PRIVE - Tocht door de tempel der natuur

Tourcode:0231
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 18.00
Category: Jungle trekkingPRIVE
Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies. Lees Recensie
Op deze tour beleeft u het Doi Suthep-Pui nationale park, maakt u kennis met een bergstam en leert u alles over een unieke manier van herbebossing.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Deze voettocht laat u de wonderen van de tropische jungle beleven in Doi Suthep-Pui nationale park, met een oppervlakte van 261 km2 en meer dan 2000 verschillende plantsoorten een walhalla voor elke natuurliefhebber.
Om 8.30 uur in de ochtend rijden we per truck of minibusje in zo'n 40 minuten de Doi Suthep berg op naar de beroemde tempel, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad Chiang Mai en omgeving. Nadat u de tempel bezichtigd heeft rijden we verder naar het Phu Ping winterpaleis, dat het centrum is van de koninklijke projecten voor de ontwikkeling van Noord-Thailand. Hierna rijden we verder het Nationale park in richting Doi Pui. Geniet van de panoramische vergezichten in dit heuvel- en bergachtige landschap. We stoppen even om u te laten proeven van de hier verbouwde koffie en thee.
Tijd voor een heerlijke Thaise lunch in een lokaal restaurant. Geheel voldaan vervolgen we onze tocht naar een dorpje van de Hmong bergstam, waar u kunt kennismaken met de bewoners en hun traditionele manier van leven.

En dan trekken we echt de jungle in en zult u de komende drie uur versteld staan van de enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Uw gids kunt u alles vertellen over de zeldzame plantensoorten die hier voorkomen zoals de afschrikwekkende Sarpria Himalayana, door de Thai "Kwispedoor van de kluizenaar" genoemd, We lopen verder door de dichte jungle en komen bij de Hue Keo beek en waterval die zorgt voor de watervoorziening in Chiang Mai. Uiteindelijk komen we uit bij het FORRU project waar snelgroeiende bomen en planten worden gekweekt, die vervolgens worden gebruikt bij herbebossingsprojecten. U leert hier alles over deze unieke methode om de natuur te herstellen.

Rond 16.00 uur komen we bij de Monthatarn waterval en bent u vast en zeker wel toe aan een frisse duik in het heldere water. Bij het vallen van de avond zijn wij terug bij uw hotel in Chiang Mai en kunt u terugkijken op een heerlijke afwisselende dag in de natuur.Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van de tocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.
- Uitrusting: het is raadzaam om lichte wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, slippers, petje, zonnebrandcrème, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met zwemkleding en handdoek.
Conditie: deze voettocht door de Tempel der Natuur is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE - Tocht door de tempel der natuur

Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies.
Name: Claudia
Date: 05-Jun-19

Recensie: Op 22 mei gingen we op de Tocht door de tempel der natuur Deze tour was een enorme beleving. We (mijn man en ik) waren naast de gids de enige deelnemers. Onze tour was niet altijd zoals beschreven: Wij gingen in de ochtend naar de tempel en het paleis, allebei prachtig en echt een beleving. Daarna gingen we verder naar boven, naar het Mhong dorp, waar we een heerlijke Thaise maaltijd kregen, koffie was helaas Nescafe oploskoffie. Om 13.00 uur begonnen we aan de afdaling, die 3 uur zou duren volgens de gids. Na 3 uur waren we bij de waterval en daarna moesten we nog beginnen aan een heel moeilijke en eigenlijk gevaarlijke afdaling. Ik ben daarbij uitgegleden. Ik heb mijn stuit behoorlijk bezeerd en schaafwond op mijn elleboog. De gids had een EHBO-doos en heeft mijn schaafwond schoongemaakt. Mijn man en de gids hebben mij bij de verdere afdaling geholpen. Na een zeer moeizame afdaling kwamen we bij een tweede waterval. In de regentijd veranderd de zwaarte van deze tour. Verder niets dan lof over de verzorging en uitvoering van deze tour.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Michel de Groot
Date: 03-Jun-19

Recensie: Leuke dagtocht waarop we veel verschillende dingen hebben gezien. Trekking in de stromende regen was wel zwaar, maar het zwemmen aan het einde van de trekking bij de waterval des te leuker. Lunch bij een "stalletje" gehad, waar we eerst een beetje onze vraagtekens bij hadden, maar wat prima heeft gesmaakt !Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Hendrik van Schijndel
Date: 23-Mar-19

Recensie: Bijzonder leuke tocht door de jungle , wel zwaar door de warmte maar de moeite waard.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Coby Bevelander
Date: 28-Feb-19

Recensie: Februari 2019 deze excursie gedaan. Het werd een prive tour, met 2 gidsen en een chauffeur. Desondanks een tegenvaller, omdat de gids weinig vertelde en haast had. Alleen de excursie door de koninklijke tuin had zijn belangstelling: vnl omdat hij zelf fotos wilden maken van de bloemen. Een tocht door het Mhong dorp hebben we niet gehad, eten werd gekocht bij een stalletje en aten we op in het dorp. Drinken hebben we zelf gekocht, koffie of thee hebben we niet gekregen. De gids bleef benadrukken dat de wandeltocht erg zwaar was en dat we tijdig moesten vertrekken: hij had er zelfs een extra gids voor mee genomen. De tocht was vnl down hill, voor ons niet zwaar. Het tempo was stevig, 1x pauze en in zo'n 2 uur waren we alweer bij de auto!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Hans Kunst
Date: 21-Nov-18

Recensie: Mooi trip met een uitstekende gids. Een aanrader!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
1350 Baht
Doi Inthanon Nationaal Park

Een vroeg vertrek vanuit Chiang Mai per minibus naar Thailand's hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebe

Vanaf:
1050 Baht
Jungle Pop per vlot en olifant

Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

Vanaf:
7050 Baht
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

Vanaf:
2450 Baht
Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en drijft op een

Vanaf:
4850 Baht
Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t

Vanaf:
2650 Baht
Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk