Het kleurrijk erfgoed van Sri Lanka
Ernst
August 17, 2023
Sri LankaZuiden Sri Lanka Zuiden
Sri Lanka, het voormalige eiland Ceylon, wordt omringd door de Indische Oceaan en is overzichtelijk klein (denk aan Nederland). Omdat het zich zonder al te veel te reizen laat ontdekken, is er alle tijd om te genieten van smaragdgroene rijstvelden, bronskleurige stranden, levendige dorpjes, woestijngebieden, tropische oerwouden met wilde dieren en heuvelland vol theeplantages.

Het kleurrijk erfgoed van Sri Lanka betreft niet alleen de mensen en de natuur. Wat te denken van de leeuwenrots. Deze steekt zo’n 200 meter boven de jungle en de wijde omgeving uit. Koning Kashyapa (477- 495 na Christus) besloot een fort op het enorme platform op de top van de rots te bouwen. Het heeft een oppervlakte van 1,6 hectare en werd gevuld met koninklijke gebouwen. Het fort kreeg de bijnaam de leeuwenrots. De oude trap naar de top van de rots voert door de mond van een hurkende leeuw, waarvan alleen de enorme poten zijn overgebleven. Die poten geven een indicatie hoe gigantisch groot het hoofd van de leeuw moet zijn geweest. De ruïnes van de eens zo prachtige koninklijke citadel bevinden zich op de top van de berg.
De rotstempel van Dambulla is een enorm geïsoleerde rotsmassa van 152 meter hoog en 1,5 kilometer in doorsnede. Stel je dat even voor! Deze grotten beschermden ruim tweeduizend jaar geleden koning Walagamba uit Anuradhapura gedurende zijn 14 jaar in ballingschap. Toen hij de troon heroverde besloot hij onder dat massieve dak van steen een tempel te maken. In een van de 80 grotten zie je een liggende Boeddha van 14 meter lang, in zijn geheel uit de rotswand gehakt. In de mooiste en grootste grot bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden uit het boeddhisme, samen met talrijke beelden van de Boeddha zelf.
Dit zijn slechts een paar hoogtepunten uit onze nieuwe 15 daagse Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed rondreis. Je bezoekt deze tempels, maar gaat ook kijken bij kuddes wilde olifanten, gaat zwemmen in de Indische Oceaan, thuis eten bij een Sri Lankaanse familie en kijken hoe edelstenen worden gedolven in Ratnapura. Nog veel meer reizen vind je op Green Wood Travel.
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours