6 opmerkelijke hotels in Bangkok

October 19, 2018
Thailand Thailand
Bangkok
Luxe reizen Bangkok
Luxe reizen
Het hotelaanbod in Bangkok is overweldigend. Niet zo vreemd, met meer dan 30 miljoen bezoekers per jaar. Dit zijn 6 opmerkelijke hotels die het je misschien gemakkelijker maken om te kiezen. Ze zijn opvallend, leveren goede kwaliteit en liggen op aantrekkelijke locaties. Daar gaan we:

RIVA SURYA

 

Wie hier ’s ochtends met een kopje koffie aan het zwembad gaat zitten, loopt het risico zich niet meer los te kunnen maken van dit fijne terras en het uitzicht op het leven op de rivier de Chao Phraya. Jammer, want de levendige Khao San Road buurt ligt op kruipafstand. Ook een wandeling naar het Grand Palace vraagt niet te veel van de reiziger. Wie daar geen zin in heeft, neemt gewoon de boot. De pier ligt bijna voor de deur.

SHANGHAI MANSION

 

Dit is niet het decor van een film over het Shanghai van de jaren ’30, dit is echt. Stap in de luxe van een oud Chinees familiehuis en laat je onbekommerd betuttelen, terwijl je omringd wordt door de zachte tonen van klassieke Chinese muziek. Dit fraaie hotel voegt een extra dimensie aan je verblijf in het Chinatown van Bangkok toe. Om de tegenwoordige tijd te bereiken hoef je niet veel te doen. Wandel de deur uit en je staat in Yaowarat, de centrale straat van Chinatown.

THEATER RESIDENCE

 

Een beetje verborgen aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier, maar verrassend centraal, ligt dit zeer fraaie Theatre Residence. De rust en stijl van de residentie vormen een opvallende verschijning in deze oude, maar levendige en niet erg toeristische buurt rondom de bij Thai zeer populaire Rakang Tempel. Op loopafstand liggen twee pieren die de belangrijkste attracties van Bangkok binnen handbereik brengen. Je hoeft alleen maar met de ferry de rivier over te steken en je staat voor het Grand Palace.

SALA RATTANAKOSIN

 

Het uitzicht is onbetaalbaar. Sala Rattanakosin ligt aan de rivier, recht tegenover Wat Arun. Als je tot in je vezels wilt voelen hoe het is om in Bangkok te zijn, zit je hier goed. Vanuit de luxe kamers aan het water heb je de hele dag een geweldig uitzicht, niet alleen Arun, maar alles wat er op de rivier gebeurt trekt aan je voorbij. Je hoeft je niet te vervelen. Als je de deur uitloopt sta je voor Wat Pho met de Liggende Boeddha. De grote groente- en bloemenmarkt Pak Klong Talad en het Grand Palace liggen beiden op wandelafstand.

PRAYA PALAZZO

 

Hallo, zijn we nog in Bangkok? Jawel, al zou je dat niet zeggen. Praya Palazzo werd een kleine honderd jaar geleden gebouwd door Italiaanse architecten, die in die tijd erg populair waren bij de notabelen in Bangkok. Het was eerst een familiehuis, later een school en nu een hotel en restaurant. Er zijn maar 15 kamers, allemaal rijkelijk gedecoreerd met Siamese meubelen en kunstobjecten uit het begin van de vorige eeuw. Een stap terug in de tijd, voor romantici en voor mensen die echt eens iets anders willen.

THE RAWEEKANLAYA BANGKOK

 

Het is moeilijk te geloven dat een oase als The Raweekanlaya Bangkok bestaat. Het is gevestigd in het oude huis van een aristocratische familie van de gouvernante van koning Rama VI. Als verwijzing zijn de kamers genoemd naar figuren uit een toneelstuk dat de koning schreef. Ook zijn in alle vertrekken verzen te vinden uit bekende Thaise gedichten. Die rijke cultuur, het vroeg 19e eeuwse pand, de historische foto’s en de klassieke inrichting dragen bij aan het gevoel dat als je hier binnenstapt, je op een bijzondere plek bent.

Er valt dus veel te kiezen. Van aristocratische rust tot de hectiek van Khao San Road, er is voor ieder wat wils. Wil je meer te kiezen hebben, kijk dan hier! Meer over Green Wood Travel staat hier.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours