Het is weer Durian seizoen!
Daranee
April 07, 2020
Thailand Thailand
Uitgaan & eten
Uitgaan & eten

Er zijn heel veel soorten tropische fruitsoorten te verkrijgen hier in Thailand. Vruchten die je niet snel in de Nederlandse supermarkten zult aantreffen. Misschien wel het meest bijzondere fruit is de Durian, ook wel stinkfruit genoemd.

Thailand is 1 van de grootste exporteurs ter wereld van Durian met Chantaburi als belangrijkste provincie. Daar vindt elk jaar in mei het Wereld Durian Festival plaats als eerbetoon aan deze vrucht Eigenlijk stamt het woord Durian af van het Maleisische woord “duri” wat doornen betekent. Door zijn enorme grootte en gewicht wordt het wel de “Koning van het fruit” genoemd. Het is maar een weet als je langs een pick-up loopt met Durians er op.

Op veel plaatsen is deze vrucht afgebeeld, zoals bij hotels en andere publieke gebouwen om aan te geven dat deze vrucht niet naar binnen genomen mag worden. Dat komt omdat de Durian een doordringende pregnante geur heeft, die de meeste mensen verafschuwen. Zou je de schil verwijderen dan blijft de geur nog lange tijd aan je handen kleven.

Als de dikke stekelachtige schil verwijderd is, vind u binnenin 5 crèmekleurige partjes. Deze kunnen in de koelkast bewaard worden of een paar dagen op een droge koele plaats. De vrucht wordt wel in deserts verwerkt of vers gegeten met rijst. In winkels kun je ze in de vorm van pasta kopen. De zaden kunnen eveneens gegeten worden door ze te roosteren of te koken. De vrucht heeft geen uitgesproken smaak, maar is rijk aan vezels en bevat veel fosfor, ijzer, calcium, magnesium, alle vitamine B-soorten en vitamine C. Een goede Durian moet licht getint zijn, geen bruine vlekken.
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Verliefd op Laos en Luang Prabang! Ernst | November 03, 2022
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Thaise Traditionele Tom Yum Kung Ernst | November 01, 2022
Koh Lipe, de Malediven van Thailand? Ernst | October 30, 2022
Surin olifantenhoofdstad 10++ Tips Ernst | October 16, 2022

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours