Sangkhlaburi ?€“ De poort naar Myanmar

April 19, 2018
Thailand Thailand
Avontuurlijke reizen
Avontuurlijke reizen
De brug van Sangkhlaburi is een fenomeen. Het is met 850 meter de langste houten brug in Thailand (en de op een na langste ter wereld). Dat is al spectaculair, maar wat een bezoek aan deze poort naar Myanmar zo de moeite waard maakt is de beleving, de ervaring in een deel van Thailand te staan, dat zelf nog bepaalt in welk tempo het leeft.

De brug verbindt Sangkhlaburi, waar Thailand eindigt, met een dorp van de Mon, een van de traditionele bevolkingsgroepen in dit deel van het land. Er wonen hier naast Mon ook Karen, Laotianen en Birmezen. Een smeltkroes op de grens van twee landen.

Dit indrukwekkende plaatsje bezoek je op een driedaagse tour die in Bangkok begint en je allereerst naar Kanchanaburi brengt, bekend van de dodenspoorlijn, de Bridge over the River Kwai en de erebegraafplaatsen.

Daarna gaat de reis verder naar Sangkhlaburi en overnacht je in een hotel waarvan het zwembad hoog boven de rivier ligt en een fantastisch uitzicht heeft. De tour brengt je ook naar de Bikli rivier, waar je tussen hoge bergen, bedekt met een dichte jungle, met de longtailboot een tocht maakt. Als het water laag staat, bezoek je een oude ondergelopen tempel. Bij hoog water zie je alleen het dak. Bij de Ta Kian Thong waterval begint een tocht per raft over de rivier. Ook gaan we proberen of we even Myanmar in mogen om de Three Pagodas en de markt van Payathonsu te zien.
Lees alles over deze veelzijdige tour op Sangkhlaburi – de toegangspoort naar Birma.
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Dit is je toekomst! Reizen in 2024 Ernst | October 28, 2023
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Ontdek Thailand samen met je kinderen Ernst | October 07, 2023
Jungle voor jong en oud in Zuid Thailand Ernst | October 06, 2023
Graven in grotten Ernst | August 17, 2023
6 surprises in Centraal-Thailand Ernst | July 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours