Verliefd op Laos en Luang Prabang!
Ernst
November 03, 2022
LaosNoord Laos Noord
Laos algemeen
Avontuurlijke reizen Laos algemeen
Avontuurlijke reizen
Luang Prabang is een stadmet 47.510 inwoners in centraal Laos aan de Mekong in de provincie Luang Prabang met een rijke historie. Het is qua inwonersaantal de vierde stad van het land. Wanneer je door de straten van Luang Prabang wandelt, kom je een kleurrijke mix tegen van traditionele, houten huizen en rijkversierde tempels, maar zie je ook de invloed van de koloniale Franse tijd terug in de stenen gebouwen met balkons. Luang Prabang, ligt op een schiereiland tussen de Nam Khan en de Mekong rivier en wordt omcirkeld door een groen berglandschap.

Een romantische, heel leuke, super relaxte en aangename manier om in Luang Prabang terecht te komen is via een River Cruise op de Mekong rivier. Via deze weg kunt U genieten van het bloedmooie landschap die Laos te bieden heeft. Puur natuur! Waterbuffels en de vele zwaaiende kinderen die jullie begroeten langs de oever zal van deze route er eentje maken die u nooit meer vergeten zal.

Kijk nu op de website voor deze fantastische manier van reizen naar Luang Prabang
 

Bij zonsopkomst lopen tientallen tot honderden boeddhistische monniken in een rij door de straten, gehuld in oranje gewaden, met een mandje over hun schouder. Het is onderdeel van een eeuwenoude traditie waarbij de lokale bevolking voedsel, voornamelijk rijst, uitdeelt aan de monniken. Elke dag bij zonsopkomst herhaalt dit ritueel zich, waar je ook als reiziger aan kunt deelnemen door voedsel aan te bieden. Wees respectvol voor de monniken en neem geen foto’s met flits, hinder en raak hen niet aan. Bij het geven van almen ga dit blootvoets en al zittend doen.
 

De Kuang Si waterval is één van de grootste bekende watervallen in Laos. Die bevindt 29 km ten zuiden van Luang Prabang, in Laos ligt de Kuang Si Waterval, dit is een bijzondere waterval die bekendstaat om zijn schoonheid. De waterval is opgebouwd uit tufsteen. Dit wordt gevormd doordat kalkhoudend water van de rivier steeds nieuwe laagjes kalk achterlaat op organisch materiaal zoals mos, takjes en blaadjes.De waterval bevindt zich aan de rand van een woud, waar door de lokale bewoners houten vlonders zijn gemaakt over het onderste azuur blauwe meertje. Deze waterval bestaat uit meerdere plateaus met elk een net iets andere beleving van baden. Door het woud, aan de linker kant van de waterval, vindt men een pad dat leidt tot de hoger gelegen plateaus. Op het bovenste plateau vindt men een slinger aan een boom die een leuke plons in het water en je heerlijk kunt gaan genieten van een zwempartij.

U wordt op slag verliefd op Laos en Luang Prabang!
 

Gilles  [09/11/2022]

hoi geit
Reply


Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | June 26, 2024
Thailand Zomervakantie!! Ernst | June 21, 2024
6 opmerkelijke hotels in Bangkok Ernst | June 19, 2024
RELATE STORY

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours