Hua Hin 10++ Tips
Daranee
July 07, 2020
Thailand Thailand
Hua Hin
Uitgaan & eten Hua Hin
Uitgaan & eten

Je zou kunnen zeggen dat het toerisme in Thailand in Hua Hin begon. Zo'n honderd jaar geleden, toen al die prachtige eilanden en stranden van Thailand nauwelijks op bezoek mochten rekenen, werd de spoorweg tussen Bangkok en Hua Hin voltooid. Dat spoor bracht leden van de koninklijke familie naar de badplaats, toen nog vooral een dorp van vissers.

Prins Krom Phra Naresworarit liet wat huizen aan zee bouwen en noemde het strand ernaast Hua Hin. Zonder het zich waarschijnlijk te realiseren, startte de prins zo de toekomst van Hua Hin als vakantieoord. Koning Rama VII bouwde er een zomerpaleis, dat later de naam 'zonder zorgen' kreeg. In de voetsporen van de koninklijke familie volgde de Thaise upper class uit Bangkok als vanzelf. Thailands eerste badplaats was een feit.

Hua Hin ligt op minder dan 200 kilometer van Bangkok en is voor veel inwoners van Bangkok de perfecte locatie voor een lang strandweekend.


Night Market en Cicada Markt

De bazaar of 'nightmarket', of beter gezegd, de avondmarkt van Hua Hin is beslist een bezoekje waard en een goede gelegenheid om cadeautjes en souvenirs te kopen. Niet vergeten af te dingen! Als u echt iets wilt hebben, begin dan bij de helft van de vraagprijs. Op de markt vindt u ook vele kleine restaurantjes (en heel veel daarvan zijn gespecialiseerd in visgerechten), waar u prima een heerlijk hapje kunt eten.
 
Verder worden er veel lokale producten en kunstnijverheid aangeboden. Net als 'echte' namaakspullen zoals parfum en sportschoenen. Als uw koffer al uitpuilt en u er gewoon een wandelingetje wilt maken en een beetje rond wilt kijken, is het ook de moeite waard. De markt begint rond 6 uur 's avonds en duurt tot een uur of 11.
 
In het weekeinde (vrijdag - zondag) is er de Cicada Markt om te laten zien dat er in Hua Hin behoorlijk wat kunstenaars werken en leven. U vindt er t-shirts, kunstobjecten, decoratieve spullen voor in huis, kleding, accessoires en nog veel meer. Het is een Thaise markt dus kunt u er ook eten. Ook eten maken is een kunst tenslotte. Er zijn regelmatig muziek- en andere voorstellingen. U vindt de Cicada Markt in Suan Sri, Khao Takiab, van de namiddag tot een uur of 10, 11.

Het strand

Je zou het bijna vergeten, maar de grootste attractie die Hua Hin te bieden heeft is het strand. Maar liefst vijf kilometer lang, afhankelijk van de getijden met meer of minder zand. Nooit overdreven druk, hier en daar komt een kind op een pony voorbij.

Je ziet er pootjebaders en wandelaars, misschien nog wel meer strandwandelaars dan zwemmers. Het is drukker rond het centrum van Hua Hin, maar heeft een perfecte rust als u de moeite neemt wat verderop te gaan kijken.

Fishing pier

De 300 meter lange Fishing Pier was ooit het middelpunt van het leven van veel vissers in en rond Hua Hin. Dat is nu een stuk minder. Behalve 's ochtends vroeg als er hier nog altijd vis van hand tot hand gaat. Meestal van de vissers naar restaurants of naar de Chat Chai Markt.
De vangst bevat naast vis ook mosselen, krab en inktvis. Als de handelswaar is uitgereikt, gaan de boten terug naar de vissersdorpjes in de buurt.
 
De rest van de dag is het eerder een recreatieplek dan een actieve locatie om vis te vangen, alhoewel menige Thai er op een vrije dag nog wel eens een hengel uitwerpt. Voor anderen is het de perfecte plek om in de verte over de oceaan te turen en eens rustig de gedachten op orde te brengen.
 
Het is bijna overbodig te zeggen, maar in de buurt van de pier zijn er veel restaurantjes te vinden waar vooral vis op het menu staat.

Nachtleven
 White Lotus Skybar - Hilton Hua Hin Resort & Spa

Hua Hin is geen Bangkok, maar dat betekent niet dat er 's avonds om negen uur over de lichten uit gaan. Een mooi wandelingetje, met iets te eten en te drinken, kunt u natuurlijk maken op de al eerder genoemde Nightmarket en de Cicada kunstenaarsmarkt.
 
De meest bars op korte afstand van elkaar liggen in Soi Bintabat en Poolsuk Road. Het uitgaansleven is hier wel vooral op mannen gericht, met bars met pool tafels en veel sport op de nadrukkelijk aanwezige televisieschermen. Toch zijn er ook plekken te vinden die een ruim terras hebben en een lounge sfeer uitstralen.
 
Aan de kant van het strand en de zee vindt u zeker een paar rooftop bars, vaak onderdeel van de hotels aan de strandkant.
 
Bars (als de White Lotus Skybar van het Hilton of de 360 graden East Rooftop Bar & Lounge van het G Hua Hin Resort) voldoen aan de vertrouwde combinatie van DJ's of live muziek, cocktails en finger food.

Entertainment: Venezia, Raruk Hua Hin

The Venezia
Same, same, but different. Ook The Venezia is een shoppingmall in een kleurrijk jasje, alleen is het thema hier niet het historische Thaise vissersdorp, maar -uiteraard- Venetië. De San Marco ontbreekt niet, en er ligt ook 200 meter gracht met gondels. Er is een park, een kleine dierentuin, een luxe supermarkt, genoeg restaurants en winkeltjes en een 3D museum. Fotogeniek en voor wie voor heel even terugverlangt naar Europa.
 
Raruk Hua Hin
Raruk Hua Hin borduurt voort op hetzelfde thema als Plearn Wan: nostalgie, sfeer, eten en drinken, winkeltjes. Centraal in Hua Hin ligt Raruk, om lekker te eten of te drinken en te genieten van goed gezelschap, souvenirs te kopen of Thaise kunstvoorwerpen. Het ligt rondom een meer dan 100 jaar oud Thais huis, dat helemaal is opgeknapt en voorzien van foto's uit lang voorbije tijden. De eigenaar van het huis wilde het behouden om aan jongeren te laten zien hoe er vroeger werd geleefd. Om in herinnering te houden dat Hua Hin ooit een vissersdorp was staat er ook een kleine vuurtoren. Raruk Hua Hin opent aan het eind van de ochtend, tot een uur of tien in de avond.

Khao Takiab 

Khao Takiab, betekent letterlijk 'chopstick berg', maar staat vooral bekend als 'monkey mountain'. Dat laatste omdat er veel apen op de opvallende en uit de kluiten gewassen rots leven. De rots verfraait niet alleen het zicht vanaf het strand, maar biedt ook een prachtig uitzicht over de omgeving. Om het allemaal nog mooier te maken, ligt er op de heuvel een tempel. Wie naar boven wil, begint bij de trappen, herkenbaar aan de grote bel.
 
Let wel even op voor die apen, want alhoewel ze grappig zijn, zijn er niet om mee te spelen. Let op uw spullen, (camera)tas, telefoon, en geef ze niet te eten.
 
Wat Khao Takiab is goed te bezoeken in combinatie met het dichtbij gelegen Wat Huay Mongkol (zie iets verderop in dit overzicht).

Hua Hin treinstation

Het is mogelijk het bekendste treinstation van Thailand. Veel mensen, zelfs al ze nooit een voet in Hua Hin hebben gezet, herkennen dit pittoreske stationsgebouwtje langs het spoor van Hua Hin. Toen zo'n honderd jaar geleden een spoorweg tussen Bangkok en Singapore werd aangelegd, kreeg het (toen nog) onbeduidende Hua Hin een station.

Er werd een weg gebouwd die het station verbond met het eerste luxe hotel in het stadje. Dat hotel maakt nu deel uit van het Centara Grand Beach Resort.

Met de komst van leden van de koninklijke familie die huizen aan de kust lieten bouwen, werd Hua Hin, aanvankelijk vooral door de Thaise elite, ontdekt als badplaats. Zo opende de aanleg van het spoor bijna letterlijk de poorten naar het spoedig zo populaire Hua Hin.

Op het station is De Koninklijke Wachtruimte nog altijd de blikvanger. Wie de tijd heeft en het plezier van een (langzame) treinrit kan waarderen, moet vooral eens de trein van Bangkok naar Hua Hin nemen.

Wat Huay Mongkol

De Huay Mongkol tempel is beroemd vanwege het 12 meter hoge en 10 meter brede beeld van de boeddhistische monnik Luang Pu Thuat. Luang leefde zo'n vierhonderd jaar geleden en hem worden bijzondere krachten toegedicht. Nog altijd geloven eigenaren van een amulet met zijn afbeelding dat ze beschermd worden in tijden van ongeluk en stress. Luang is het middelpunt in veel legendes en verhalen, zo zou hij meerdere wonderen hebben verricht.
 
Het beeld ligt in een tuin en maakt onderdeel uit van een groter tempelcomplex in het dorpje Tub Tai, zo'n 15 kilometer ten zuiden van Hua Hin. Bij de tempel ligt ook een omgevallen teakhouten boom, die ook al magische krachten zou hebben.
 
Vanzelfsprekend trekken het beeld en de boom veel gelovigen die met gebeden en wierookstokjes hopen dat hun wensen worden vervuld. Deze rituelen verwijzen naar de animistische traditie waarin de natuur gezien wordt als een beschermende geest. Elke berg, steen of rivier heeft een eigen beschermende geest die wensen kan vervullen of het noodlot doen toeslaan.

De tempel ligt niet ver van de Pala-U Waterval.

Waterpret

Water Park Black Mountain
Water Park Black Mountain ligt op ongeveer een kwartier rijden van Hua Hin en staat garant voor een dagje waterpret. Er staat een 17 meter hoge toren vanwaar u zich van maar liefst negen glijbanen omlaag kunt storten. Er is een golfslagbad met -zo belooft men- de grootste golven van Thailand. Er is de 'lazy river', een groot zwembad en een kinderbad.
 
Vana Nava Waterjungle Park
Vana Nava Waterjungle Park belooft op haar beurt de langste waterglijbaan van Thailand. Er zijn twee zones: water jungle en adventure zone. U komt hier waarschijnlijk tijd te kort om alle attracties te doen. We noemen: The Aqualoop, The Freefall, klap vanaf 15 meter een plas water in; The Abyss, de grootste glijbaan van Thailand, een soort waterspiraal die de hoogte in gaat (28 meter) en met hoge snelheid (45 km per uur) omlaag komt; The Boomerango, ervaar gewichtloosheid. Er is ook een strand en een groot zwembad, een waterval, the Kiddy Cove met attracties speciaal voor kinderen, een surf simulator en een spelzone.

Fietsen & Koken

Stap op de fiets en ontdek alle geheimen van het koninklijke Hua Hin. U gaat onder meer naar de pier waar vissers druk bezig zijn met het binnenhalen van hun vangsten en naar de zeer lokale Chat Chai markt, waar u kunt genieten van de kleurrijke en geurrijke kraampjes. Er wordt ook een bekende Muay Thai boksschool aangedaan en het karakteristiek Hua Hin spoorwegstation. Er is ook tijd voor een kennismaking met de lokale plattelandsmensen. Landinwaarts ziet u waar de bevolking werkt; op het land, in huis of op de boerderij. Hier ziet u ook hoe ananassen groeien. Uhhm nee ze groeien niet aan een boom! En u komt bij het Ake San Dot klooster (wel even 100 trapjes op) en Khao Hin Lek Fai, voor het mooie uitzicht.
 
