Het leven in Amphawa
Ernst
September 22, 2022
Thailand Thailand
Bangkok
Shopping & markten Bangkok
Shopping & markten

Hoewel het maar iets meer dan 70 kilometer van Bangkok is, is een bezoek aan het dorpje Amphawa aan de rivier de Mea klong net alsof je terug gaat naar een vervlogen tijdperk. Landbouw en visserij zijn nooit verdwenen in Amphawa en het leven speelt zich af midden van de grachten van de stad met heel veel teakhouten huizen. Amphawa is vooral bekend om zijn weekend drijvende markt, maar degenen die ook na het weekend blijven hangen worden beloond met een blik in de ontspannen levensstijl van wat misschien wel Thailand’s meest betoverende bestemming is.
Een ochtend in Amphawa

Bij aankomst in Amphawa letten bezoekers vaak eerst op de vele kleine bootjes die in grachten van de stad te zien zijn dit water komt uit de machtige Mae Khlong rivier. Smalle aderen van water lopen door de heleprovincie Samut Songkhram, velen van deze levens aderen worden begrenst door familiebedrijven die lychee, pomelo’s, kokos, watermeloen en een schat van groenten produceren. Ondanks dat het de thuisbasis van slechts 5.000 inwoner is, trekt Amphawa vooral nabijgelegen boeren aan die komen elke ochtend met hun boten om hun voorraad te verkopen.
Van boer tot bord per boot

Niet verrassend, vissen is ook een manier van leven hier, zowel in Samut Songkhram in de rivier en in de Golf van Thailand ongeveer 20 kilometer naar het zuiden. Zelfs in het kanaal dat door het hart van Amphawa loopt gooien bewoners vaak een lijn uit of gooien ze een net in het water in de hoop van het vangen van een maaltijd.

Keeping it real
Amphawa is vooral opmerkelijk voor zijn zoute makreel (pla tuu), die wemelen in het brakke water van de Mae Khlong en worden beschouwd als een hoogtepunt voor Thaise bezoekers aan het gebied. Verse vis uit de Golf is er ook in overvloed,vooral in het weekend zijn de markten hier een lust voor het oog met veel fruit en groente en prachtige verse zout en zoet water vissen.

Onmogelijk te weerstaan
Bezoekers zijn vaak verbaasd dat de gemeenschap van Amphawa veel respect hebben voor dingen oude en vintage zijn. Eeuwenoude teakhouten huizen zijn gelukkig bewaard gebleven en in plaats van nieuwbouw is hier vooral veel aandacht voor en is de gemeenschap vooral bezig met het herstellen van deze prachtige huizen, de straten zijn hier met zorg versierd met portretten van het Thaise koningshuis. In het weekend, kunt u kijken dorpsoudsten te tonen hoe het handgereedschap die zijn al lang vervangen door elektrische apparaten gebruiken. En op een onopvallend paadje, een zeer oude tamarindeboom is liefdevol versierd met heldere linten.

Een langdurige, lid van de gemeenschap
Een markt van een bepaald type heeft voortdurend bezet het gebied in en rond het kanaal in de buurt van de rivier voor minstens 400 jaar . Vandaag heeft Amphawa drijvende markt uitgegroeid tot een grote aantrekkingskracht voor weekending stadsmensen en buitenlandse reizigers die iets meer echte dan druk bezocht Damnoen Saduak drijvende markt ongeveer 20 kilometer ten noorden.

Boot vol snoep 
Dankzij de hernieuwde toeristische bestemming staat , Amphawa loopt nu een dun koord tussen traditie en hebzucht . Een grootschalige luxe hotel ontwikkelingsproject onlangs genivelleerd verschillende historische huizen naar het oosten van het hoofdkanaal , en zwermen van toeristische motorboten nu af aan low – key sfeer van de stad in het weekend . Helaas, de meeste van de vuurvliegjes die vroeger ontstond elke avond in de schemering zijn verdwenen als gevolg van de tientallen consequent grommende motoren.

Te veel motorboten 
Aan de andere kant, het ontwikkelingsproject instigatie veel reflectie ( en leed ) in het Amphawa gemeenschap , die een award 2008 ontvangen van de UNESCO voor zijn inspanningen in het behoud van de traditionele architectuur . Het lijkt bewoners zich steeds meer bewust dat de bescherming van architectuur en tradities van de stad is essentieel als Amphawa zal blijven bloeien.
En je wilt een gigantische betonnen hotel gebracht waar?
Inderdaad, het is deze zeer tradities die te maken Amphawa de betoverende plek is.

Een kanaal – side lunch 
Een aangenaam aspect van de gemeenschap is de openheid. De grote voordeuren van de woningen zijn meestal wijd open voor het grootste deel van de dag, zodat iedereen die voorbij loopt kan het kokende rijst ruiken, luisteren naar de Thaise oudjes spelen op radio en gluren bij kinderen eindigen hun huiswerk , zodat ze kunnen vrienden mee voor een pre – dinner dip in de gracht.

Late namiddag fietstocht
Meer dan een dozijn tempels zijn te vinden in de directe omgeving Amphawa, en deze zelfde huishoudens maken er een punt om elke ochtend opstaan ​​voor zonsopgang en voor te bereiden voedsel aan de monniken op hun ochtend aalmoezen rondes nog steeds bieden. Sommige monniken lopen, aalmoes kom in de hand , terwijl andere rij.

Een blijvende traditie 
Terwijl de drijvende markt Amphawa maakt een uitstekend dagje uit Bangkok , hebben we het gevoel dat het de moeite waard is de vestiging in voor een paar dagen om zo ten volle te waarderen de stad ontspannen tempo van het leven . Op zondag aankomt, terwijl de markt gaat sterk en verblijft voor het begin van de week zou een geweldige manier om Amphawa zien zowel in haar drukke markt -modus zijn, en wanneer het laat haar hoede mid – week . In elk geval , zijn een handvol gastgezinnen en low – key hotels of luxe accommodatie wachten om u te verwelkomen.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours