Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)

Tourcode:PHN-010
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de charmes van dit veelzijdige land zijn. De afwisseling op deze reis is groot. Van de miljoenstad Manilla gaat u naar het groener dan groene landschap van Banaue, waar de rijstvelden letterlijk lijken te liggen opgestapeld. En u gaat naar Boracay, zonder twijfel het meest geliefde van de vele Filipijnse eilanden (De Filipijnen hebben er meer dan 7500!).

REISROUTE: MANILA - BANAUE - SAGADA -BANGA-AN - BORACAY - MANILA

Er valt voor de meeste Filipijnen in eigen land nog een wereld te ontdekken. Op de een of andere manier gaat de ontwikkeling van het toerisme er langzaam. Zijn de Filipino's er niet mee bezig of hebben zij en de rest van de wereld niet door wat een schat aan natuurschoon hier te zien valt?

Veel Filipijnse eilanden zouden, als ze bij Thailand zouden horen, horden mensen trekken. De rijstvelden van de Ifugao minderheid in Banaue zou reizigers in Vietnam in de rij doen staan. Hier kunt u nog veel ontdekken, zonder dat u voor de voeten wordt gelopen. Niet alleen stranden en rijstvelden, ook de breedlachende Filipino's, de kleurrijke graffiti jeepneys, de nalatenschap van de Spaanse kolonisatie. Allemaal bepalen ze het beeld van de Filipijnen. Zelfs als u door het hart van de Filipijnen bent gereisd, bent u nog lang niet uitgekeken.
Overnachting: Rizal Park Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Welkom in de Filipijnen!
Welkom in de Filipijnen. U bent in een van de landen met de meeste inwoners ter wereld. Met meer dan 100 miljoen inwoners staan de Filipijnen in de top 15. U gaat dus veel Filipino's tegenkomen, om te beginnen in Manila, de wervelende hoofdstad.

U wordt opgehaald door onze chauffeur en naar uw hotel gebracht. Rust lekker uit en maak eens een wandelingetje om een beetje de stad te verkennen.

U verblijft in het elegante en centraal gelegen Rizal Park Hotel, dat al meer dan honderd jaar bestaat. (Of in een gelijkwaardig hotel).


Overnachting: Rizal Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Stadstour Manila. Intramuros, Fort Santiago, San Agustin Church, Makati.
Tijd om Manila te ontdekken, een glimp op te vangen van het rijke culturele verleden en de historische verschillen tussen het oude en het nieuwe deel van Manila.

U bezoekt het Rizal Park, de ommuurde 'stad' Intramuros, Fort Santiago, de San Agustin Kerk en Makati, het hippe financiële en commerciële hart van de stad.

Intramuros, het woord verklaart zichzelf, was ten tijde van de Spaanse overheersing de stad Manilla. De muur was uiteraard gebouwd om de stad tegen indringers te beschermen. Sommige delen waren bijna 7 meter hoog en 2,5 meter dik. Intramuros ligt dicht bij de Manila Baai, aan de Pasig Rivier, met de citadel Fort Santiago als eerste bastion tegen vijanden. Aan de andere kant van Intramuros ligt nu het Rizal Park.

De eerste muren van de stad werden al in de 16e eeuw gebouwd. Binnen de muren lagen scholen, kerken en regeringsgebouwen. Het oude stadsdeel bleef goed intact tot bij een slag van de Amerikanen en Filipino's tegen de Japanners in 1945 een groot deel werd verwoest.

Intramuros werd in 1951 een officieel nationaal historisch monument en wordt sinds die tijd gerestaureerd en herbouwd. Zo zijn de oorspronkelijke 5 poorten weer hersteld. Fort Santiago is nog altijd een citadel, maar grotendeels een (populair) park. De San Agustin Kerk (geopend in 1607) staat ook binnen Intramuros en is de oudste kerk van de Filipijnen.

In de wijk Makati vindt u de shoppingmalls, veel restaurants, bioscopen en uitgaansleven. Veel Filipino's gaan hier graag naartoe. De wijk vormt een mooi contrast met de oude stad en Intramuros.


Overnachting: Banaue Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Van Manila naar Banaue. De rijstterrassen van Ifugao.
Het contrast wordt groot. Na Manila verplaatst u zich in een paar uur van de drukte van de stad naar het fascinerende en wonderschone landschap van rijstvelden en heuvels van Banaue.

Op weg er naartoe stopt u bij het uitkijkpunt van de Dalton Pass en ziet u de eerste groene rijstvelden bij Bagabag, waar heuvels en rivieren het land van de Ifugao aankondigen.

Banaue ligt in de provincie Ifugao, waar in het heuvellandschap al eeuwenlang lokale minderheden leven. Zij verbouwen het land, meestal met rijst, maar ook met groente en fruit. Zij zijn het ook die met natuurlijke materialen als kalk en zand de rijstterrassen hebben gebouwd die zo in het oog springen. De terrassen zijn zo gevormd dat het water van het ene rijstterras in het andere loopt. Hier en daar zult u beelden zien van Ifugao rijstgoden. De rijstterrassen van Banaue zijn misschien de bekendste maar zeker niet de enige in deze prachtige regio.

De terrassen van Banaue zijn mogelijk al duizenden jaren oud (al zijn de geleerden het daar niet over eens). Grotendeels met de hand tegen de rotswand aangelegd en gedeeltelijk uitgehouwen in de rotsen.

Aan het eind van de middag bereikt u Banaue Hotel (of gelijkwaardige accommodatie). Uw uitvalsbasis voor de komende dagen.


Overnachting: Banaue Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 4: Naar Sagada en de hangende doodskisten. De koppensnellers van Bontoc.
Het stadje Sagada heeft iets pittoresk maar ook iets wat wij toch een tikkeltje bizar vinden. Dat zijn de hangende doodskisten. Ze geven Sagada, dat prachtig tegen de bergwand gedrapeerd ligt, iets mystieks. Het stadje ligt een beetje verscholen tussen de jungle en de heuvels, en dat maakt het ietwat geïsoleerd.

Hier wonen en leven sinds mensenheugenis vooral Igorot. Al vele honderden jaren lang (en misschien wel langer) hangen zij de overledenen in doodskisten tegen rotswanden. Dat deden (en doen) ze om de doden dichter bij hun voorouders te brengen, die geacht worden ergens daarboven te zijn. Maar vroeger ook om ervoor te zorgen dat vijandelijke stammen (uit Bontoc bijvoorbeeld) niet de hoofden konden stelen. Nog altijd wordt dit uitvaart-ritueel voltrokken, maar minder vaak. Igorot worden ook vaker 'gewoon' begraven.

Na de lunch gaat u naar het Bontoc Museum, dat door een Belgische zuster is opgezet. Het bevat een collectie van foto's en authentieke spullen die in deze regio voor werk en leven werden gebruikt. Waaronder de traditie van het koppensnellen! U krijgt ook een voorstelling te zien van lokale minderheden in klederdracht over hun tradities en gewoontes, die vaak nog altijd dagelijkse praktijk zijn (behalve dan dat koppensnellen).


Overnachting: Banaue Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: jeepney
Dag 5: De rijstvelden van Ifugao. Wandeling in het dorpje Banga-an.
Vandaag zoomt u nog wat beter in op de wereld van Ifugao. Onder meer door een bezoek aan het dorpje Banga-an, dat het idyllische plaatje van deze streek wellicht het best verbeeldt. We gebruiken om naar dat dorpje te gaan een echt Filipijns vervoersmiddel, de in vele kleuren met graffiti versierde jeepney.

Als Banga-an en de omgeving niet terecht panoramisch te noemen zijn, dan weten wij het niet meer. Het lijkt alsof iemand het dorpje op de perfecte plek in het landschap heeft geplaatst. U maakt er een wandeling van een minuut of 20 door de omgeving. Onderweg kunt u nader kennismaken met enkele van de lokale bewoners. U kunt zien waar ze wonen en hoe hun dagelijks leven er uit ziet.

Ook bezoekt u het uitkijkpunt met het mooiste zicht over deze omgeving, die zo perfect door mens en natuur is gesmeed.


Overnachting: Rizal Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Van Barnaue terug naar Manila.
Na het ontbijt wordt u met de minibus terug gereden naar Manila. Onderweg heeft u nog een keer de kans om te genieten van dit fraaie groene heuvellandschap en de gestapelde rijstterrassen.


Overnachting: The District Boracay
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig, boot
Dag 7: Van Manila naar het eiland Boracay.
U wordt na het ontbijt op tijd naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Boracay Airport / Caticlan op Panay Eiland (of anders vliegt u naar Kalibo Airport). Daar wordt u opgehaald door onze chauffeur en naar de ferry gebracht voor de boot naar Boracay (boottocht is ongeveer een kwartier.)

Dan bent u klaar voor het derde deel van uw reis door de Filipijnen: het strand, de zon en de zee.

Op Boracay is er keuze uit drie accommodaties, eenvoudig (3 sterren), 4 sterren en 4 sterren deluxe. Het The District Boracay, dat wij hier laten zien, is de 4 sterren keuze.


Overnachting: The District Boracay
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: -
Dag 8: Boracay. Een dag aan het strand.
Op Boracay verblijft u in het charmante The District Boracay. Het niet al te grote resort ligt gunstig, zowel voor mensen die van rust houden en van het strand willen genieten, als voor mensen die in de avond nog best eens in de buurt een glaasje willen drinken.

The District ligt aan het strand (White Beach ligt op 300 meter, Bulabog op 700 meter), maar heeft ook een eigen zwembad. Er zijn restaurants in het hotel, maar ook op wandelafstand in de omgeving. Liefhebbers van shoppen kunnen om de hoek terecht in D'Mall. Willy's Rock (selfies!) ligt op iets meer dan een kilometer.

De kamers zijn ruim, hebben een terras of balkon met zitje, en hebben allemaal airconditioning en gratis internet.


Overnachting: The District Boracay
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: -
Dag 9: Boracay. Klein maar fijn.
Boracay is maar tien vierkante kilometer groot en al jaren een van de meest populaire eilanden van de Filipijnen. Ook de Filipino's zelf komen hier graag en wanneer ze maar kunnen. De ingrediënten die u van een verblijf aan het strand verwacht zijn hier volop aanwezig. De zee is rustig en blauw, het strand van zacht zand en lang genoeg om een goede strandwandeling te maken. De boulevard wordt gevormd door palmbomen.

White Beach (4 kilometer lang) is het favoriete gedeelte van veel bezoekers. Hier vindt u dan ook de meeste restaurants en barretjes. Bulabog Beach is vanwege de sterke wind vooral het domein van watersporters. Wilt u een mooi overzicht over het eiland en de omgeving, beklim dan Mount Luho.


Overnachting: The District Boracay
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: -
Dag 10: Boracay. Laatste dag, jammer.
De tijd gaat snel, ook op een tropisch eiland. Geniet vooral deze laatste dag nog goed van wat Boracay te bieden heeft.

Boracay leek een paar jaar terug te bezwijken onder haar populariteit. Gelukkig greep de Filipijnse overheid in. Het eiland werd een half jaar lang gesloten om de natuur ruimte te geven zich te herstellen. Nu is het eiland weer open voor bezoekers, maar geldt een maximaal aantal om eerdere overbevolkingsproblemen voortaan te voorkomen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, minibus, vliegtuig
Dag 11: Tot ziens!
Na het ontbijt wordt u terug gebracht naar de pier, naar het vliegveld en terug gevlogen naar Manila.

Daar wacht u de thuisreis of, met wat geluk en tijd, een volgende tropische bestemming.

Optionele Tours:

Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)
Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit za
Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)
Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonde
Opmerkingen: vertrek en aankomst: deze tour begint standaard in Manila en eindigt in Manila.

 • De Filipijnen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur en service industrie. De toeristische sector is niet ontwikkeld. Dit is een charme daar de inheemse gemeenschappen authentiek zijn maar ook niet goed ingesteld zijn op toeristen uit het Westen. Bereidt u zelf goed voor, lees onze informatiepagina en stel geen (te) hoge eisen. Een reis naar Filipijnen is een beleving in positieve zin. Het land is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thailand of Cambodja.
 • Reizen met grote koffers is niet verstandig in de Filipijnen. Neem compacte handelbare bagage mee.


 • Let op: u vindt geen PIN-automaat op sommige eilanden, waaronder Moalboal, Malapascua, en El Nido!
  Neem voldoende contant geld mee!

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig.
  Green Wood Travel is niet verantwoordelijk voor financiële vergoedingen vanwege gemiste vervoers aansluitingen vanwege vertragingen of andere (weers)omstandigheden.
  De intentie van de Door het hart van de Filipijnen tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.
 • Prices are NOT including compulsory dinners, peak & high season room & fuel surcharges.
 • This has to be calculated by Green Wood Travel upon booking, as tours start daily!
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids/chauffeur. Vervoer per airconditioned minibus of auto, genoemde boten en binnenlandse vluchten. Verblijf in comfortabele en goede hotels met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, overige vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, persoonlijke uitgave, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Filipijnen of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)

  In het noorden van het eiland Luzon ligt, bijna verstopt tussen de bergen, een van de mooiste met mensenhanden gemaakte wonderen van de natuur: de rijstterrassen van de Ifugao. Het

  Vanaf:
  Contact
  Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)

  Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit zand en helder azuurblauw water.

  Vanaf:
  Contact
  Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op

  Vanaf:
  Contact
  Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)

  In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de charmes van dit veelzijdige lan

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Filipijnen: Cebu en Palawan (15 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze korte reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw e

  Vanaf:
  Contact
  Droomstranden van Cebu (9 dagen)

  8 dagen lijkt misschien niet lang maar toch kunt u in iets meer dan een week een hele goede indruk krijgen van al het moois dat de Filipijnen te bieden hebben. Tijdens deze reis on