Duurzaam reizen. Met oog voor de natuur en de toekomst
Daranee
June 20, 2019
Thailand Thailand
Duurzaam reizen
Duurzaam reizen
Vele miljoenen reizigers komen elk jaar naar Thailand om eens lekker uit te rusten van een jaar lang werken. Ze vermaken zich op een van de vele eilanden, verwonderen zich in de prachtige tempels en kunnen geen genoeg krijgen van de heerlijke gerechten die keer op keer uit Thaise keukens worden getoverd. Al 27 jaar draagt Green Wood Travel vanuit Bangkok een steentje bij aan het vakantieplezier van veel Nederlanders en Belgen. Wat veel van deze reizigers niet weten is dat ze indirect bijdragen aan een beter Thailand. Reizen met Green Wood Travel is dus meer dan een perfecte reis op maat.

Duurzame hotels en tours krijgen voortaan voorrang bij Green Wood Travel. Reizigers kunnen nu op onze website zien welke resorts het predicaat duurzaam verdienen.

 

Bijvoorbeeld in Khao Sok: Ratchaprapha Drijvend Resort. Verblijf op een van de mooiste locaties in Khao Sok, aan het meer, in een drijvende bungalow, van alle gemakken voorzien, met een eigen terras en een kajak voor de deur. Het is hier rustig, veilig, schoon en mooi. Dit resort is eco-vriendelijk. Er wordt zoveel mogelijk met mensen uit de omgeving gewerkt en landbouwproducten komen uit de nabije omgeving. Bij het vervoer wordt het milieu maximaal beschermd.
 

In de afgelopen jaren zijn we ons met zijn allen bewust geworden van de veranderingen in het klimaat en van de gevolgen van vervuiling en desinteresse voor onze planeet. Niemand van ons is bij machte dit proces eigenhandig te keren. We moeten het met zijn allen doen en ieder het zijne. Je kent misschien nog een oude campagne die het belang van een leefbare wereld onder onze aandacht probeerde te brengen: Een beter milieu begint bij jezelf.

Duurzaam reizen betekent het vinden van een manier waarop toerisme op lange termijn kan worden onderhouden zonder schade toe te brengen aan de natuurlijke en culturele omgeving.

 

Sinds 2010 participeren we in herbebossingsprojecten in de omgeving van Hua Hin en Chumphon. Al jaren planten we regelmatig honderden jonge mangrove boompjes. In Chumphon is al te zien hoe hard de mangroveboompjes groeien die we een paar jaar geleden hebben geplant.

In Kanchanaburi sloten we ons vorig jaar aan bij het Khao Nampu Nature and Wildlife Education Center om zelf vieze handen te maken en seed bombs te gooien. Seed bombs? Een seed bomb bestaat uit klei, compost en zaadjes. Deze worden vanuit de lucht gegooid of met de hand met een kleine katapult de natuur in geschoten. De ‘bom’ werkt ook als beschermlaag voor de zaadjes. Door de compost hebben ze meer tijd, soms wel tot een half jaar, om goede bodem te vinden. Het voordeel van zo’n kleinschalig project is dat ze heel goed weten wat er in dat gebied aan beplanting nodig is. Waar herbebossing dus vanuit de gedachte ‘nooit geschoten is altijd mis’ wordt uitgevoerd, is resultaat hier vanzelfsprekender. Over dit en een paar van onze andere projecten lees je HIER meer.

Duurzaam reizen moet de negatieve gevolgen van het toerisme minimaliseren en idealiter gunstig zijn voor het gebied waarin het plaatsvindt.

 

Dat het GREEN in onze naam er niet voor de sier staat, blijkt ook bij ons kantoor in Punnawithi, Bangkok. Op het dak staat het vol met zonnepanelen en dat is in Thailand nog echt een noviteit. Deze maatschappelijke betrokkenheid heeft een prettige bijkomstigheid: alle elektriciteit voor het kantoor van Green Wood Travel wordt geleverd door de zon, die hier overdag onophoudelijk schijnt. Dat maakt ons een klimaatneutraal bedrijf en hier zijn we, dat willen we best even kwijt, erg trots op. 

Bossen zijn uitermate geschikt als middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Lever vandaag een bijdrage aan de wereld van morgen. Met DEZE rekentool kun je direct de uitstoot van je reis compenseren. Je krijgt dan een bewijs van compensatie. TREES FOR ALL is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bos projecten.

Meer informatie vind je op DUURZAAM REIZEN en GREEN WOOD TRAVEL. Vragen? Neem CONTACT met ons op.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours