Chiang Dao ?€“ De reus van Noord-Thailand.

February 22, 2019
ThailandNoord Thailand Noord
Avontuurlijke reizen
Avontuurlijke reizen
In het noorden van Thailand, al behoorlijk in de buurt van Myanmar, ligt in een denkbeeldige driehoek tussen Chiang Mai, Chiang Rai en Pai een van de mooiste streken van het land, Chiang Dao, met als letterlijk hoogtepunt de ongeveer 2200 meter hoge Doi Chiang Dao, de op twee na hoogste berg van Thailand.
 

Je kunt de berg beklimmen. Maar wie daar geen zin in heeft of niet kan, krijgt vanuit een ligstoel aan het zwembad in Azalea Village een onbetaalbaar uitzicht. Azalea Village ligt in een mooie tuin, in een prachtige omgeving waar Doi Chiang Dao een hoofdrol opeist. Het complex doet denken aan een klein dorp. Uitgangspunt is de eenvoud en het idee dat toeters en bellen niet nodig zijn omdat de schoonheid hier in overvloed van nature al aanwezig is.
 

De heilige berg van het Lanna Koninkrijk, zoals een van de bijnamen van de berg luidt, trekt de aandacht, maar het ruim 1100 vierkante kilometer grote nationale park waar de berg onderdeel van is, mag er ook zijn. Het park is beroemd vanwege de gevarieerde vogel populatie, je kunt er kamperen, wandelen of een trekking lopen, in warmwaterbronnen zitten en grotten bezoeken.
 

Onze Chiang Dao-grot & Mae Sa waterval tour brengt je naar het beroemde Chiang Dao grottencomplex. In een van dit 12 kilometer diepe grottenstelsel staat een marmeren Birmees Boeddhabeeld. De gids gaat je graag voor. Je gaat naar één van de vele bergstammen, die elk met hun eigen gewoontes en gebruiken in Noord-Thailand leven. En je kijkt je ogen uit bij een orchideeënkwekerij, waar meer dan 100 schitterende soorten permanent in bloei staan.

Green Wood Travel biedt accommodatie aan in Chiang Dao. Naast Azalea Village bijvoorbeeld ook Chiang Dao Nest 1. Dit gebied is ook goed te bezoeken vanuit Chiang Mai.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Dit is je toekomst! Reizen in 2024 Ernst | October 28, 2023
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Ontdek Thailand samen met je kinderen Ernst | October 07, 2023
Jungle voor jong en oud in Zuid Thailand Ernst | October 06, 2023
Graven in grotten Ernst | August 17, 2023
6 surprises in Centraal-Thailand Ernst | July 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours