Het geestenfeest
Daranee
July 05, 2016
ThailandNoordoosten Thailand Noordoosten
Festivals
Festivals
Voor wie een keertje wat anders wilt dan tempels bezoeken en op de mooie stranden met zijn voetjes in het strand liggen, begint morgen HET festival van Thailand. Van 6 juli tot 8 juli is het in het normaal zo stille plaatsje Dan-Sai een groot feest.

Waar staat het feest bekend om? Op deze foto zijn slecht maar enkele van de mensen met maskers en kledij te zien. Het is het meest levendige en kleurrijke festival van Thailand. Tijdens dit festival genaamd ”Phi Ta Khon” Oftewel ”geestenfeest” is het drie dagen feest met allerlei festiviteiten.

Er zijn een hoop verhalen van wat een festival ongeveer betekend. In ieder geval gaat het over prins Wetsanthon, de laatste reïncarnatie van Boedhha, die vertrok samen met de ”Witte Olifant” weg uit het dorp. Iedereen geloofde dat deze witte olifant zorgde voor de regen in het gebied. Iedereen was dus erg bang dat de oogst zal mislukken dat jaar. Echter kwam de prins terug met de witte olifant en werd hij zo feestelijk onthaald dat de mensen de geesten wakker maakte. Sindsdien gaan de dorpsleden elk jaar de straat op om de geesten te laten ontwaken.  Op de tweede dag vindt dan ook het Rocket festival plaats, tijdens deze dag schiet de mensen racket de lucht in (een soort van vuurpijlen) en daarmee vragen ze regen aan de geesten, zodat er voldoende regen komt om een goede oogst te hebben.

Op de derde en laatste dag worden er door de hele stad verhalen verteld door monniken, waar naar geluisterd kan worden. Het is dus een echte aanrader om heen te gaan als je in de buurt ben. Het is een stukje rijden vanuit Chiang Mai, maar echt de moeite waard. U kunt bijvoorbeeld een busje huren bij Green Wood Travel en dan die kant oprijden. onderweg stoppen waar je wilt als je bijvoorbeeld een leuke tempel ziet.

PHI TA KHON DANSAI LOEI THAILAND GOPRO3 – SALVATHAI
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Verliefd op Laos en Luang Prabang! Ernst | November 03, 2022
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | November 09, 2022
Thaise Traditionele Tom Yum Kung Ernst | November 01, 2022
Koh Lipe, de Malediven van Thailand? Ernst | October 30, 2022
Surin olifantenhoofdstad 10++ Tips Ernst | October 16, 2022

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours