Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
De vele gezichten van Cambodja (12 dagen) Laagste prijs: ฿ 40,630.00          Add to planner
Tour details
฿ 40,630.00
Duration:
De vele gezichten van Cambodja lachen u tegemoet en heten u van harte welkom in hun mooie land. In 12 dagen ziet u veel van Cambodja. De reis voert naar dolfijnen, apen en olifanten, naar dik beboste bergen, watervallen en groene heuvels, naar bergstammen, peperplantages en pagodes, naar de rijke en gruwelijke geschiedenis van Phnom Penh. En uiteraard: naar het absoluut magnifieke tempelcomplex Angkor Wat.
In de tijd dat Europese steden nog dorpen waren en een hoogstaande cultuur daar nog ver te zoeken was bouwden de Khmer een tempelcomplex dat zijn weerga niet kende. Ook al zijn het nu ruïnes, de grandeur van Angkor Wat is voor veel hedendaagse bezoekers nog altijd overrompelend.

REISROUTE (zie kaart onderaan): SIEM REAP - ANGKOR WAT - KRATIE - MONDULKIRI - KAMPONG CHAM - PHNOM PENH

Cambodja bruist van levenslust en timmert energiek aan de toekomst. Dat doet het terwijl het met twee benen stevig in een turbulent verleden staat. Als u reist herkent u op meerdere plaatsen het koloniale verleden uit de tijd dat Cambodja deel uit maakte van Indochina, het koloniale rijk van de Fransen. Recenter en nog grauwer is de tijd die Cambodja doormaakte onder Pol Pot. De Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields zijn daar de gruwelijke herinnering aan.

Het is opvallend dat ondanks het heftige verleden de Cambodjanen het lachen niet is vergaan. Veel reizigers genieten van het natuurschoon, de traditionele manier van leven en de tempels en pagodes, maar vallen uiteindelijk voor de vriendelijke bevolking.
Wat kan ik verwachten
Duik dieper in het indrukwekkende land en geschiedenis van de Khmer.
Reisroute
Dag 1: De vele gezichten van Siem Reap.
Uw reis door kleurrijk Cambodja begint in Siem Reap. U wordt door onze Engelssprekende chauffeur op het vliegveld opgehaald en naar Sonalong Boutique Village gebracht.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempeld, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.
Meals: Geen

Transfer: Minibus

Hotel: Sonalong Boutique Village
Dag 2: Naar het tempelcomplex van Angkor Wat.
Deze dag vormt ongetwijfeld een hoogtepunt van uw reis door Cambodja. Het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat is groter dan u waarschijnlijk denkt en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer de door jungle overgroeide Ta Prohm, ooit een klooster dat koning Jayavarman VII voor zijn moeder liet bouwen; Bayon, met de grote gezichten, en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk (in Cambodja oorspronkelijk 'remoque' genaamd) en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: TukTuk

Hotel: Sonalong Boutique Village
Dag 3: Vrije dag. Tocht naar de drijvende dorpen van Tonle Sap?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Sonalong Boutique Village
Dag 4: Van Siem Reap naar Kratie, aan de Mekong rivier.
Tijd om te verplaatsen. Na het ontbijt wacht u een flinke maar interessante rit naar Kratie, dat aan de Mekong rivier ligt.

Het land rondom het stadje Kratie is van het water. Afhankelijk van het seizoen staat het water van de Mekong hier vier meter hoger of lager. Maar het water geeft ook vorm en kleur aan dit landschap. Kratie is eeuwenoud en was zo'n duizend jaar geleden al onderdeel van het Funan koninkrijk. U treft hier lokale leefgemeenschappen van Bunong, Kouy, Mil, Khonh, Kraol, Steang en Thamoun. Nog interessanter wordt het door de dieren die hier hun natuurlijke leefomgeving hebben. Er is en grote variatie in vogels en vissen, maar het meest opvallend is de aanwezigheid van Irrawaddy dolfijnen, verre familie van de orka. Deze dolfijnen kunnen zo'n twee en een halve meter lang worden.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Mekong Dolphin Hotel
Dag 5: Kratie. Uitzicht van Phnom Sambok, 100 Pilaren Pagode, Irriwaddy dolfijnen.
Om 9 uur wordt u opgehaald voor een dag vol afwisselende avonturen. Allereerst bezoekt u Phnom Sambok, een geliefde plek omdat er veel verschillende soorten vogels en aapjes leven. Phnom Sambok heeft twee pieken waarvan we degene met het mooiste uitzicht over dit Mekong gebied zullen beklimmen.

Na een traditionele lunch kijken we in de 100 Pilaren Pagode en wordt u van alles verteld over de rol van Kratie als pelgrimsplaats. Omdat het een dag vol dieren is, mag het Mekong Turtle Conservation Center niet ontbreken. Hier worden met uitsterven bedreigde schildpadden verzorgd.

Maar het hoogtepunt wordt ongetwijfeld onze zoektocht naar de Irrawaddy dolfijnen, die hier in de Mekong leven. Ze worden eigenlijk altijd aangetroffen, maar het is geen dolfinarium, dus garanties zijn er niet.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Mekong Dolphin Hotel
Dag 6: Vrije ochtend in Kratie. Van Kratie naar Sen Monorom in Mondulkiri.
De ochtend biedt nog tijd om eens rustig van de omgeving te genieten. Als u het leuk vindt kunt u een fietstochtje maken op het liefelijk eiland Koh Trong. Misschien vindt u een wandelingetje door Kratie ook mooi genoeg, of slaapt u liever een uurtje langer.

Aan het begin van de middag gaan we naar de oostelijke provincie Mondulkiri. Sen Monorom is de hoofdstad van de provincie. Dat er maar ongeveer zeven duizend mensen wonen in de stad zegt iets over de verhouding tussen mens en natuur. De natuur is hier in overmacht aanwezig. Mondulkiri is de grootste provincie van Cambodja, maar ook de meest dunbevolkte. Maar de bergen, groene heuvels en watervallen maken het allemaal goed. U stapt een beetje in het wilde westen van Cambodja, er zijn hier weinig buitenlanders en het is er dus totaal Cambodjaans. Westerse restaurants zijn er niet en zijn ook niet nodig. U verblijft de komende nachten in volpension bij de Nature Lodge, dat haar naam eer aan doet, het staat dicht bij de natuur.
Meals: Ontbijt, Dinner

Transfer: Minibus

Hotel: Nature Lodge
Dag 7: Dagje naar de olifanten.
Dit belooft een bijzondere dag te worden. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak treft u olifanten in hun natuurlijk leefomgeving, niet in gevangenschap of in een kooi? U bezoekt de olifanten in het nonprofit Mondulkiri Elephant & Wildlife Sanctuary. Hier worden de dikhuiden beschermd en verzorgd en er wordt informatie gegeven aan bezoekers.

Er wordt nadrukkelijk op gelet dat de olifanten bij hun activiteiten niet onder druk worden gezet en zich prettig blijven voelen. U kunt ze dus bezoeken en helpen met het wassen van de dieren. Er kan ook worden gezwommen bij een waterval.
Meals: Ontbijt,Lunch,Dinner

Transfer: Minibus

Hotel: Nature Lodge
Dag 8: De omgeving van Sen Monorom verkennen. Bergstam, waterval, uitkijkpunt.
Er is veel te zien in de omgeving van Sen Monorom, dus trekken we er vandaag per motor (of als u wilt per auto) op uit om de buurt te verkennen. Er staan een bezoek aan de Bunong Hill bergstam in Pu Lung dorp de Bu Sra waterval (de grootste van Cambodja), koffie- en peperplantages en het Sea Forest Panoramic View op het programma.

De Bunong (Pnong) bergstam wordt beschouwd als een minderheid maar de Bunong vormen de meerderheid van de bevolking in deze provincie. Ze wonen er al een paar duizend jaar en leven van de jacht en eetbare spullen die ze in de bossen vinden. Omdat ze niets plukken of snoeien wat ze niet nodig hebben, is hun impact op de natuur minimaal. Het zijn animisten, die geloven dat alles, ook dat wat niet leeft, een ziel heeft. Ze leven zelfstandig en het woord van ouderen wordt als leidinggevend beschouwd.
Meals: Ontbijt,Lunch,Dinner

Transfer: Motor of Minibus

Hotel: Nature Lodge
Dag 9: Van Sen Monorom naar Kampong Cham. De pagode van Wat Nokor. Vrije middag.
Na het ontbijt gaan we naar Kampong Cham, dat is ongeveer vier uur rijden. We stoppen zeker bij Wat Nokor, een oude Angkor tempel. Het middelpunt van de 'wat' wordt gevormd door een fraai gedecoreerde pagode. Vooral de voerschilderingen springen in het oog.

De rest van de dag is vrij te besteden. In het droge seizoen kunt u over de bamboebrug naar Koh Pen, een eilandje dat voor het vasteland van Kampong Cham ligt. In het regenseizoen is het eiland te bereiken met de ferry.

U overnacht in Monorom VIP Hotel. Ontbijten is in dit hotel niet mogelijk, maar naast het hotel zit het restaurantje Smile, waar u wel terecht kunt.
Meals: Geen

Transfer: Minibus

Hotel: Monorom Vip Hotel
Dag 10: Van Kampong Cham naar de hoofdstad Phnom Penh.
We verplaatsen ons naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, een kleine drie uur rijden van Kampong Cham.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Villa Samnang Boutique Hotel
Dag 11: Met de tuktuk door Phnom Penh. Koninklijk Paleis en Zilveren Pagode.
Wat is er leuker dan Phnom Penh te ontdekken per tuktuk? Het is dan ook precies wat u vandaag gaat doen. Allereerst gaat de tour naar het Koninklijk Paleis, dat voornaam naast de Mekong rivier ligt en de skyline domineert. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers werden gedood. Een pagode herinnert ons aan hen.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: TukTuk

Hotel: Villa Samnang Boutique Hotel
Dag 12: Jammer, maar helaas.
Jammer, maar helaas, uw reis door Cambodja eindigt hier. Het smaakt ongetwijfeld naar meer. Voor nu nemen we afscheid. U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht. U gaat op weg naar uw volgende bestemming.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Entreegelden en omschreven transfers.
Transport met airco openbare bus, minibus, auto en open Tuk Tuk en jeep.
Excursies naar de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleiding door een ervaren lokale Engelssprekende gids.
Verblijf in toeristen klasse accommodatie met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, transfers en vliegtickets (lokaal en internationaal).
Visumkosten (vanaf $30 USD pp.).
Bagage-afhandeling, facultatieve excursies en online inchecken vluchten.
Persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
Reisdocumenten en visa:
  • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
  • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
  • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

  • Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours