Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (15 dagen) Laagste prijs: ฿ 42,160.00          Add to planner
Tour details
฿ 42,160.00
Duration:
Het kleurrijk erfgoed van Sri Lanka overrompelt menige bezoeker al bij aankomst. Nieuwe kleuren, geuren en smaken gaan u hier veroveren. Daar hoeft u niet eens heel veel moeite voor te doen. In een prettig tempo brengt deze reis u in 15 dagen naar de hoogtepunten van Sri Lanka. Het voormalige eiland Ceylon wordt omringd door de Indische Oceaan en is overzichtelijk klein (denk aan Nederland). Omdat het zich zonder al te veel te reizen laat ontdekken, is er alle tijd om te genieten van smaragdgroene rijstvelden, bronskleurige stranden, levendige dorpjes, woestijngebieden, tropische oerwouden met wilde dieren en heuvelland vol theeplantages.

REISROUTE: NEGOMBO - SIGIRIYA LION ROCK - POLLONARUWA ANCIENT CITY - KANDY - KAMBULLA ROCK CAVE - PINNAWELA OLIFANTEN WEESHUIS - PERADENYIA BOTANICAL GARDENS - NUWARA ELIYA (LITTLE ENGLAND) - HORTON PLAINS - ELLA - UDAWALAWE - TISSAMAHARAMA - YALA NATIONAL PARK - TANGALLE BEACH - GALLE - NEGOMBO

We noemen alvast een paar mogelijke hoogtepunten. De leeuwenrots steekt zo`n 200 meter boven de jungle en de wijde omgeving uit. Het platform op de top van de rots werd in de gloriedagen van Sigiriya helemaal volgebouwd met koninklijke gebouwen (optionele tour). Dan: de rotstempel van Dambulla, ook wel bekend als de Gouden Tempel van Dambulla. Een geïsoleerde rotsmassa van 152 meter hoog en 1,5 kilometer (!) in doorsnede vormt het dak van een tempelcomplex. Maar ook: Klein Engeland, waar u zich even in een Brits heuvellandschap waant; de edelstenen stad Ratnapura en de Tempel van de Heilige Tand. De tand van Boeddha in deze tempel is het belangrijkste religieuze relikwie van Sri Lanka. En dat is echt nog lang niet alles!

Sri Lanka en de Malediven vormen een prachtige combinatie. Eenmaal in Sri Lanka is het een `kleine` stap naar de droomeilanden van de Malediven.

Reisroute
Dag 1: Aankomst op Sri Lanka. Naar Negombo, boottochtje over de lagune.
Welkom op Sri Lanka. Waarschijnlijk wordt u op het Bandaranaike vliegveld al meteen met een Ayubowan verwelkomd, Sri Lanka's gebaar van welkom en respect. De handen worden gevouwen, de palmen tegen elkaar gedrukt. Met het hoofd wordt een lichte buiging gemaakt.

U wordt opgewacht door onze Engelssprekende gids en chauffeur en naar Negombo gebracht, een kilometer of tien van het vliegveld.

Negombo is aanzienlijk rustiger en kleiner dan hoofdstad Colombo. Het ligt aan de gelijknamige lagune en heeft een kilometers lang strand, waar uw reis dan ook echt gaat beginnen. In Negombo valt nog veel van het koloniale verleden te zien. De Portugezen hadden het lang in bezit, net als -u voelt het aankomen- de Nederlanders. De Portugezen lieten veel kerkjes na. Van het midden van de 17e eeuw tot in de 18e eeuw (toen werden de Nederlanders verjaagd door de Britten) werd hier veel kaneel vandaan gehaald. Er staat nog altijd een Hollandse Poort (nu onderdeel van een gevangenis) en er ligt een door Nederland aangelegd kanaal.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Camelot Beach Hotel
Dag 2: De Leeuwenrots van Sigiriya.
Dat begint meteen goed. U gaat naar Sigiriya. Daar steekt de Leeuwenrots zo'n 200 meter boven de jungle en de wijde omgeving uit. Niet gek dat koning Kashyapa (477- 495 na Christus) besloot een fort bovenop de rots te bouwen. Het platform op de top van de rots heeft een oppervlakte van 1,6 hectare, en werd in de gloriedagen van Sigiriya helemaal volgebouwd met koninklijke gebouwen. Het fort kreeg de bijnaam de leeuwenrots.

Het bolwerk was een versterkte stad van 70 hectare, aan de basis omringd door een slotgracht, met een vestingmuur en uitgestrekte tuinen. De wereldberoemde fresco's (oorspronkelijk waren het er 500, waarvan er slechts 19 zijn overgebleven) bevinden zich in een beschutte alkoof in de rotswand, die alleen kan worden bezocht een via een spiraaltrap. Deze fresco's zijn met natuurlijke aarde pigmenten op gips geschilderd.