Begeleidt door experts van de Thaise cuisine maakt u kennis met de meest verrukkelijke gerechten uit de Thaise keuken. In deze cursus gaat u zelf aan de slag met verse ingrediënten en maakt u de lekkerste maaltijden. Een onvergetelijke en smaakvolle ervaring voor jong en oud. Ms. Beau, een keukenprinses met jarenlange ervaring, leert u van alles over verschillende gerechten en ingrediënten. Daarna gaat u zelf aan de slag. Smakelijk!
 
Kijk voor meer tours in Hua Hin en Cha-Am op: tours Hua Hin

Khao Sam Roi Yot National Park

Het Khao Sam Roi Yot National Park ligt zo'n 60 kilometer ten zuiden van Hua Hin en was in de jaren zestig het eerste nationale marine park. Het is zeer de moeite waard voor een dagtrip vanuit Hua Hin of voor een langer verblijf.
 
De Phraya Nakhon Grot is een enorme grot waarvan een deel van het plafond open is en waardoor de zon voor een prachtig effect zorgt. Bij dat gat is een soort stenen brug die de bijnaam de 'brug van de dood' heeft omdat er vaak dieren vanaf zijn gevallen.
 
Het Khuha Kharuehat Paviljoen, dat in de grot staat, heeft koning Chulalongkorn, Rama V, laten bouwen, die de grot in 1890 bezocht. Het paviljoen is zo geplaatst dat het op bepaalde tijden in verschillende maanden precies in de zon ligt. Mede daardoor is het het symbool van de provincie Prachuap Khiri Khan.
 
Het natuurgebied bestaat vooral uit moerasgebieden, zelfs wat strand en kalkstenen pieken. Er leven zo'n driehonderd soorten vogels, maar ook herten, apen en dolfijnen. Een aaneengeschakelde serie pieken langs de Golf van Thailand kreeg de bijnaam Het Eiland van de Driehonderd Pieken, waarvan de hoogste ruim 600 meter hoog is.
 
Meer informatie over Khao Sam Roi Yot Marine National Park vindt u op deze pagina

Maruekhathaiyawan Palace

Het Maruekhathaiyawan Paleis of Mrigadayavan Paleis biedt mogelijkheden voor de romanticus, die wil fantaseren hoe lang geleden hier leden van de koninklijke familie hun vrije tijd doorbrachten. Het paleis geeft een prachtig beeld van voorbije tijden. Het ligt aan het strand, 9 kilometer ten zuiden van Cha-Am.
 
Het idyllische zomerpaleis bestaat uit drie gebouwen van meerdere verdiepingen en telt meer dan duizend palen om op te staan. Het is op verzoek van koning Rama VI ontworpen door de Italiaanse architect Manfredi, die er het gouden teakhout van het afgebroken Hat Chao Samran Paleis voor gebruikte. De zee, de lichte kleuren van het gebouw, de veranda's en de hoge plafonds ademen koelte.
 
Er was een aparte woonruimte voor de koning en zijn koninklijk gezelschap, er waren speciale lounges en kamers ter ontspanning, zoals een speciale leeskamer. Het open paviljoen Samoson Sewakamat diende voor koninklijke ontvangsten en soms als theater.

Vliegerfestival

Vliegeren in Azië is meer dan een spelletje. Vliegeren is verbonden met eeuwenoude verhalen over goede en kwade geesten. In Azië is de belangstelling voor het oplaten van vliegers heel groot. Dat is elk jaar in maart in Hua Hin goed te merken. Het vliegerfestival van Hua Hin trekt internationale deelnemers en bezoekers.
 
Er zijn drie dagen lang verschillende evenementen, de moeite waard voor jong en oud. Veel belangstelling gaat uit naar de grote vliegshow met deelnemers uit tientallen landen. Vliegers in allerlei vormen, van ruim tien meter lange slangen, draken en enorme superhelden en stripfiguren kruipen de lucht in.
 
Er zijn demonstraties van stunt vliegeren (!) en er zijn voorstellingen met een klassiek Thais Pi Phat ensemble. Families kunnen er ook zelf gaan vliegeren en je kunt er zelf een vlieger of boemerang maken, of leren hoe je een vlieger mooi kunt beschilderen. Er is volop gelegenheid om een vlieger te kopen en om te eten.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours