Het best bewaarde geheim van Bangkok
Daranee
September 08, 2016
ThailandCentraal Thailand Centraal
Bangkok
Familie reizen Bangkok
Familie reizen
Het is het best bewaarde geheim van Bangkok. Een collectie die in Thailand zijn weerga niet kent. Een gebouw waar elke Nederlandse museumdirecteur stikjaloers op is. En het mooiste is dat dit Museum of Contemporary Art, want daar hebben we het over, voor zowel de kunstliefhebber als de wat minder in kunst geïnteresseerde vakantieganger veel in petto heeft. Het aanbod is enorm, het museum rustig en ruim opgezet, er is een fraaie tuin en een prettig café.

MOCA is het privé project van de Thaise zakenman Boonchai Bencharongkul die zijn geld verdiende in de telecom. Een paar jaar geleden heeft hij dit indrukwekkende twintig duizend (!) vierkante meter grote, maar binnen zeer smaakvolle gebouw neer laten zetten om ongeveer 800 (!) van zijn in de afgelopen dertig jaar verzamelde kunstwerken te kunnen tentoonstellen.

Het is het eerste museum in Thailand dat permanent de veelzijdigheid van Thaise kunstenaars laat zien. MOCA wil niet alleen die Thaise creativiteit tonen maar ook inzicht geven in de vaak zo ondoorgrondelijke Thaise identiteit. Beoordeel zelf of dat is gelukt!

Overigens is het museum allerminst eenzijdig omdat het ook een uitgebreide collectie internationale werken tentoonstelt. En wie op adem wil komen gaat lekker even in het café zitten en laat met uitzicht op de vijver en het fraaie witte lotus beeld alle indrukken rustig op zich inwerken.

MOCA is van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur geopend en op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. Maandag gesloten.
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Verliefd op Laos en Luang Prabang! Ernst | November 03, 2022
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Thaise Traditionele Tom Yum Kung Ernst | November 01, 2022
Koh Lipe, de Malediven van Thailand? Ernst | October 30, 2022
Surin olifantenhoofdstad 10++ Tips Ernst | October 16, 2022

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours