Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update
HATAICHANOK
JANUARY 29, 2020

THAILAND    THAILAND   
Het nieuws rond het Corona virus verspreidt zich bijna sneller dan het virus zelf. We praten u even bij over de ontwikkelingen met betrekking tot het virus op dit moment in Thailand. Er gaan genoeg broodje aap verhalen rond om iedereen in paniek te krijgen, maar het is verstandiger, en trouwens ook praktischer, te kijken naar wat er echt gebeurt en wat u moet weten.

Het virus, ontstaan in China, is in meerdere Aziatische landen aangetroffen, maar inmiddels ook in Europa (Frankrijk en Duitsland), Afrika (Ivoorkust), Australië en Noord-Amerika (Canada en de Verenigde Staten).
 
Voor de zekerheid.....

In Thailand zijn (tot op het moment van schrijven) 14 mensen behandeld die het Corona virus (in China) hebben opgelopen. Het zijn allemaal Chinezen uit de Chinese provincie Hubei, waar het virus is ontstaan. 5 van hen zijn inmiddels beter verklaard. Van de resterende 9 zijn er 5 familie van elkaar. Zij worden in Thailand behandeld in het Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute in Nonthaburi.

In Thailand zijn tot nu toe buiten China de meeste mensen met het virus aangetroffen. Daar is een logische verklaring voor. De meeste Chinese toeristen die op een buitenlandse reis gaan, gaan naar Thailand. Het zijn er jaarlijks bijna 10 miljoen. Rond het Chinees Nieuwjaar (dit jaar op 25 januari) ligt een piek.
 
Reizigers uit China worden op een Thaise luchthaven op griep gecontroleerd.

Groepsreizen zijn binnen en vanuit China momenteel verboden. Er komen voorlopig dus relatief weinig Chinezen naar Thailand. Die worden aan de grens meteen gecontroleerd op griepverschijnselen. Dat gebeurt op tien luchthavens waar vluchten vanuit China aankomen en op boten uit China.

Uit voorzorg worden niet alleen vliegtuigen (voor zowel binnenlands als internationaal vliegverkeer) ontsmet, dat gebeurt ook dagelijks in de metro en skytrain van Bangkok.

Is er sprake van onrust en paniek in Thailand? Nee. Buiten Bangkok maken mensen zich geen zorgen. In Bangkok zie je bij mensen die in de spits met het openbaar vervoer reizen meer stofmaskers dan normaal (tegen de luchtverontreiniging). Verder gaat het leven zijn gebruikelijke gang. Er zijn markten, net zoveel boten en tuk tuks als altijd en ook de Chatuchak avondmarkt en de Ratchadda treinmarkt, om maar eens wat te noemen, zijn net zo druk als anders.
 
Bezoekers bij het Grand Palace in Bangkok.

Er is voor Green Wood Travel dan ook geen enkele reden nu te sleutelen aan reisprogramma’s en tours. Het actuele reisadvies van het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken maakt (op het moment van schrijven) geen enkele kanttekening bij het reizen naar en in Thailand.

Fijn om te weten: de stand van de medische zorg in Thailand is goed. Bangkok heeft enkele van de bekendste internationale privé ziekenhuizen ter wereld. Alleen al het Bumrumgrad ziekenhuis behandelt jaarlijks ruim een half miljoen internationale patiënten.

Komt bij: ook bij Green Wood Travel hebben we (bij de eerdere Sars besmetting en de tsunami, bijvoorbeeld) veel ervaring opgebouwd om in de belangen van onze gasten in alarmerende situaties adequaat te kunnen handelen. Zo zijn we altijd 24 uur per dag bereikbaar in geval van nood. Heeft u vragen over reizen naar Thailand, bel ons. We helpen u graag verder.
 
RECENT NIEUWS
Op weg naar een duurzaam 2024 HENRY  |  DECEMBER 07, 2023
HAPPY DAYS ZIJN TERUG, HET IS TIJD VOOR EEN REISLUSTIG 2023 ERNST  |  DECEMBER 09, 2022
Test & Go verleden tijd en is alleen Thailand open? TRAINEE  |  MAY 31, 2022
Beste wensen van Green Wood Travel Thailand ERNST  |  DECEMBER 16, 2022
Hoe ga jij reizen? Doe mee aan onze enquete ERNST  |  JUNE 30, 2023
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  JULY 21, 2023
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... ERNST  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019