Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
River Kwai Jungle Rafts (2 dagen / 1 nacht) Lowest price: ฿ 6,150.00          Add to planner
Tour details
฿ 6,150.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
U ligt in uw hangmat voor uw bamboe bungalow op het water en kijkt uit over de River Kwai Noi. Om u heen ziet u jungle, een olielampje verlicht de intredende duisternis. Wat verderop zijn mensen aan het zwemmen, iemand in een kano peddelt vrolijk voorbij. River Kwai Jungle Raft, in het midden van de jungle van het Sai Yok National Park en alleen bereikbaar per boot, is deze twee dagen uw baken van rust. Elektriciteit is er niet en dus ook geen internet. Hier geldt: terug naar de natuur.

U verblijft in rafthouses op de rivier, u heeft de tijd aan u zelf en toch is er geen tijd voor verveling. Naast het zwemmen, kanovaren en genieten van de omgeving, bezoekt u de Bridge over the River Kwai en de Hellfire Pass en komt u meer te weten over het lot van duizenden krijgsgevangenen, waaronder duizenden Nederlanders, die door de Japanners gedwongen werden aan de Birma dodenspoorlijn te werken. Maar uw verblijf in River Kwai Jungle Raft is ook een kennismaking met de Mon, een stam die haar oorsprong in Birma heeft. U krijgt een traditionele dansvoorstelling en kijkt in een Mon dorp hoe zij hier leven.

Al met al een afwisselende tocht vol natuur, geschiedenis en vooral heel veel plezier. Heeft u iets meer tijd dan raden wij u aan een dagje langer te blijven.
Reisroute
Dag 1: Bridge over the River Kwai, Hellfire Pass, ontspannen aan de rivier, Mon dans.

Het is nog maar net licht (of nog net niet) als u in Bangkok (tussen 6 en half 7) wordt opgehaald voor twee prachtige dagen in en rond Kanchanaburi. Kanchanaburi ligt op 128 kilometer van de Thaise hoofdstad.

Kanchanaburi is onlosmakelijk verbonden met een zwarte bladzijde uit de geschiedenis, die van de Japanse overheersing en de aanleg van de Birma dodenspoorlijn. In het Thailand-Birma Railway Centre komt u meer te weten of deze periode, waarin Geallieerde krijgsgevangenen (waaronder duizenden Nederlanders) en Aziatische arbeiders werden gedwongen tot onmenselijke inspanningen om de spoorlijn gebouwd te krijgen. Kanchanaburi heeft twee erebegraafplaatsen waar duizenden Australische, Britse, Indische en Nederlandse krijgsgevangenen begraven liggen. U bezoekt ook de beruchte en beroemde Bridge over the River Kwai waar de spoorlijn overheen liep.

Hierna gaat u per longtailboot naar River Kwai Jungle Rafts. Alleen deze toch al is de moeite waard. Na het inchecken en de lunch gaat u per longtailboot naar een ander monument dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, de Hellfire Pass. Verschrikkelijker dan hier gedroegen de Japanners zich niet. Als slaven werden mensen, geteisterd door de hitte, ziektes en de intimiderende en gewelddadige overheerser, hier gedwongen zonder geschikt gereedschap een pas te graven voor de spoorlijn.

Terug op de Jungle Rafts kunt u genieten van de heerlijke omgeving, de rivier en een uitstekend diner. Na afloop voeren lokale Mon een traditionele Mon een dans voor u op. De Mon leven voornamelijk in Birma en de opvoering is daarom uniek in Thailand. Overnachting op de Jungle Rafts.
 


Meals: Lunch, Diner

Transfer: minibus, longtailboot

Hotel: River Kwai Jungle Raft
Dag 2: Wakker worden in de jungle, Mon dorp, boemeltrein over de Birma spoorlijn.

Als het goed is heeft de dans van gisteravond u nieuwsgierig gemaakt naar de Mon. Na het ontbijt (en wie weet een snelle duik in de rivier) bezoekt u een Mon dorp, gecombineerd met een korte, eenvoudige wandeling door de jungle.

Na het uitchecken en een lunch in een lokaal restaurant maakt u een ontspannen tocht met de boemeltrein over de Birma spoorlijn. Met de kennis over de geschiedenis in uw bezit, kijkt u wellicht anders naar dit overigens zeer leuke en onderhoudende tochtje per trein. Hierna gaat u per minibus terug naar Bangkok, waar u rond 18.00 uur aankomt.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: longtailboot, minibus
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned tourbus, 3e klasse trein en varen per open boot naar de Jungle Rafts
Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven zonder elektra maar met eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, alcoholische en frisdranken, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, bagage afhandeling en facultatieve excursies
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Opmerkingen:
u kunt ook kiezen om te overnachten in de airco bungalows van het Resortel.

River Kwai Jungle Rafts is een `join in` tour en kan NIET garanderen dat u op tijd wordt afgezet voor aansluitend transport vanaf bijvoorbeeld Hua Lumpong treinstation of Don Muang of Suvarnabhumi airports. Wilt u zeker zijn dat u de aansluiting niet mist boek dan een priv?? transfer vanaf Kanchanaburi Pakseng pier.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de River Kwai Jungle Rafts tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Populaire Green Wood Travel tours