De oude trap naar de top van de rots voert door de mond van een hurkende leeuw, waarvan alleen de enorme poten zijn overgebleven. Die poten geven een indicatie hoe gigantisch groot het hoofd van de leeuw moet zijn geweest. De ruïnes van de eens zo prachtige koninklijke citadel bevinden zich op de top van de berg. Diverse grotten voor meditatie, publieke podia en baden completeren deze unieke locatie. De meest indrukwekkende facetten van het unieke complex zijn de watertuinen, de fresco's van mooie maagden, de spiegelmuur met oude graffiti en het oude fort.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Oak Ray Summer Hill Breeze
Dag 3: De oude hoofdstad Pollonaruwa.
Een kleine duizend jaar geleden werd Pollonaruwa de hoofdstad van Sri Lanka (dat toen nog niet zo heette). Het land was hier vruchtbaar en een rivier zorgde ervoor dat het koninkrijk goed bereikbaar was. Nu is Pollonaruwa de beste plek op het eiland om iets te zien van de cultuur en rijkdom die toen volop aanwezig waren. Onder koning Parakramabahu floreerde de handel en de landbouw en werd een irrigatiesysteem gebouwd dat lang na de teloorgang van het rijk nog altijd werd gebruikt. Pollonaruwa vormde ook het religieus middelpunt op het eiland. Niet voor niets staat Pollonaruwa op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

U luncht onderweg in een lokaal dorpsrestaurant. Ook staat een ritje met de ossenkar op het programma, een methode van vervoer die hier ver terug gaat.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Oak Ray Summer Hill Breeze
Dag 4: Naar Kandy en de Tempel van de Heilige Tand. De rotstempel van Dambulla.
U gaat op weg naar Kandy. Maar niet zonder op een bijzondere plek te stoppen. De rotstempel van Dambulla, ook wel bekend als de Gouden Tempel van Dambulla, is een enorm geïsoleerde rotsmassa van 152 meter hoog en 1,5 kilometer in doorsnede. Stelt u zich dat even voor! Deze grotten beschermden ruim tweeduizend jaar geleden koning Walagamba uit Anuradhapura gedurende zijn 14 jaar in ballingschap. Toen hij de troon heroverde besloot hij onder dat massieve dak van steen een tempel te maken.

Voor veel reizigers naar Kandy vormt de Tempel van de Heilige Tand de voornaamste reden. 's-Avonds gaan we er kijken. De tand van Boeddha in deze tempel is het belangrijkste religieuze relikwie van Sri Lanka. Wie deze tand bezit, zo wordt geloofd, heeft het recht het land te besturen. Niemand krijgt de tand te zien, deze zit goed opgeborgen in een kleine gouden stoepa (en wordt goed beschermd). Voor het bezoek maakt het niet veel uit. Er is genoeg te zien en te doen. Er zijn meerdere altaars, kleinere tempels en een museum. En er zijn dagelijks meerdere rituelen. Eens per week (op woensdag) wordt de tand ritueel gewassen. De tempel ligt binnen de muren van het koninklijk paleis, waar tot in de 19e eeuw de koning woonde.

Kandy wordt omringd door heuvels, theeplantages en regenwoud. Het Bogambara Meer (of Kandy Meer) vormt het hart van de stad. Beroemd is de Sri Dalada Maligawa, de Tempel van de Heilige Tand (van Boeddha). Kandy is een leuke en fascinerende stad vol energie. Het leven beweegt zich tussen oude tradities en gebruiken en invloeden van een modernere levensstijl. Je kunt er dus naar eeuwenoude tempels, maar even gemakkelijk ook een avondje uit. Van Kandy wordt weleens gezegd dat het er zelfs leuk is als er een halo van mist en regen rond de stad hangt.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Oak Ray Summer Hill Breeze
Dag 5: Tour: Het olifanten weeshuis in Pinnawela. Optie: Peradeniya botanische tuin.
Na het ontbijt gaat u naar het olifanten weeshuis in Pinnawela. Al sinds 1975 worden hier verlaten en gewonde olifanten opgelapt en verzorgd. Meestal leven er rond de 60 olifanten die uit alle delen van Sri Lanka komen. Het zijn niet allemaal oude olifanten, er zitten ook baby olifantjes tussen. Er zijn in dit weeshuis al meer dan 20 olifantjes geboren. Afhankelijk van de tijd dat u er bent, ziet u het voederen of het baden van de olifanten in de nabijgelegen rivier.

U kunt er voor kiezen vandaag ook de Peradeniya botanische tuin te bezoeken (niet inclusief).
Het woord tuin doet hier een klein beetje afbreuk aan het 60 hectare grote park dat het in werkelijkheid is. De botanische tuin werd in 1371 aangelegd door koning Wickramabahu III van Peradeniya. Later, in de regeerperiode van koning Kirti Sri Rajasinghe (1747 tot 1780), werd van de deze tuin een koninklijke tuin gemaakt. Toen alleen bestemd voor leden van de koninklijke familie, maar tegenwoordig is iedereen welkom. U vindt er verschillende soorten orchideeën, een grote Javaanse vijgenboom die eruit ziet als een reusachtige paraplu, 40 meter hoog Birma bamboe, nogal geurig 'cannonball fruit' en een koninklijke laan met hoge palmen.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Hotel Suisse
Dag 6: Naar Klein Engeland. Britse landhuizen en Victoria Park.
Vandaag gaat u meer dan eens denken dat u niet Sri Lanka als bestemming van uw reis hebt gekozen, maar Engeland. Het enige dat u doet beseffen dat u echt in Sri Lanka bent is het weer.

Nuwara Eliya wordt niet zonder reden het 'Klein Engeland' van Sri Lanka genoemd. Alweer lang geleden genoten hier de Britse- en Schotse theehandelaren van het prettige klimaat. Het is een van de koelste plekken op het eiland (het kan er 's nachts zelfs behoorlijk fris worden). Landschappelijk doet het ook erg aan de groene valleien van Engeland denken. Kijk rond bij de karakteristieke Britse landhuizen en Queen Ann stijl herenhuizen. Het wordt nog mooier door de achtergrond van bergen, valleien, watervallen en theeplantages. Het Victoria Park, in het midden van de stad, is een heerlijke plek voor een wandeling of een picknick en ideaal om vogels te bestuderen (er zitten hier zeldzame exemplaren). Ook voor veel Sri Lankanen is Nuwara Eliya een heerlijke plek om even op adem te komen en te ontsnappen aan de hitte en vochtigheid.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Hotel Blue Meadows
Dag 7: Naar het einde van de wereld. De Vlakte van Horton.
Dit is de dag waarvan u wist dat ie zou komen, u gaat naar 'het einde van de wereld'.

Horton Plains. De Sri Lankanen noemden het heel simpel 'de grote vlakte' (Maha Eliya). Maar omdat ene meneer Horton er ten tijde van het Britse bestuur er graag op jacht ging, staat het nu bekend als de Horton Plains, de vlakte van Horton.

Horton Plains, met savanne, watervallen en bos, ligt meer dan 2.300 meter boven zeeniveau en wordt omringd door de twee hoogste bergen van het eiland, de Krigalpottha en de Totupola. Ook de moeite waard: uw excursie naar 'World's End', een steil rotswand met een bijna 900 meter (!) diepe afgrond.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Hotel Blue Meadows
Dag 8: Naar Ella, groen, groen en groen.
Vijftig tinten groen, dat is de kortst mogelijke omschrijving van het landschap rond Ella, het hoog gelegen stadje waar u vandaag naar toe gaat.

Hier wordt het moeilijk niet de hele dag foto's te nemen. De panorama's behoren tot de mooiste die Sri Lanka te bieden heeft. U ziet er theevelden, heuvels en opvallende viaducten voor de trein. De beroemdste trein overgang is de Nine Arch Bridge. In de buurt van Ella zijn watervallen en grotten.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Ella Flower Garden Resort
Dag 9: Olifanten transit home.
U gaat in de buurt van Udawalawe naar een olifanten 'transit home' waar jonge olifanten, die zijn verlaten door hun ouders of hun groep, wordt geleerd weer zelfstandig in het wild te kunnen leven.

Het Udawalawe National Park, sinds 1972 een beschermd natuurgebied, is ongetwijfeld een van de beste plekken op aarde om nog kuddes wilde olifanten te zien. En dat niet alleen. In dit enorme grasland met doornstruiken, dat omringd wordt door bergketens, leven ook veel herten, neushoornvogels, arenden, wilde zwijnen, apen, jakhalzen, felgekleurde pauwen en wilde buffels. Jammer genoeg wordt er nog maar heel zelden een luipaard gesignaleerd. Het gebied, dat doet denken aan de Afrikaanse savanne, heeft teak plantages en watergebieden bij het grote Udawalawe stuwmeer en de Walawe rivier.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Athgira River Camp
Dag 10: Naar Tissa, jeep safari in het Yala National Park.
Tissamaharama, dat is een mond vol, maar gelukkig zeggen de Sri Lankanen meestal gewoon Tissa, is de bestemming van vandaag. De natuur dringt zich hier op. Er liggen meerdere natuurparken in de omgeving en de stad zelf ligt aan een fraai meer.

Als u al ooit een luipaard in het echt zult tegenkomen is de kans in Yala National Park het grootst. Hier leeft de grootste groep wilde luipaarden ter wereld. Trouwens ook wilde olifanten, beren, pauwen, herten en een enorm scala aan vogels. U maakt een jeep safari door dit park.

Toen Boeddha voor de derde keer Sri Lanka bezocht, ging hij als eerste naar Tissa. De verering van Boeddha is nog altijd het best waar te nemen bij de Tissamaharama Raja Maha Vihara tempel. Boeddha verbleef hier met 500 arhats, personen die allemaal de verlichting bereikte. Er ligt ook een oud klooster met de blikvanger van het complex, de Tissamaharama Dagoba stoepa. Het witte religieuze monument, dat al 200 jaar voor Christus door koning Kayantissa werd gebouwd, is 56 meter hoog en telt 165 meter als u er omheen loopt. (Een eventueel bezoek aan deze tempel is niet inbegrepen).
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus, Jeep

Hotel: Oak Ray Lake Hotel
Dag 11: Naar Tangalle, naar zee.
Aan de kust in het Zuiden van Sri Lanka ligt Tangalle, dat in het Singalees refereert aan de vele rotsen die hier liggen. Toch heeft Tangalle ook een lang zandstrand.

Tangalle is van oudsher een vissersdorp, maar heeft een prettig klimaat en kan daardoor op aanloop uit de verre omgeving rekenen. Er staat ook een oud Nederlands fort dat nu als gevangenis dient. Niet de enige Nederlandse architectuur als u hier om u heen kijkt. Tangalle was een belangrijke haven voor de kolonisten.

Hoe dan ook, voor u is het misschien hoog tijd om even niks te zien en gewoon eindeloos voor u uit naar zee te gaan zitten kijken.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Lagoon Paradise Beach Hotel
Dag 12: Een dagje aan het strand.
Het programma voor vandaag is eenvoudig: een dagje aan het strand van Tangalle.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Lagoon Paradise Beach Hotel
Dag 13: Galle, het fort en de Nederlanders.
Galle, aan de zuidwestelijke kust, was ooit de belangrijkste haven van het eiland, maar wordt nu vooral in een adem genoemd met het fort dat het stadje haar roem verschaft. Het iconische beeld is de vuurtoren. Het fort, gebouwd op een schiereiland, was het middelpunt van een legervestiging van de Portugezen in de 16e eeuw.

Later nog eens uitgebreid toen de Nederlanders er de macht namen. Nog altijd is er een 18e eeuwse Hollandse kerk te zien en zijn er straten met Nederlandse namen. Het fort heeft de twijfelachtige eer het grootste nog bestaande fort in Azië te zijn, gebouwd door Europese kolonisten.

Uw hotel ligt op het schiereiland, dicht bij het fort.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Villa Amilisa
Dag 14: Terug naar Negombo.
Deze reis wordt vandaag letterlijk en figuurlijk afgerond. U gaat terug in Negombo. Onderweg kunt u stoppen bij een schildpad broedplaats en het Tsunami Museum bezoeken.

Twee weken geleden hadden Yala National Park, de Leeuwenrots van Sigiriya en de Tempel van de Heilige Tand van Boeddha nog geen betekenis voor u. Nu wel. U bent een reis om nooit te vergeten rijker.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Camelot Beach Hotel
Dag 15: Einde van deze reis langs het kleurrijke erfgoed van Sri Lanka.
Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Colombo voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Misschien gaat u naar huis, mogelijk verder de wijde wereld in.

Sri Lanka en de Malediven vormen een prachtige combinatie. Eenmaal in Sri Lanka is het een 'kleine' stap naar de droomeilanden van de Malediven.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving onder begeleiding van een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus en/of auto.
Verblijf in toeristenklasse hotels op basis van logies en ontbijt, met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes.
Niet vermelde transfers.
Vliegtickets internationaal Amsterdam - Colombo.
Online inchecken (lokaal en internationaal).
Visumkosten.
Bagageafhandeling.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
  • Deze reis kan ook tegen half pension worden uitgevoerd (tegen een meerprijs).
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van deze Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed tour blijft te allen tijde gehandhaafd.  • Wij verplichten onze klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Sri Lanka worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours