Het geestenfeest Phi Ta Khon
Ernst
July 03, 2023
ThailandNoordoosten Thailand Noordoosten
Thailand algemeen
Festivals Thailand algemeen
Festivals
Voor wie een keertje wat anders wilt dan tempels bezoeken en op de mooie stranden met zijn voetjes in het strand liggen, begint morgen HET festival van Thailand. Van 6 juli tot 8 juli is het in het normaal zo stille plaatsje Dan-Sai een groot feest.

Waar staat het feest bekend om? Op deze foto zijn slecht maar enkele van de mensen met maskers en kledij te zien. Het is het meest levendige en kleurrijke festival van Thailand. Tijdens dit festival genaamd ”Phi Ta Khon” Oftewel ”geestenfeest” is het drie dagen feest met allerlei festiviteiten.

Er zijn een hoop verhalen van wat een festival ongeveer betekend. In ieder geval gaat het over prins Wetsanthon, de laatste reïncarnatie van boedhha, die vertrok samen met de ”Witte Olifant” weg uit het dorp. Iedereen geloofde dat deze witte olifant zorgde voor de regen in het gebied. Iedereen was dus erg bang dat de oogst zal mislukken dat jaar. Echter kwam de prins terug met de witte olifant en werd hij zo feestelijk onthaald dat de mensen de geesten wakker maakte. Sindsdien gaan de dorpsleden elk jaar de straat op om de geesten te laten ontwaken.  Op de tweede dag vindt dan ook het Rocket festival plaats, tijdens deze dag schiet de mensen racket de lucht in (een soort van vuurpijlen) en daarmee vragen ze regen aan de geesten, zodat er voldoende regen komt om een goede oogst te hebben.

Op de derde en laatste dag worden er door de hele stad verhalen verteld door monniken, waar naar geluisterd kan worden. Het is dus een echte aanrader om heen te gaan als je in de buurt ben. Het is een stukje rijden vanuit Chiang Mai, maar echt de moeite waard. U kunt bijvoorbeeld een busje huren bij Green Wood Travel en dan die kant oprijden. onderweg stoppen waar je wilt als je bijvoorbeeld een leuke tempel ziet.

PHI TA KHON DANSAI LOEI THAILAND 
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours