De 10 absolute hoogtepunten van Myanmar
Ernst
October 20, 2023
Myanmar Myanmar
Cultuur
Cultuur
Dit zijn de 10 mooiste plekken van Myanmar. Je moet ze gezien hebben! We horen van jullie dat dit de plekken zijn die niet mogen ontbreken in een reis naar Myanmar. Zijn jullie het hier mee eens? Of hebben jullie misschien nog andere leuke tips voor ons?
 
U Bein Bridge

Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de 200 jaar oude U-Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester van U-Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa.
 
Bagan

Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irriwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw. Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk. 
 
Ngapali Beach

Ngapali in Myanmar heeft een van de langste stranden van Zuidoost-Azië. Wat, denkt u nu, strand in Birma? Ja, dat klopt. Daar had u vast nog niet eerder aan gedacht. Ngapali Beach is perfect om een paar dagen op adem te komen na een reis door dit fascinerende land. Het heeft dan ook echt wat te bieden. Lange witte stranden aan de Golf van Bengalen, uitgestrekte stroken palmbomen en kleine vissersdorpen. 
 
Mount Popa
 
Mount Popa is een oude vulkaan en de betekenis van de naam, bloeiend, verwijst naar de vruchtbare grond. Hier groeien heel veel bloemen en zien we sandelhout-plantages. In spirituele zin wordt Mount Popa wel de ‘Olympus van Birma’ genoemd omdat er uitgebreide verzameling geesten en goden verblijft. Tegenover de trap van Mount Popa staat het ‘Nat-huis’ waarin alle 37 Nats (geesten) te bewonderen zijn. Het uitzicht over de Myingyan-vlakte is adembenemend en één van de mooiste uitzichten van Birma. Boven op de berg mag u geen rode of zwarte kleren dragen, geen vlees meenemen en niets slechts over anderen mensen zeggen. Als u dit toch doet, wenst één van de geesten u ongeluk.
 
Mudon (Win Sein Tawya)
In Mudon ligt de Win Sein Taw Ya, met zo’n 170 meter de grootste liggende Boeddha ter wereld. Een indrukwekkend gezicht. In het Boeddhabeeld zijn honderden kamers te vinden die duizenden sculpturen bevatten die scènes uit het leven van Boeddha afschilderen.
 
Shwedagon Pagoda
Natuurlijk mag de beroemde Shwedagon Pagode niet ontbreken! Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld en de heiligste plek in Myanmar. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met tienduizenden plaatjes goud. Shwe betekent goud, Dagon verwijst naar de historische locatie waar de pagode staat. Meer dan 2500 jaar geleden is de eerste vorm van deze pagode gebouwd, maar helaas herhaaldelijk door aardbevingen (deels) vernietigd. Er zouden relikwieën van maar liefst vier Boeddha’s in liggen. Twee van hen zouden het Nirvana hebben bereikt, de ultieme vorm van verlichting.
 
Mingun 
 
Mingun is een kleine stad in het centrum van Myanmar (vroeger Birma). Rampspoed stond de eeuwige roem van deze locatie in de weg. Hier werd aan het begin van de 19e eeuw de grootste pagode ter wereld gebouwd, maar het overlijden van koning Bodawpaya en een vernietigende aardbeving bedierven de plannen. Een reusachtige sokkel herinnert ons aan deze ambities. Hier ziet u ook de Mingun klok die na de aardbeving naar een nieuwe tempel werd verhuisd.
 
Indein
 
In het westen van het Inle Lake ligt een klein dorpje, bekend om zijn markt en de twee groepen oude pagoden. Het dorp kan bereikt worden per boot door de Inn Thein Creek, een lang smal kanaal. De schilderachtige 8 kilometer boottocht van Inle Lake kan in het regenseizoen en alleen in de winter worden gemaakt, aangezien het waterpeil in het zomerseizoen te laag is. Het dorp is bekend om zijn vele oude pagoden in vele vormen en maten waarvan velen in een kruimelende staat te vinden zijn.
 
Inle Lake
 
Lake Inle is een van de meest bekende bestemmingen van Myanmar en alle bekendheid is gerechtvaardigd. Een groot, rustig meer, omringd door moerassen en drijvende tuinen, waar boeddhistische tempels boven het water stijgen, en het Intha vissersvolk zich voortbewegen via hun unieke techniek van roeien. Weinig mensen vertrekken hier teleurgesteld over wat ze hebben gezien en gedaan.

 

Kuthodaw Pagoda Mandalay
 
Kuthodaw Pagoda is een boeddhistische stupa, gelegen aan de voet van Mandalay Hill in Mandalay, Birma. Het werd gebouwd tijdens het bewind van koning Mindon Min, die in 1857 de pagode bouwde als onderdeel van de traditionele basis van de nieuwe koninklijke stad Mandalay. Hier ziet u wat weleens het grootste boek ter wereld wordt genoemd omdat het 729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties bevat.

 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dit is je toekomst! Reizen in 2024 Ernst | October 28, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours