 10 uur was ik onderdeel van de show! De opmerkingen over voldoende droog ondergoed kan je ook vervangen door twee of drie stuks badkleding, is veel praktischer. Je wordt geheel opgenomen in het sfeertje met de mahouts, hun vrouwen koken voor je (en goed) en een tweetal vrouwen spreken goed Engels en begeleiden je constant, bewaren je camera of andere dingen zoals je sleutel, nemen foto's, in een woord fantastisch. Ze nemen je ook graag in de maling, maar kunnen verschrikkelijk hard lachen als je ze terugpakt. Ze willen ook graag dat 'hun Falang' het goed doet in de show. Ik heb later andere toeristen gesproken die een ander trainigskamp hadden gehad, die hadden zich eigenlijk verveeld, en tegen dezelfde prijs. Als ik weer in de buurt van Chiangmai ben ga ik er zeker weer heen, grandioos!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Barbera
  Date: 27-Jun-18

  Recensie: In een woord: FANTASTISCH Dit is een ervaring om nooit te vergeten. 2,5 dag leef je met de olifanten en hun mahouts. Na de aankomst om 8.30 uur, is het snel omkleden en de eerste commando 's leren. Om 9.00 uur begint dan gelijk al het echte werk. Je staat tegenover je olifant voor de komende 3 dagen. Binnen 5 minuten zit je al boven op z?n kop en loop je rond. Wij waren er in mei 2018 met onze kinderen van 9 en 11 jaar. Ook voor hun was het een fantastisch avontuur. Tip: neem voldoende droog ondergoed mee, want je wordt een aantal keren per dag nat  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Meike Verbart
  Date: 19-Jun-18

  Recensie: Wat een geweldige ervaring; 3 dagen op en tussen de olifanten! Ongelooflijk hoe snel je je aan je 'eigen' lieve reus kunt hechten.. Het is echt een machtig gevoel als je s morgens in alle vroegte de jungle in loopt op zoek naar je eigen olifant. Eenmaal gevonden klim je op zijn nek om vervolgens de berg af te lopen, richting het water waar ze gewassen worden. Dit was een ervaring om nooit te vergeten!
  Met een brok in mijn keel heb ik dan ook afscheid genomen van mijn olifant.. Hier kom ik zeker een keer terug !!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rob
  Date: 18-Feb-18

  Recensie: Het is een prijzige excursie, maar elke cent waard! 3 dagen lang werken met en op een olifant. De olifant wassen en verzorgen!!! Er wordt verder voor alles gezorgd en heerlijk voor je gekookt. Als je de mogelijkheid hebt, moet je deze excursie niet aan je voorbij laten gaan! Dit was zonder meer 1 van de hoogtepunten van mijn reis!!!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  2150 Baht
  Olifanten rijden door het oerwoud

  Kruip in de huid van de dikhuid. Een mooiere gelegenheid om een volle dag met olifanten te leven en alles over ze te weten te komen is er niet. U leert ze te voederen, gaat met ze

  Vanaf:
  2850 Baht
  Super Jumbo in Baan Chang Elephant Park

  Een dag waarin je actief en intensief kennis maakt met een olifant en je de fijne kneepjes van het omgaan met de jumbo's zelf mag oefenen.

  Vanaf:
  1550 Baht
  Olifanten rijden door het oerwoud - halve dag

  Een mooiere gelegenheid om alles te weten te komen over Aziatische olifanten is er niet. Op deze halve dag tour gaat u met ze rijden en baden.

  Vanaf:
  5450 Baht
  Olifanten rijden en verzorgen & water raften (2 dagen / 1 nacht)

  Altijd al een volleerde olifantenverzorger willen zijn, een mahout? Na deze twee dagen in dit bijzondere olifantencentrum bent u Jumbo kenner en een onvergetelijke ervaring rijker.

  Vanaf:
  11550 Baht
  Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)

  Deze Mahout (olifantentrainer) cursus in het Baan Chang Elephant Park is anders dan in veel andere parken omdat hier de (goede) zorg voor de olifanten voorop staat. In het prachtig

  Vanaf:
  1250 Baht
  Mini Olifantensafari

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungletrek doet, maar wel de leuke elementen van een jungletrek wil meemaken! Vroeg in de ochtend vertrek naar het originele olifantentr