Maleisië - Malakka & Kuala Lumpur (6 dagen)

Tourcode:MAL-005
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Malakka en Kuala Lumpur delen het mooie van Maleisië, geurige gerechten, vriendelijke mensen, dagen waarop bijna altijd de zon schijnt. Maar het is ook oud tegen nieuw, klein tegen groot en traditioneel tegen modern. In Malakka is de koloniale geschiedenis nadrukkelijk aanwezig, verlopen de dagen wat langzamer en wordt er meer waarde aan tradities gehecht. NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Kuala Lumpur is groter, beweeglijker en moderner.

Bij de indrukwekkende Petronas Twin Towers glimt Kuala Lumpur op haar best, de torens als statement voor vertrouwen in de toekomst. Gelukkig worden de historische kanten van de stad niet uit het oog verloren. De Nationale Moskee, bijvoorbeeld, die plaats heeft voor 15 duizend bezoekers, Lake Gardens en het oud Moorse treinstation.

In 6 dagen ziet u deels via tours en deels door er zelf op uit te trekken de twee belangrijkste plaatsen van dit uitnodigende land. Memoreer voor een vrije dag in Kuala Lumpur de Batu Caves. Een tempel grottencomplex dat hoog tegen het kalkstenen gebergte ligt. Klim naar de Kathedraal Grot met de hindoe altaren of ga naar de Ramayana Grot, met het 15 meter hoge beeld van Hanuman.
Overnachting: Eco Tree Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Maleisië. Eerst naar Malakka.
Welkom in Maleisië. Na aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur, wordt u opgewacht door onze Engelssprekende chauffeur. Per minibus of auto wordt u vervolgens naar Malakka (Melaka in het Maleisisch) gebracht.

Malakka is een historische stad met rijke erfgoedgebouwen, oude monumenten en koloniale structuren. Maak een wandeling door het deels Nederlandse koloniale verleden; steek de brug over naar Jonker Street in Chinatown waar de beste kip-rijstballen van Maleisië te vinden zijn. U moet misschien in de rij aansluiten, maar het is de moeite waard! Bezoek ook de levendige (weekend) avondmarkt in Chinatown.

In de oude binnenstad vindt u het Rode plein. Het plein, officieel Dutch Square, heeft de rode bijnaam vanwege de gebouwen. Als u er staat, is meteen duidelijk waar die naam vandaan komt. In het oog springt de Christ Church, gebouwd in 1750 als een Nederlands Hervormde kerk. Daar vlakbij ligt het Stadthuys, in 1650 als woning voor de gouverneur gebouwd.


Overnachting: Eco Tree Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Tour door Malakka: St Pauls Kerk, Cheng Hoon Tempel, A Famose Fort
Malakka was in de 15de eeuw de belangrijkste haven in Zuidoost-Azië. Handelaren uit het westen en het oosten troffen elkaar hier. De stad heeft in de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. De Nederlanders verkregen het door Padang op Sumatra met de Engelsen te ruilen. Zo ging dat toen.

Malakka was in die tijd een strategische plek aan de Straat van Malakka, goed voor de Nederlandse handel. Uit India werd textiel aangevoerd, uit de Molukken kwamen specerijen, uit China zijde en porselein, uit Maleisië tin en uit Sumatra goud en peper.

In de ochtend maakt u een tour van een halve dag langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Malakka: de op een heuvel gelegen St. Paul's kerk. Deze kerk is door de Portugezen gebouwd, maar er liggen veel Nederlanders begraven. De plek biedt een mooi uitzicht over de stad. U gaat ook naar de Cheng Hoon Teng tempel, de oudste Chinese tempel van Maleisië en de poort van het A Famose-fort. De tour eindigt op de beroemde Jonker Street.


Overnachting: Swiss Garden Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Naar Kuala Lumpur. Stadstour: Petronas Twin Towers, Lake Gardens
Na het ontbijt ruilen we het oude Malakka, met de sporen van een Nederlands verleden, in voor Kuala Lumpur, de moderne hoofdstad met het oude hart.

U maakt een tour langs het oude en nieuwe van Kuala Lumpur. Uiteraard gaat u kijken bij de Petronas Twin Towers, het iconische gebouw, met 452 meter de hoogste tweeling wolkenkrabber ter wereld. U gaat naar het National Museum (entree is niet inclusief), ziet Istana Negara, het Royal King Palace, dat door een erewacht te paard wordt bewaakt, de fraaie Lake Gardens, Independence Square, de National Mosque en het oude treinstation in Moorse stijl.


Overnachting: Swiss Garden Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Vrije dag in Kuala Lumpur.
Kuala Lumpur wordt in Maleisië afgekort tot KL, wel zo gemakkelijk. KL is het stedelijk centrum van het land. Een moderne stad met koloniale geschiedenis en culturele diversiteit in de haarvaten. Etnische Maleisiërs, Chinese gelukzoekers, Indische migranten en Britse koloniën trokken in het verleden allemaal naar KL en droegen bij aan het creëren van een bruisende hoofdstad.

U kunt een uitstapje naar het waterpark Sunway Lagoon Theme Park overwegen. Het ligt in Petaling Jaya, 15 kilometer buiten KL. Er zijn spectaculaire surf simulators en snelle tubes voor waterpret, net als een natuurpark en een horror en griezelgedeelte.

Of: de beroemde Hindoe tempel Batu Caves. Het kalkstenen gebergte waarin de grotten van het tempelcomplex liggen is mogelijk 400 miljoen jaar oud. Laat in de 19e eeuw werden enkele van de grotten als tempel in gebruik genomen. De grootste ruimte, de Kathedraal Grot of Tempel Grot heeft hindoe altaren. Om het goed te kunnen zien moeten bezoekers de 272 treden van de trap beklimmen. De Ramayana Grot kan al van ver worden herkend aan het 15 meter hoge beeld van Hanuman.


Overnachting: Swiss Garden Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 5: Vrije dag in Kuala Lumpur.
Ook vandaag mag u helemaal invullen naar eigen wens. Wordt het een dagje luieren, nog een wandelingetje door Chinatown of bezoekt u, bijvoorbeeld de Menara KL Toren. De toren staat een beetje in de schaduw van de alles overheersende Petronas Twin Towers, maar is met 421 meter toch een van de hoogste gebouwen ter wereld. Het uitzicht over de stad is zeker de moeite waard. En weet dat het uitkijk platform veel hoger ligt dan de Petronas Skybridge.

Liefhebbers van bloemen en planten doen zichzelf een plezier bij de Perdana Botanical Gardens, eerder bekend als Lake Gardens. U kunt er in de Hibiscus Tuin de nationale bloem van Maleisië in volle bloei bekijken. Er is ook een tea-room en een tentoonstelling over de betekenis van de hibiscus voor het land. Een ander hoogtepunt is de Orchideeën Tuin (met 800 verschillende orchideeën), opgesierd met fonteinen en pagodes.

Of het grote Aquaria KLCC, waar meer dan 150 soorten vissen en verschillende koralen te zien zijn in en rond een enorm aquarium (waar u ook onder door kunt lopen).


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Einde van deze tour. Smaakt naar meer?
Dat is natuurlijk voorbij gevlogen. Wij kunnen ons zo maar voorstellen dat u eigenlijk wel veel langer wilt blijven. Kijk eens naar onze Tours in Maleisie die 16 tot 19 dagen duren en ook de prachtige natuurgebieden Cameron Highlands en Taman Negara bezoeken, in combinatie met een tropisch eiland.

Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis, of.....

Optionele Tours:

Maleisië - Tropisch Paradijs (16 dagen)
U leert het tropische paradijs Maleisië in 16 dagen op een gevarieerde manier kennen. Deze rondreis voert u langs theeplantages en jungle, langs de w
Het Groene Hart van Maleisië (16 dagen)
Het groene hart van Maleisië is eigenlijk een groen blauw hart. Groen vanwege Tanam Negara, het oudste regenwoud op aarde en de Cameron Highlands met
Fascinerend Maleisië (19 dagen)
Maleisië heeft eigenlijk alles waar u op hoopt. Er zijn prachtige eilanden met lange stranden waar de zon meestal schijnt. Het land heeft een geweldi
Maleisië - Echt Azië (17 dagen)
Maleisië, echt Azië. Maleisië is misschien niet het eerste land dat bij mensen opkomt die naar Azië willen. Dat is jammer, want Maleisië heeft al
Opmerkingen: Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Maleisië - Malakka & Kuala Lumpur tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en/of auto. Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal en eventuele andere vluchten. Deze worden apart berekend in uw programma. Online inchecken, visumkosten, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven, en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Maleisië, Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor Maleisië - Malakka & Kuala Lumpur (6 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
480 USD
Maleisië - Malakka & Kuala Lumpur (6 dagen)

Malakka en Kuala Lumpur delen het mooie van Maleisië, geurige gerechten, vriendelijke mensen, dagen waarop bijna altijd de zon schijnt. Maar het is ook oud tegen nieuw, klein tege