Klein maar fijn Oost-Thailand
Daranee
November 19, 2019
ThailandOosten Thailand Oosten
Stranden & Eilanden
Stranden & Eilanden
Oost-Thailand is de kleinste regio van de 6 waarin Thailand wordt opgedeeld. Het strand is de belangrijkste reden dat de meeste mensen naar dit deel van Thailand komen. Beroemd en geliefd zijn de badplaatsen aan en de eilanden in de Golf van Thailand. Ook wie er nooit geweest is, kent Pattaya. Rustiger is Koh Samet, populair is het eiland Koh Chang. De meest verrassende keuzes hier zijn Koh Kood en, bijna in Maleisië, Satun en Koh Lipe. Maar er is echt nog veel meer te beleven. Neem het 16 meter hoge en 22 meter brede roze beeld van de Hindoe godheid Ganesh (met een olifantenhoofd en vier armen) in Wat Saman Rattanaram in Chachoengsao. Je ontdekkingstocht door Oost-Thailand begint hier.

KOH MAK
Even weg van de bewoonde wereld: Koh Mak

Ten zuiden van het bij Nederlanders en Belgen zeer populaire Koh Chang vinden we Koh Mak. Van oudsher wordt dit kleine eiland (met officieel maar zo’n 400 bewoners) bevolkt door vissers. Het witte zandstrand en het blauwe water, de kokosnoot plantages, de mangrove begroeiing, en de rust, vormen de belangrijkste aantrekkingskracht voor bezoekers van buitenaf. Als het laag water is kun je van Koh Mak naar het eilandje Koh Kham lopen.

CHANTHABURI
De hoogste "voetafdruk" van Boeddha in Thailand

Op de top van de Khitchakut berg (ongeveer 28 kilometer buiten Chanthaburi stad) vindt u Phra Bat Luang, de hoogste ‘voetafdruk’ van Boeddha in Thailand. Al sinds 1854 lopen pelgrims hier de berg op om hun eerbied voor Boeddha te bewijzen. De trek is ruim 15 kilometer, maar wie bij de Wat Pluang tempel begint, rest nog maar iets meer dan een kilometer ‘klimwerk’. Mocht u niet voor de voetafdruk gaan, dan is ook het uitzicht de moeite waard. Net als de enorme Hin Look Phra Bat rots die op het puntje van de berg lijkt te balanceren….

KOH KOOD
Koh Kood wordt weleens vergeleken met de Malediven

Koh Kood (in het Nederlands zeg je koh koet). Met bijna 2000 Khmer-Thaise inwoners toch snel de grote broer van Koh Mak. Maakt niet uit, er is ruimte genoeg. De stranden hier kunnen meedingen in de competitie naar de mooiste stranden in de wereld. Ze worden weleens vergeleken met de maagdelijk witte stranden van de Malediven. Sommige zijn bereikbaar met de lokale bustaxi, andere alleen per boot. Ook de onderwater wereld is hier rijk voorzien van koraal en vis. Het eiland ligt op circa 20 minuten varen van Koh Chang en een uur van het vasteland.

CHACHOENGSAO
De Sothon Wararam Worawihan Tempel. Alleen al de ligging is prachtig

De Wat Sothon Wararam Worawihan tempel in Chachoengsao is bijzonder. De tempel staat in het midden van het stadje, dicht bij de rivier. Wat Sothon stamt al uit de 18e eeuw en bevat Phra Phutthasothon (ook wel Luang Pho Sothorn genoemd), dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste afbeeldingen van Boeddha in Thailand. Het verhaal is hier bijna belangrijker dan het beeld zelf. In de Ayutthaya tijd dreven drie Boeddhabeelden over de rivier door de stad. De mensen probeerden de beelden uit de rivier te trekken maar dat lukt niet. Pas toen er een altaar was gebouwd, lukte het en kon dit beeld voor deze tempel worden bewaard. Het zou betekenen dat dit beeld hier dus thuis hoort en nergens anders. De andere twee beelden staan in tempels in de buurt.

Kijk voor alle suggesties in Oost-Thailand (de andere delen van Thailand, en nog veel meer handige informatie) op Green Wood Travel.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours