De perfecte combinatie: Sri Lanka en de Malediven.
Ernst
June 24, 2023
Sri Lanka Sri Lanka
Avontuurlijke reizen
Avontuurlijke reizen
Over een ontspannen en luxueus verblijf op de Malediven hebben de meeste mensen weleens gefantaseerd. Ze zien zichzelf daar best zitten, te midden van het eindeloze blauwe water, de witte zandstranden en de kleurrijke onderwaterwereld. Minder bekend zijn we met de beelden van Sri Lanka. En dat is jammer, want het eiland heeft enorm veel te bieden. Omdat de Malediven maar op twee uur vliegen van Sri Lanka liggen, vormen ze de perfecte reiscombinatie.
 

Green Wood Travel biedt verschillende kant-en-klare reizen naar Sri Lanka aan. Zoals je het van ons gewend bent, passen we alles op jouw wens aan. Meer tijd aan het strand? Een dag langer in een natuurpark? Of een ander hotel? Geen probleem. Toch, deze reizen geven je een goed idee van de veelzijdigheid van het uitdagende Sri Lanka.
 

Dit is het uitzicht vanaf de Leeuwenrots van Sigiriya. Die steekt zo’n 200 meter boven de jungle en de wijde omgeving uit. Niet gek dat koning Kashyapa (477- 495 na Christus) besloot een fort bovenop de rots te bouwen. Het platform op de top van de rots heeft een oppervlakte van 1,6 hectare, en werd in de gloriedagen van Sigiriya helemaal volgebouwd met koninklijke gebouwen. De oude trap naar de top van de rots voert door de mond van een hurkende leeuw, waarvan alleen de enorme poten zijn overgebleven. Die poten geven een indicatie hoe gigantisch groot het hoofd van de leeuw moet zijn geweest. De ruïnes van de eens zo prachtige koninklijke citadel bevinden zich op de top van de berg.
 

Bij Tissamaharama, dat is een mond vol, maar gelukkig zeggen de Sri Lankanen meestal gewoon Tissa, dringt de natuur zich op. Er liggen meerdere natuurparken in de omgeving en de stad zelf ligt aan een fraai meer. Als je al ooit een luipaard in het echt zult tegenkomen is de kans in Yala National Park het grootst. Hier leeft de grootste groep wilde luipaarden ter wereld. Trouwens ook wilde olifanten, beren, pauwen, herten en en enorm scala aan vogels. Wat denk je van een jeep safari door dit park?
 

De tand van Boeddha in de Tempel van de Heilige Tand is het belangrijkste religieuze relikwie van Sri Lanka. Wie deze tand bezit, zo wordt geloofd, heeft het recht het land te besturen. Niemand krijgt de tand te zien, deze zit goed opgeborgen in een kleine gouden stoepa. En er zijn dagelijks meerdere rituelen. Eens per week (op woensdag) wordt de tand ritueel gewassen. De tempel ligt binnen de muren van het koninklijk paleis, waar tot in de 19e eeuw de koning woonde. 
 

Als we aan de Malediven denken zien we uitgestrekte witte zandstranden die langzaam overgaan in het frisse blauw van de oceaan. Bijna ongemerkt wordt het water lucht, alleen het blauw verandert iets van kleur. Het is het droombeeld van rust, ontspanning en luxe. Van ongestoord uitrusten of genieten met je partner, van snorkelen en zwemmen en het met een drankje in de hand donker zien worden. Dit is het beeld dat we van de Malediven hebben. En het leuke is, het is ook allemaal waar.

Kortom: maak het mee. Combineer Sri Lanka met een paar heerlijke dagen op de Malediven. Meer weten? Kijk op Green Wood Travel, Sri Lanka Reizen of neem contact met ons op.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | August 22, 2023
5 redenen om naar de Malediven te gaan Ernst | August 21, 2023
Het kleurrijk erfgoed van Sri Lanka Ernst | August 17, 2023
RELATE STORY
Het kleurrijk erfgoed van Sri Lanka Ernst | August 17, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours