Pranburi Onbekende parel aan de Golf van Thailand.
Ernst
February 02, 2024
ThailandCentraal Thailand Centraal
Familie reizen
Familie reizen
Wij willen best weer eens geheimpje met je delen. Het heet Pranburi. Niet veel mensen kennen het en dat is jammer. Pranburi is een rustige plaats met prachtige stranden. Het ligt aan de Golf van Thailand, ten zuiden van Hua HIn. Het is een geschikte uitvalsbasis voor tochten naar het park van de driehonderd pieken, Khao Sam Roi Yot National Park. Dit enorme natuurgebied omvat land en zee; eilanden, mangrove gebieden, moerassen, grotten en de kalkstenen rotsen langs de kust, die soms verstopt lijken te liggen onder een dikke laag groene begroeiing.

Of wat denk je van een tocht naar Koh Talu, het nog nauwelijks ontdekte kleine broertje van Koh Tau? Koh Talu is een eilandje voor de kust van Bang Saphan. Het is een van de weinige privé eilanden in Thailand en de eigenaar doet er alles aan om dit gebied conserveren. Geen drukte en geroezemoes om je heen. In plaats daarvan rust, palmbomen, een spierwit strand. Het Koh Talu Island Resort ligt tussen de palmbomen bij een mooi zandstrand. Er zijn drie baaien met prachtige witte stranden en aan de achterkant vind je een hoge klif met bovenop een spectaculair uitzicht.

Als je gewoon even helemaal niks wilt, en rustig wilt genieten van het strand en de zee, hoef je Pranburi helemaal niet uit. Pranburi  ligt zo’n 30 kilometer onder Hua Hin en op een kleine drie uur rijden van Bangkok. En alhoewel dus nog maar heel weinig mensen het kennen, hoef je er niet onder een palmboom te slapen, want er is een mooi aanbod van resorts, eenvoudig en luxe. In deze Pranburi hotels kom je niets tekort:

Dolphin Bay ligt ver weg van neonreclames, herrie en volle stranden. De baai is vijf kilometer lang en nodigt uit tot zwemmen en lange wandelingen. Je hebt uitzicht op Monkey Island, dat wordt bewoond door krabetende makaken. Dolphin Bay is een uitstekende bestemming voor families met kinderen, op zoek naar rust en ontspanning.

Klein, maar fijn, om niet te zeggen exquise! Aan het prachtige strand van het rustige Pranburi vind je dit juweeltje van een resort. In Praseban Resort zijn sfeer en service er geheel op gericht je de stress van alledag te laten vergeten. De tijd staat hier gewoon even stil.

5 Sterren luxe aan het strand van Pranburi, vind je in Aleenta Hua Hin – Pranburi Resort. Alle bungalows liggen aan het strand, aan alles is gedacht. Sommige bungalows hebben soms een eigen plungepool.

Nog meer 5 sterren luxe, ook de kids zijn hier zeer welkom. Evason wordt omgeven door maar liefst 10 hectare fraai aangelegde tropische tuinen. Het is en passend resort voor gezinnen, of voor een onvergetelijke honeymoon of eigenlijk voor elke andere reden die je maar kunt bedenken voor een verblijf hier.

Meer weten over Praburi, de tours die je hier kunt maken en andere resorts? Kijk op Green Wood Travel.
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023
Krabi. Wat kun je daar veel doen! Ernst | December 13, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours