En dan: Nan

April 29, 2019
ThailandNoord Thailand Noord
Avontuurlijke reizen
Avontuurlijke reizen
De omgeving van Nan lijkt geschilderd maar is echt. De bergen, soms verborgen achter de mist, de drijvende teakhouten huisjes op een verloren meertje, rijstvelden en hier en daar woest uitziende kalkstenen rotspieken. De zon bepaalt wanneer mensen opstaan en de dag een dag noemen, de seizoenen bepalen welk werk er op het land moet worden gedaan. Veel bewoners behoren nog tot een van de bergstammen die dit meest noordoostelijke stukje Thailand al eeuwenlang bevolken. Hier, op de grens met Laos, is geen plaats voor een grote stad. Nan wordt omringd door nationale parken en natuur, en wordt doorkruist door de rivier die deze rustige plaats haar naam geeft.
 

Wie echt iets wil zien van Nan en van de prachtige omgeving, wie meer te weten wil komen over hoe de mensen hier leven en werken, en die mensen ook wil ontmoeten, kan het best op pad gaan met onze Nan Reisbutler. Een lokale Nederlandssprekende gids die de plaatselijke bevolking en de omgeving goed kent, veel kan laten zien en vertellen.
 

Het programma is afhankelijk van uw wensen en wordt door uw gids voor u op maat gemaakt. U kunt kiezen voor een wandeltocht, voor de fiets, de typisch Thaise samlor (een riksja met drie wielen) en eventueel voor de minibus (of een combinatie). Bijvoorbeeld: U wordt – het beste al vroeg, als het net licht is geworden – voor een prachtig uitzicht naar de Wat Phra That Khao No gebracht. Deze actieve tempel waarvan het Boeddhabeeld als een hoeder boven het stadje prijkt, is perfect te combineren met een bezoek aan de levendige ochtendmarkt van Nan.
 

Of: de reisbutler neemt u mee naar de omgeving van het dorpje Pua. Onderweg kunt u stoppen en kennis maken met lokale gewoontes en gebruiken in een Thais dorpje aan de Nan Rivier, waar mensen nog heel simpel leven. Ook is het leuk even rond te snuffelen op de Jungle Markt. Bij Pua kunt u ook genieten van het spectaculaire uitzicht bij de Phuket tempel of gaan kijken bij Wat Rong Ngae, een mooie oude Tai Lue minderheden tempel.
 

Uiteraard biedt Green Wood Travel uitstekende accommodatie in Nan. Populair is Nan Seasons Boutique Resort, een klein persoonlijk boetiek resort onder Nederlands management en met een zwembad! Kijk voor alle resorts en hotels in Nan op HOTELS IN NAN. Wil je meer weten over de Nan Reisbutler, kijk dan HIER. Veel meer informatie vind je op GREEN WOOD TRAVEL of neem CONTACT op.
 
#Nan  
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours