Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Mae Hong Son & Chiang Rai avontuur DELUXE (5 dagen / 4 nachten) Laagste prijs: ฿ 16,900.00          Add to planner
Tour details
฿ 16,900.00
Duration: 5 days / 4 night(s)
Mae Hong Son, het dorp in de mist, ligt in een vallei met een authentieke cultuur. Hier is veel te verkennen, zoals het prehistorische Tham Lod grottenstelsel in Pang Mapha, watervallen, in Birmese stijl gebouwde tempels, bergstam dorpen en het intrigerende Palong langnek bergvolk. De locale cultuur komt duidelijk naar voren in de architectuur en de vriendelijke bevolking, een rijke mengeling van Lanna Thai, Karen en Birmese bergstammen, met bijbehorende tradities. De charme en serene kalmte in Mae Hong Son scheppen een perfecte atmosfeer van rust. Een vakantie in het paradijs!

De beruchte Gouden Driehoek, waar Thailand grenst aan Myanmar (Birma) en Laos mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan het noorden. We bezoek de Hall of Opium waar je makkelijk binnenkomt maar moeilijk weer buiten. Een betoverende afwisselende tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske noord Thaise landschap.
Wat kan ik verwachten
Een exclusieve Green Wood Travel privé reis. Uw persoonlijke voorkeur bepaald deze vijf daagse excursie door Noord-Thailand.
Reisroute
Dag 1: Kennismaking met Mae Hong Son, per boot naar de Long Necks, prachtige tempels.

Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op. Hij begeleidt u naar een restaurant in de stad. Na de lunch gaan we naar de pier, van waar we met een longtailboot naar de Long Neck-stam gaan.

Hun dorp ligt op de grens van Thailand en Birma (Myanmar). We zien daar hoe deze mensen leven; de vrouwen dragen dag en nacht bronzen ringen om hun nek. In totaal kunnen die wel 4 kilo wegen! Met de boot gaan we terug naar Mae Hong Son om daar via de Sutongpe brug een tweetal schitterende Birmese tempels (200 treden!) en de kleurrijke lokale markt te bezichtigen. Deze bamboe-brug is gebouwd door de lokale gemeenschap zodat 's monniken vanuit de tempels over de rijstvelden naar het stadje kunnen lopen.

Transfer naar het Fern Resort. Dit resort is een 'natuurlijke parel' in het toch al met veel flora en fauna gezegende Mae Hong Son. Het ligt een kleine 7 kilometer buiten het stadje, in een vredige vallei op de drempel van het Mae Surin National Park. Happy Hour begint hier om 17.00 uur!


Meals: Lunch

Transfer: auto (4x4) of minibus, vliegtuig, longtailboot

Hotel: Fern Resort
Dag 2: Kleurrijke bergstammen, prehistorische Tham Lod grottenstelsel, het artistieke stadje Pai, overweldigende natuur

Na het ontbijt is het tijd om Mae Hong Son te verlaten. We gaan de berg op om daar het kleurrijke Lisu bergstamdorp te bezoeken. De mannen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleding: zij dragen felgekleurde 'broekrokken' (meestal hemelsblauw of lichtgroen). De schitterende gewaden van de vrouwen zijn afgezet met stroken applicatiewerk in alle kleuren van de regenboog. We gaan door per 4x4 of minibus naar de Black Lahu-stam. Over de herkomst van de Lahu's is weinig bekend. Het schijnen uitstekende jagers geweest te zijn. Ook hebben zij zich op ruime schaal met de opiumteelt beziggehouden.
We rijden weer verder om de Tham Lod grot te bezoeken. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de dichte jungle en door de grot stroomt een rivier. Lokale bewoners ontsteken kerosine lampen en trekken ons op bamboevlotten dwars door deze mysterieuze gigantische grot. Binnen zijn verschillende beelden te vinden uit de boeddhistische mythologie en sarcofagen uit het bronzen tijdperk en prehistorische grotschilderingen. Onze gids neemt ons mee om naar alle uithoeken.
We lunchen in een restaurant onderweg naar het stadje Pai. Na de lunch bezoeken we de Sai Ngam heetwaterbronnen. Het bronwater is 36 graden dus perfect voor een warm bad (zwemspullen en handdoek meenemen!).

Pai ligt in het smalle dal van de Pai-rivier, dat omgeven is door bebost gebergte dat tot het mooiste van Thailand behoort. We rijden we over de rug van de berg naar de top. We maken stops om het geweldige panorama over ontelbare bergen te bekijken. Op de bochtige weg bergafwaarts bezoeken we nog het dorp van de Hmong bergstam, waarschijnlijk de bekendste. De mannen dragen doorgaans zwarte of donkere pofbroeken. De vrouwen dragen hun haar vaak in een knot. De Hmong maken prachtige spreien in sobere tinten die op veel plaatsen op de avondmarkt in Pai te koop zijn. Dan verder naar het Baantawan Pai Guesthouse of gelijkwaardig voor overnachting.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: auto (4x4) of minibus

Hotel: Baantawan Pai Guesthouse
Dag 3: Canyon avontuur met steile afgronden, prachtige vergezichten en diepe grotten

Eerst ontbijten en dan snel op weg naar Thailand's Grand Canyon om te zien hoe super amazing een bezoek is aan de Pai Canyon? We kunnen hier de hele dag doorbrengen, behalve wanneer u hoogtevrees heeft. Geniet van de avontuurlijke wandeling over de smalle canyon paden en het uitgestrekte uitzicht en maak gebruik van de vele fotomomenten.
Verder voor een bezoek (en een frisdrankje) aan de historische 'Memorial' brug over de Pai-rivier gebouwd door de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog.
We vervolgen de rit door de uitlopers van het Himalaya gebergte naar het beroemde Chiang Dao grottencomplex. In een van de grotten, in dit 12 kilometer diepe grottenstelsel, staat een marmeren Birmees Boeddhabeeld. De gids gaat u voor en we laten u de directe omgeving zien. Verdwaal niet! Daarna rijden we de bergen in richting het stadje Thaton voor een lunch in een restaurant langs de rivier.
Onderweg stoppen we regelmatig om bij mooie uitzichtpunten om te genieten van een kop koffie en bij een Hmong bergdorp dat door de koninklijk familie gesponsord wordt om koffie, aardbeien en groenten te verbouwen in plaats van opium.

Het stadje Thaton is het beginpunt van een populaire boottocht naar Chiang Rai. De Kok-rivier stroomt hier vanuit Birma, Thailand binnen. Overnachten in het Maekok River Village Resort of gelijkwaardig.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: auto (4x4) of minibus

Hotel: Maekok River Village Resort
Dag 4: Chinese vluchtelingen, oude hoofdstad van het Lanna Thai koninkrijk, tijd voor krachtige opium en de Gouden Driehoek

Lekker ontbijten en dan gaan we thee drinken in het Chinese vluchtelingendorp op de Doi Mae Salong. Het dorp ligt op de top van de berg waar Thailand's beste thee vandaan komt. Verder vindt u er veel stijlvolle houten huizen van de Chinezen en lopen er pony's door het dorp. Het uitzicht is superieur en we bezoeken de Tangerine en Drakenvrucht plantages. Natuurlijk vinden we ook de beste arabica koffieplantage. Tijd voor een stevig supervers kopje koffie.

We lunchen in een Chinees restaurant in het dorp. Op weg naar Chiang Sean bezoeken we een Yao en Akha-dorp en de lokale heiligdommen. Eenmaal in Chiang Sean bezoeken we de ruïnes van deze oude hoofdstad van het Lanna Thai koninkrijk. Dan verder naar de Gouden Driehoek (bekend vanwege de roemruchte opiumhandel) waar we onder meer genieten van het weidse uitzicht over de Mekong-rivier.

De Hall of Opium heeft een bedwelmende aantrekkingskracht! Denk niet; 'ik sta weer binnen een half uurtje buiten'. Zeker niet als je kinderen meeneemt. Bezoekers aan dit museum maken een wandeling door de lange en zeer gevarieerde geschiedenis van opium, oorspronkelijk een geneesmiddel, maar later ook bekend als de zeer verslavende harddrug.

Aan het einde van de dag check-in in het Nak Nakara Hotel of gelijkwaardig voor de laatste overnachting.
's Avonds vrij om eventueel op eigen gelegenheid het gebied van de Gouden Driehoek te bekijken.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: auto (4x4) of minibus

Hotel: Nak Nakara Hotel
Dag 5: Beleef de markt op de grens met Birma, apengrot, unieke witte en zwarte tempels

Na het ontbijt verlaten wij het resort om het bedrijvige stadje Mae Sai op de grens tussen Thailand en Myanmar (Birma) te bezoeken. We zien de lokale markt, waar veel produkten uit Birma te koop zijn, zoals groene sigaartjes, sarongs en talloze planten. Tevens bezoeken we de jade(bewerkings)fabriek van Birma. Thaise lunch in een restaurant aan de grens.

In de namiddag bezoeken wij de 'monkey cave.' Het is een stevige wandeling naar de grot. Binnen bevindt zich de tempel van een monnik die hier vroeger mediteerde. We vertrekken in de richting van Chiang Mai maar eerst stoppen we bij Wat Rong Khun - de Witte Tempel. Waarschijnlijk heeft u veel tempels gezien in Thailand maar deze is werkelijk uniek. De buitenkant is compleet wit, het is een meesterwerk waar nog steeds aan gewerkt wordt!

Daarna bezoeken we het Thawul House Museum oftewel De Zwarte tempel, het levens- en meesterwerk van een andere kunstenaar. Prachtig houtsnijwerk, dierenhuiden en schedels zorgen voor een mysterieuze sfeer. Evenals de Witte tempel zeer fotogeniek!

We bezoeken nog de 'Mae Kachan Natural Hot Springs ', een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zéér heet water waarin omstanders eieren koken. Laat in de middag bereiken we weer Chiang Mai en transfer naar uw hotel.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: auto (4x4) of minibus
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Bbegeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Verblijf in authentiek hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Vervoer per airconditioned minibus of SUV.
Vliegticket van Chiang Mai - Mae Hong Son.
Overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Niet vermelde transfers en vliegtickets.
Visumkosten voor Myanmar.
Bagage afhandeling..
Opmerkingen:
 • Omdat Mae Hong Son de bijnaam heeft van 'Land in de Mist' bestaat de mogelijkheid dat, Bangkok Airways geen vluchten uitvoert van Chiang Mai naar Mae Hong Son of vice versa. De weerberichten zijn betrouwbaar; wij weten meestal voor vertrek of we wel of niet kunnen vliegen naar Mae Hong Son.
 • Green Wood Travel moet soms, vanwege de weersomstandigheden of beschikbaarheid, het programma omdraaien. We bezoeken dan eerst de Gouden Driehoek en vliegen dan van Mae Hong Son naar Chiang Mai. Het programma in omgedraaide vorm is niet helemaal gelijk betreffende hotelaccommodatie. We overnachten de eerste nacht in Chiangrai voor logistieke redenen.
 • Omdat het in Mae Hong Son bijna altijd koel is, adviseren we u een jas of trui mee te nemen.
 • Tijdens de Mae Hong Son 'deluxe' Tour kan alleen beperkte bagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok of Chiang Mai.
 • Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur.
 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Mae Hong Son & Chiang Rai DELUXE tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
 • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie: bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours