Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Khao Sok Grand Jungle - 4 dagen Laagste prijs: ฿ 9,500.00          Add to planner
Tour details
฿ 9,500.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
De Khao Sok Grand Jungle tour biedt een fascinerend inkijkje in het leven in de jungle. Je gaat op `mist safari`, op zoek naar gibbons en de indrukwekkende neushoornvogel, je vaart over het prachtige Chiew Larn Meer (Khao Sok Lake) en verblijft een nacht in een drijvende bamboe bungalow. Er is ruimte om te zwemmen, kajakken of voor een echte Thaise massage.

Khao Sok is het oudste en een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht onontgonnen regenwoud, uit meren en steile bergen van kalksteen. Het decor is indrukwekkend en soms zelfs overrompelend. Je brengt ook een dag door op het enorme Chiew Larn Meer, zoals de lokale bevolking het meer nog altijd noemt. Het is ontstaan toen in 1982 de Raja Phraba Dam werd aangelegd om elektriciteit op te wekken.

Op deze vierdaagse kennismaking met Khao Sok ben je in de goede handen van een familie die hier al ruim tien jaar woont en werkt. Er wordt zoveel mogelijk milieubewust geleefd (geen TV of airconditioning, alleen LED verlichting, recycle programma`s); het personeel wordt ter plekke getraind in Engels en gastvrijheid, en in de nabije omgeving worden sociale projecten opgezet en lokale schooltjes ondersteund.

De accommodatie is eenvoudig, maar schoon. Er is elektriciteit (alleen internet in het restaurant) en de accommodatie heeft ventilatoren een eigen badkamer met (warme) douche en toilet. Er is een prima restaurant/bar waar je `s avonds kunt eten (Thais en Westers). De drijvende accommodatie op het meer is een heel ander verhaal. Geen elektrisch, gedeeld sanitair en een matras op de grond. Kortom: je moet je misschien een beetje aanpassen, maar de ervaring maakt het allemaal goed.
Reisroute
DAG 1: Met de kano de rivier op. Zwemmen of hangen in je mat.

Je wordt met de minibus opgehaald op de luchthaven of het treinstation van Surat Thani (inclusief). Opgehaald worden bij je hotel in Surat Thani kan ook, maar daar wordt een toeslag voor berekend.
Na aankomst krijg je eerst even de tijd om op adem te komen en de omgeving te leren kennen.

In de middag kun je met de kano de Sok rivier op peddelen of als je dat leuker vindt ga je tuben, met een grote rubberband de rivier op.

Aan het eind van de middag begint de Night Safari. Met een lokale gids ga je op zoek naar het nachtleven in de jungle. Als je het liever rustig aan doet, is er als alternatief de mogelijkheid een uur lang Thaise massage te krijgen.

Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Dan wordt het bedtijd en nemen de geluiden van boomkikkers en cicaden de overhand.
 


Meals: lunch, diner

Transfer: minibus

Hotel: Riverside Cottage
DAG 2: Met de boot naar Chiew Larn lake. Slapen in een rafthouse.

Een van de hoogtepunten van elk bezoek aan het Khao Sok National Park is tijd doorbrengen rond en in het fenomenale Khao Sok Lake, oftewel Chiew Larn Meer. Het park is nergens mooier en indrukwekkender dan hier.

Met een gids (en waarschijnlijk 8 tot 10 andere reizigers) neem je de boot naar het meer. In een van de rafthouses die op het meer drijven, wordt lunch gemaakt. Daarna is er tijd voor ontspanning, je kunt er zwemmen, een wandeling maken door de natuur of gaan kajakken.

Je overnacht in een rafthouse op het meer, een drijvende bamboe bungalow. Geniet van de kleurwisselingen, het veranderende licht en de geluiden van de avond. De accommodatie is eenvoudig, er zijn gedeelde toiletten en badkamers, er is geen airconditioning, maar de ervaring compenseert dit ruimschoots.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus, boot

Hotel: rafthouse
DAG 3: Mist safari, op zoek naar neushoornvogels en gibbons.

De dag begint met een 'mist safari', je gaat de jungle bewandelen en op zoek naar de neushoornvogel en naar gibbons. Het is geen dierentuin dus je moet een beetje geluk hebben. Na deze tocht is er ontbijt.

Tot de lunch is er tijd om je tas in te pakken, maar ook nog even lekker te zwemmen of te kajakken. Daarna ga je terug naar Riverside Cottages.


Meals: ontbijt, lunch, diner

Transfer: boot, minibus

Hotel: Riverside Cottage
DAG 4: Wandeling door Khao Sok Park, heetwater bad, uitkijkpunt.

Het is 's ochtends vroeg (voor sommigen te vroeg) al meteen een opgewekte boel door de sjirpende vogels en de geluiden van 'zingende' gibbons. De dag kan beginnen.

Na het ontbijt trek je er met een gids op uit om een halve dag door het Khao Sok National Park te lopen. Er wordt gestopt om eventueel te baden in een heetwaterbron en bij een uitkijkpunt. Rond het middaguur ben je terug en is het tijd om afscheid te nemen.

Vanaf deze plaats vertrek je per lokale minibus (exclusief) naar Phuket of Krabi. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief). We kunnen je ook afzetten bij het kantoor van Phantip rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao.
 

 


Meals: ontbijt

Transfer: minibus

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids
Vervoer als omschreven vanaf en naar Surat Thani (vliegveld of treinstation) per openbare lokale minibus of open pick-up truck en diverse open boten
De Riverside Cottages hebben eigen sanitair met een warme douche en zijn ventilator gekoeld
Verblijf in zeer primitieve accommodatie van bamboe en hout op de drijvende bungalows
Er zijn alleen tweepersoons bedden, matras op de vloer, dus geen aparte bedden en alleen gedeeld sanitair
Op de `rafthouses` is geen elektriciteit maar wel LED-verlichting op batterijen
Wel is er een generator, zodat we batterijen kunnen opladen
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden
Overige transfers
Entree Nationaal Park
Fris en alcoholische drankjes
Persoonlijke uitgaven
Trein-, boot- of vliegtickets
Bagage afhandeling
Facultatieve excursies
Opmerkingen:
Breng antislip schoenen die nat mogen worden, gemakkelijke kleding, zwemkleding, handdoek, zonnelotion, muggenolie, verrekijker, zaklamp, persoonlijke medicatie en een regencape (afhankelijk van het seizoen)
Er wordt alleen contant geld geaccepteerd

NIET GESCHIKT VOOR KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR. Kinderen moeten kunnen zwemmen en kunnen klimmen.
Advies: breng uw eigen handdoek en lakenzak mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken en beddengoed ter plekke nauwelijks droog (schoon) te krijgen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Khao Sok Grand Jungle tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours