PRIVE - Tocht door de tempel der natuur

Tourcode:0231
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 18.00
Category: Jungle trekkingPRIVE
Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies. Lees Recensie
Op deze tour beleeft u het Doi Suthep-Pui nationale park, maakt u kennis met een bergstam en leert u alles over een unieke manier van herbebossing.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Deze voettocht laat u de wonderen van de tropische jungle beleven in Doi Suthep-Pui nationale park, met een oppervlakte van 261 km2 en meer dan 2000 verschillende plantsoorten een walhalla voor elke natuurliefhebber.
Om 8.30 uur in de ochtend rijden we per truck of minibusje in zo'n 40 minuten de Doi Suthep berg op naar de beroemde tempel, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad Chiang Mai en omgeving. Nadat u de tempel bezichtigd heeft rijden we verder naar het Phu Ping winterpaleis, dat het centrum is van de koninklijke projecten voor de ontwikkeling van Noord-Thailand. Hierna rijden we verder het Nationale park in richting Doi Pui. Geniet van de panoramische vergezichten in dit heuvel- en bergachtige landschap. We stoppen even om u te laten proeven van de hier verbouwde koffie en thee.
Tijd voor een heerlijke Thaise lunch in een lokaal restaurant. Geheel voldaan vervolgen we onze tocht naar een dorpje van de Hmong bergstam, waar u kunt kennismaken met de bewoners en hun traditionele manier van leven.

En dan trekken we echt de jungle in en zult u de komende drie uur versteld staan van de enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Uw gids kunt u alles vertellen over de zeldzame plantensoorten die hier voorkomen zoals de afschrikwekkende Sarpria Himalayana, door de Thai "Kwispedoor van de kluizenaar" genoemd, We lopen verder door de dichte jungle en komen bij de Hue Keo beek en waterval die zorgt voor de watervoorziening in Chiang Mai. Uiteindelijk komen we uit bij het FORRU project waar snelgroeiende bomen en planten worden gekweekt, die vervolgens worden gebruikt bij herbebossingsprojecten. U leert hier alles over deze unieke methode om de natuur te herstellen.

Rond 16.00 uur komen we bij de Monthatarn waterval en bent u vast en zeker wel toe aan een frisse duik in het heldere water. Bij het vallen van de avond zijn wij terug bij uw hotel in Chiang Mai en kunt u terugkijken op een heerlijke afwisselende dag in de natuur.Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van de tocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.
- Uitrusting: het is raadzaam om lichte wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, slippers, petje, zonnebrandcrème, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met zwemkleding en handdoek.
Conditie: deze voettocht door de Tempel der Natuur is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE - Tocht door de tempel der natuur

Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies.
Name: Coby Bevelander
Date: 28-Jan-20

Recensie: Januari 2020 deze excursie gedaan. Het werd een prive tour, met 2 gidsen en een chauffeur. Desondanks een tegenvaller, omdat de gids weinig vertelde en haast had. Alleen de excursie door de koninklijke tuin had zijn belangstelling: vnl omdat hij zelf fotos wilden maken van de bloemen. Een tocht door het Mhong dorp hebben we niet gehad, eten werd gekocht bij een stalletje en aten we op in het dorp. Drinken hebben we zelf gekocht, koffie of thee hebben we niet gekregen. De gids bleef benadrukken dat de wandeltocht erg zwaar was en dat we tijdig moesten vertrekken: hij had er zelfs een extra gids voor mee genomen. De tocht was vnl down hill, voor ons niet zwaar. Het tempo was stevig, 1x pauze en in zo'n 2 uur waren we alweer bij de auto!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Hans Kunst
Date: 11-Nov-19

Recensie: Mooi trip met een uitstekende gids. Een aanrader!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Andre de Wit
Date: 04-Aug-19

Recensie: Nadat we op de afgesproken tijd (had je wat anders verwacht?) zijn opgehaald, vertrekken we per minibus met gids Susin naar de Doi Suthep, voor ons, samen met de Wat Arun, de mooiste tempel van Thailand; met de lift naar boven en dan is het alleen maar genieten van alles wat je ziet en Susin vertelt ongeveer alles wat hij weet, natuurlijk laten we ons besprenkelen met heilig water (je weet nooit waar het goed voor is !!) en maken tig foto's. Nadat we zo ongeveer alles hebben gezien lopen we de 376 treden naar beneden en daar kopen we nog een paar klankschalen en wat andere souvenirs en daarna vertrekken we naar het Bhuping palace, eventjes wat buiten het seizoen regen, maar dat was snel voorbij en konden we genieten van de talloze bomen en bloemen. Ook de diverse vergezichten waren soms adembenemend. Tot ons genoegen was het bij gebrek aan medepassagiers voor ons een private tour, zodat we alle tijd hadden om overal naar toe te wandelen, zonder gehaast te worden en ook hier wist Susin heel veel te vertellen van alles wat we zagen, voor mensen die slecht ter been zijn is de tour overigens niet aan te raden, maar omdat wij echt heerlijk overal de tijd voor hadden: geweldig. De tocht door het Hmong-dorpje is inderdaad een touristische tour, maar dat zijn wij daar ook, touristen, vergeet dat niet. Wij werden steeds hartelijk onthaald, konden vrijelijk koffie en thee (verschillende soorten) proeven en ook hier nam Susin voor ons alle tijd, de wandling kende overigens veel pieken en dalen en we waren erg blij dat Susin op enig ogenblik zei dat het tijd voor de lunch was. Lokaal natuurlijk, maar wij hebben genoten en met hulp van Susin ook de nodige recepten mee kunnen krijgen, heerlijk !! Omdat we eerder al te kennen hadden gegeven dat we niet de jungle in wilden gaan, zijn we tegen half drie weer inn het busje gestapt en richting Chiang Mai gereden, halverwege nog een stop gemaakt om Chiangmai vanaf de heuvel te bekijken en daarna waren we tegen half vier weer in ons hotel, een hele mooie dag. P.s. In het hotel bleek dat we een tasje met souvenirs in het busje waren vergeten, maar één telefoontje naar iemand van GWT in Bangkok was voldoende en na een half uurtje werd on tasje per scooterkoerier in ons hotel afgeleverd, dankje wel voor deze service.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Eric Rijkee
Date: 17-Jul-19

Recensie: Viel beetje tegen. Na bezoek aan tempel op de berg en koninklijk verblijf koning 3. Uue gewandeld. Mooie omgeving, goed te lopen. Vriendelijke gids die slecht Engels sprak en niet heel erg veel vertelde. Lunch tussendoor was ok. Uiteindelijk om half vier terug in hotel. Een 7 zou ik het gevenRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Hendrik van Schijndel
Date: 15-Jul-19

Recensie: Bijzonder leuke tocht door de jungle , wel zwaar door de warmte maar de moeite waard.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Doi Inthanon Nationaal Park

Een vroeg vertrek vanuit Chiang Mai per minibus naar Thailand's hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebe

Vanaf:
Contact
Jungle Pop per vlot en olifanten wassen

Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

Vanaf:
Contact
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

Vanaf:
Contact
Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en drijft op een

Vanaf:
Contact
Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t

Vanaf:
Contact
Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk