Wilde Olifanten Spotten


Prijs vanaf
2,150 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 14.00 - 21.00
BOEKING
Tourcode:0616
Datum: Dagelijks
Tijd: 14.00 - 21.00
Category: Olifant tour
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies. Lees Recensie
Maak het grootste landzoogdier in het wild mee tijdens deze meer dan unieke excursie!
Na de lunch wordt u opgehaald bij uw hotel. In ongeveer anderhalf uur rijden we naar het Nationale Park Kuiburi, waar u overstapt op een Ranger-auto, waarmee we verder het park inrijden. Er wordt nog een pauze ingelast bij een ananasplantage. Hier komt een stukje geschiedenis aan de orde. Het gebied waar de olifanten in het wild verblijven werd zo'n 15 jaar geleden bedreigd door de zich steeds uitbreidende ananasplantages. Op een gegeven dag liep een kudde van wel 120 wilde olifanten door een van de plantages waardoor er veel schade ontstond. De eigenaar strooide met gif waardoor 11 olifanten bezweken. Op dat moment greep de Thaise koning Bhumibol Adulyadej eigenhandig in en beperkte de uitbreiding van de plantages. De olifanten moesten worden beschermd tegen de mens en het land werd teruggegeven aan de olifanten en herbebost.

Weer op weg krijgt u meer informatie over het ecosysteem in het park en het gedrag van wilde olifanten. Na een korte stop bij het opzichterstation, waar regelmatig prachtig gekleurde Toekans vogels te zien zijn, wordt u naar een plekken gebracht waar u wilde olifanten kunt observeren terwijl ze voedsel zoeken of baden. De opzichters weten precies waar de olifanten zijn door onderling te communiceren via walky talkies. Vanaf een veilige plek krijgt u ruimschoots de gelegenheid om deze fascinerende reuzen van gepaste afstand te bekijken. Op zeker ziet u nog andere jungle bewoners.

Inspannend kijken maakt hongerig: na het spotten wordt dan ook een heerlijke snacks geserveerd in een lokaal restaurant voordat u weer wordt teruggebracht naar uw hotel.

Opmerkingen:
 • Kleedt u luchtig maar draag wel een lange broek en goede (dichte) wandel of sportschoenen die nat mogen worden. We moeten stukken lopen naar goede observatieplekken.
 • Verder mag u geen witte of felgekleurde kleding dragen om zo onopvallend mogelijk te zijn voor de olifanten.
 • Olifanten zijn koninklijke dieren en horen dan ook met respect behandelt te worden. Dat wordt ook van de bezoekers verwacht!
 • Neem een kleine rugzak mee met een handdoek, zonnecreme, zonnebril, pet en anti-muggenolie.
 • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en mits u over een normale, goede lichamelijke conditie beschikt.

 • Including pick-up from hotel in HuaHin and Cha-Am only
  SURCHARGE for pick-up from Pranburi or Samroiyod hotels : +400 THB per person.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Hua Hin en Cha-Am hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door lokale Engelssprekende Thaise gids. Vervoer per airconditioned minibus en open pickup truck.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Hua Hin en Cha-Am hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Wilde Olifanten Spotten

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies.
  Name: M. Nieborg
  Date: 27-Oct-17

  Recensie: Niet willen missen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Elly Damen
  Date: 22-Oct-17

  Recensie: Deze excursie is niet doorgegaan ivm een sterfgeval in de olifantenfamilie.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam Holtkamp
  Date: 08-Aug-17

  Recensie: In het programma stond dat je geen felle kleuren moest dragen, dus hier hadden wij ons goed aan gehouden. Helaas op het moment dat we achter in de pick-up truck moesten gaan zitten, kregen we weer te maken met zo'n tropische stortbui ! Maar geen zorg er werden regen poncho's uitgedeeld in jawel KNAL paars en KNAL geel :-) We hebben vanuit de verte toch nog een paar olifanten gezien.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jan Meijers
  Date: 20-Jul-17

  Recensie: Deze tour was erg leuk en spannend om te kijken of je olifanten in het wild tegen komt. Het wachten op bepaalde plekken vonden wij wel erg lang duren om verder te gaan zoeken naar de olifanten. Daar kregen de kinderen 12 en 9 jaar wel zo iets van gaan we nou nog niet en ikzelf ook wel een beetje. Maar uiteindelijk hebben we op het laatst van heel dichtbij wel een groep van 8 olifanten gezien en daarna kwam er nog een groep van een stuk of 20 bij. Dit was super gaaf om zo dichtbij in het wild mee te maken en ook spannend of ze niet op je af komen of niet.De natuur is schitterend mooi groen en een leuke lunch snack werd er verzorgd door Green wood en daarna s ávonds bij een locaal tentje eten was ook erg lekker  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Katrien
  Date: 19-Jul-17

  Recensie: We dachten al dat deze trip een flop zou zijn omdat we maar 2 olifanten hadden gezien en dan nog in de verte. Op het ogenblik dat we naar huis zouden vertrekken kwam een hele kudde om te baden. Meer dan 21 wilde olifanten met 2 babyolifantjes van amper 2à3 weken oud. Zelfs de gids had het nog niet meegemaakt. Het lange wachten was snel vergeten, een onvergetelijk moment!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  2150 Baht
  Wilde Olifanten Spotten

  Maak het grootste landzoogdier in het wild mee tijdens deze meer dan unieke excursie! Na de lunch wordt u opgehaald bij uw hotel. In ongeveer anderhalf uur rijden we naar het Natio

  Vanaf:
  1050 Baht
  Bergstammen, ver van de gebaande paden

  Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primi

  Vanaf:
  1300 Baht
  Langnek en andere bergstammen

  Een dag vol avontuur: op bezoek bij diverse bergstammen, waaronder de beroemde longnek, een fascinerend grottencomplex en een liefelijke orchideeën- en vlindertuin.

  Vanaf:
  2950 Baht
  Fietsen naar Koh Kret

  Een hele dag rustig fietsen langs de Chao Praya Rivier en omgeving ten noorden van Bangkok met als eindpunt het pottenbakkerseiland Koh Kret in de rivier.

  Vanaf:
  1550 Baht
  Fiets & Boot - De drijvende weekend markten

  Fiets en boot - De drijvende weekend markten is het buitenbeentje onder de fietstours omdat u per fiets en per boot de omgeving van Bangkok en drie drijvende markten gaat ontdekken

  Vanaf:
  2250 Baht
  Fietsen - Bangkok Paradise

  Bangkok Paradise is een volle dagexcursie per boot & fiets waarin, zelfs voor lokale deelnemers, een uniek en onontdekt stukje Bangkok wordt onthuld. Net als in Kleuren van Bangkok