De acht van Cham
Ernst
December 19, 2023
Vietnam Vietnam
Stranden & Eilanden
Stranden & Eilanden
De acht eilandjes van Cham zijn de trots van natuurminnend Vietnam. Ze liggen bij Hoi An. Cù lao Chàm, zoals de lokale bevolking ze kent, bestaat uit een centraal eiland met zeven kleinere eilandjes er omheen. Ze hebben prachtige strandjes, rijk koraal, er zitten veel vogels, stoere rotsen en het water is er helder blauw.

Niet zo gek dat ze door Vietnam en de Verenigde Naties als beschermd natuurgebied worden beschouwd. Ze hebben grappige namen als Peer (het centrale eiland, met niet meer dan een paar duizend bewoners, vooral vissers), Blad, Oostenwind of Oor; je kunt er heerlijk snorkelen en er is wat te zien. En ze liggen maar op een half uurtje varen van de Vietnamese kust. Meer weten over deze snorkel, zwem en pleziertocht vanuit Hoi An, kijk op Hoi An – De eilandjes van Cham.

Je hoeft helemaal niet stil te zitten in Hoi An als je toevallig een dagje geen zin hebt in het strand. Stap op de fiets en neem een kookles in het groente-dorp Tra Que. Er worden nog op een ouderwetse manier gewassen verbouwd. Machines komen er niet aan te pas. Het is de os, een riek en menskracht. Kijk maar: Hoi An – Fietsen en koken.

Het Vietnamese Hoi An was in de 17e eeuw vooral een haven, die ook veel door Nederlandse handelaren werd aangedaan. Tegenwoordig is het een vriendelijk en sfeervol historisch stadje aan de Thu Bon rivier met klassieke Japanse handelshuizen, Chinese tempels, authentieke Vietnamese theehuisjes en de markt van Can Nam eiland. Er is heel wat te doen in Hoi An en de rest van Vietnam. Kijk zelf: Tours in Vietnam.
 
#hoian  
#HoiAn  
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
De mooiste Vietnam reizen! Ernst | August 02, 2023
De 11 mooiste plekken in Vietnam! Ernst | March 16, 2023
Afkoelen in Dalat Ernst | October 19, 2022

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours