Lisu Lodge Experience (2 dagen / 1 nacht)


Prijs vanaf
2,400 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
BOEKING
Lisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammenLisu Lodge Experience 2 dagen bergstammen
Tourcode:0268
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Inheemse gemeenschap toerismeBouwstenen
Algemene waardering: 3.6 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in het bergachtige noorden. Zij leven grotendeels nog volgens de eeuwenoude tradities van hun voorouders. Het Lisu Lodge project is een uniek project om hun levensstandaard te verbeteren door inkomsten uit toerisme. Maar dan wel met behoud van hun eigen leefwijze, die de deelnemers van deze tour zelf van dicht bij kunnen meemaken.

De prachtige omgeving kunt u gaan verkennen per fiets of ossenwagen. Een unieke ervaring!Overnachting: Lisu Lodge
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: pick-up truck
Dag 1: Chiang Mai en op reis naar de Lisu Lodge
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat het per songthaew (pick-up truck) door het groene, heuvelachtige landschap naar het noordwesten waar we ongeveer 2 uur later bij de Lisu Lodge aankomen.

Daar wordt u begroet met een welkomstdrankje en kunt u kennismaken met uw gastheren en vrouwen. Tijdens de briefing kunt u kiezen welke activiteit u 's middags wilt doen. Later in de ochtend gaat u met uw Engelssprekende Lisu gids het dorp in. Bekijk de Ton Lung tempel met zijn interessante kruidentuin en maak kennis met de dorpsbewoners voor wat culturele uitwisseling onder het genot van een kopje thee. Misschien dat u ook nog even een kijkje kan nemen in het huis van de Shaman, de spirituele genezer van het dorp, die u van alles kunt vertellen over traditionele medicijnen en het u ook graag laat zien. Tijd voor de lunch die bestaat uit een smakelijke Thaise maaltijd. Na de lunch bezoekt u het culturele centrum van het dorp, waar u een verzameling van huishoudelijke artikelen en handwerktuigen kunt zien die door de bergvolkeren gebruikt worden. Hierna kunt u deelnemen aan de door u uitgekozen activiteit.

Voor een sportieve ervaring gaat u per mountainbike onderleiding van een gids de omgeving verkennen. Een rit door het prachtige berglandschap: groen, groen, groen en puur natuur! Ook erg leuk maar iets minder inspannend is een rit met een ossenwagen door de omgeving naar het dorpje Baan Pang Mai Daeng en weer terug. Onderweg rijden we langs rijstvelden en boomgaarden en kunt u de mooiste foto's maken. Wilt u het helemaal relaxed doen dan kunt u ook een traditionele massage of een stoombad nemen.
Al deze activiteiten duren ongeveer een uur. Daarna kunt u of nog een andere activiteit (tegen bijbetaling) doen of gratis met de mountainbike zelf nog rondfietsen door de omgeving. Hierbij krijgt u een routekaart met bezienswaardigheden. Tot het avondeten heeft u alle tijd om verder kennis te maken met het dorp en zijn bewoners. Na het diner verzorgen de dorpsbewoners een traditionele Lisu dansvoorstelling en misschien wordt u wel uitgenodigd om mee te doen!

Na een dag vol unieke indrukken zult u vast en zeker heerlijk slapen met spannende oerwoudgeluiden op de achtergrond.

Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: pick-up truck
Dag 2: Lisu Lodge - Chiang Mai of andere bestemming

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van deze zo gastvrije mensen en hun dorp en wordt u per pick-up truck naar uw volgende bestemming gebracht.

Opmerkingen: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie en een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Uw grote bagage laat u het liefst achter in uw hotel / guesthouse in Chiang Mai.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, etc. moeten we routes soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse Lisu Lodge Experience is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en entreegelden. Deze 'Lisu Lodge Experience' word begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven met ventilator en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers per lokale open taxi en/of bussen van centraal gelegen Chiang Mai hotels en guesthouses, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Lisu Lodge Experience (2 dagen / 1 nacht)

Algemene waardering: 3.6 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
Name: Fam. Hoogeveen
Date: 22-Jan-18

Recensie: Dit was wel een mooie tocht, maar ook redelijk saai. Buiten de rit met de os was er niets te doen dan een beetje luieren, lezen, eten en een biertje drinken. Maar voor 2 dagen wel vol te houden. De omgeving was prachtig.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Margot
Date: 30-Nov-17

Recensie: De Lisu Lodge is duur voor wat het is, hetgeen op de website staat klopt niet met de werkelijkheid. Bezoek aan het dorp 2is leuk maar geen hoogtepunt. De activiteiten moeten herzien worden, gelukkig was er 1 mountainbike voor mijn 8- jarige zoon. Personeel en eten zeer goed. Je brengt best een boek of spelletjes mee.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Lotte Veerman
Date: 05-Jul-17

Recensie: Wat een prachtige logde. Na alle drukte van de Bangkok en Chiang Mai, eindelijk zalige rust. Je komt aan krijgt een byzonder gezond glaasje "thee" en gaat vervolgens naar je logde, een prachtig gelegen open heel grote verande met prachtige relax bedden in Lisu stijl met uitzicht op rijstvelden en natuur en allerlei vogelgeluiden. Wat een rust, heerlijk. We hadden zo weinig mogelijk kleding enz. Meegenomen, waardoor onze zoon van 12 zich wel wat ging vervelen. De ossewagen tour was leuk voor 1 uur, daarna zijn we op de fiets gestapt en hebben we genoten van al het Thaise gedoe onderweg. Kregen geen routekaart mee, daar hadden ze nog nooit van gehoord. Ook hebben we geen Shaman bezoek mogen doen. Er was zeer Vriendelijk goed Engels sprekend personeel. Lunch en diner waren echt heerlijk, je hoeft niet te kiezen, je krijgt gewoon verschillende gerechten. Zalig. Slaapkamer ook heel romantisch, klamboe boven je Lisu bed ramen, nou ja ramen, open en heerlijk geslapen. Volgende ochtend wordt je gewekt voor je breakfast, en daarna weer helaas terug naar de bewoonde wereld. Het was heerlijk.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
2650 Baht
Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk

Vanaf:
2400 Baht
Lisu Lodge Experience (2 dagen / 1 nacht)

De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

Vanaf:
1650 Baht
PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen

Baan Tong Luang is een dorp waar vier verschillende Thaise bergstammen in Chiang Mai zijn samengekomen. Dat zijn de Lahu, Hmong, Witte Karen en de Lang nek Karen ook wel bekend als