Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel
ERNST
JULY 21, 2023

THAILAND    THAILAND   
Koh Chang is een droom die voor veel Green Wood Travel reizigers werkelijkheid werd. Het is een van de grotere eilanden in Thailand en het herbergt zowel kleine strandjes als woeste rotsachtige jungle. Maar Koh Chang is meer dan alleen een eiland; de hele archipel, beter bekend als het maritieme nationale park Mu Koh Chang, is een belevenis. Deze eilandengroep bevat maar liefst 52 eilanden!

KOH CHANG
 
Koh Chang. Er valt veel te ontdekken....

Voor velen betekent de aankomst op het eiland eerst een rit over de steile heuvels van Chang voordat het strand wordt bereikt. Er valt veel te ontdekken, van jungle, koraalriffen tot watervallen. De bekendste stranden zijn White Sand Beach, het langste strand op het eiland: Klong Prao Beach, en Lonely Beach, ooit (maar niet langer) het exclusieve domein van backpackers.

HOTELTIP: KACHA RESORT KOH CHANG
 
Kacha Resort Koh Chang. Alternatief voor de donkere wintermaanden?

Strandkleding, slippers en zonnebrandolie zijn de belangrijkste benodigdheden voor een verblijf in het Kacha Resort & Spa op het olifanteneiland Koh Chang. Het leven richt zich hier op strand en zee. Niet verrassend, want Kacha is een beachfront-resort met een geweldig uitzicht over het water. Het is de ideale bestemming voor wie gek is op een fijn koraalwit zandstrand en een heldere zee.
 
Meer hotels op Koh Chang
 
Koh Ngam

TIP: STRANDJE PIKKEN OP KOH NGAM

Er moet een soort afspraak komen dat we de allermooiste plekjes niet aan anderen verklappen, maar zolang we die afspraak nog niet hebben, wijzen we je even op Koh Ngam. Dit bounty eilandje, twee rotspieken die in het midden door een strook zand met palmen met elkaar worden verbonden, ligt ten zuiden van Koh Chang. Vanaf het zuidelijkste puntje van Koh Chang kun je er naar toen kajakken. Geniet van het strand en ga lekker snorkelen!
 

KOH WAI

Koh Wai is een van die andere kleine eilandjes die ogenschijnlijk achteloos tussen Koh Chang en Koh Mak zijn gedrapeerd als decorstukken voor de grotere broers. Maar Koh Kwai mag er zelf ook best zijn. Groot is het niet, met op de langste einden 3 kilometer lang en 1 kilometer breed. Je kunt dus gemakkelijk van de ene naar de andere kant wandelen. Om het oostelijk deel van het eiland ligt koraalrif. Je vindt er zandstranden en er is een rotsachtig heuvelgedeelte waar veel vogels broeden.
 
Koh Wai. Eenvoudige perfectie.

Er is geen weg, geen dorpje, er zijn geen winkels, geen warm water en er is geen elektriciteit (alleen generatoren), geen geldautomaten en maximaal een klein beetje wifi (dat klinkt hoopvol, toch?). Er zijn een paar eenvoudige resort (al zijn ze -afhankelijk van het weer- soms ook even dicht). Er gaan dagelijks boten naar Koh Chang en Koh Mak.

TRAT

Trat heeft Cambodja in de rug en de Golf van Thailand aan de kust. Het is een nog lekker ouderwets gebied waarvan het gelijknamige stadje een centrale rol speelt voor reizigers die zowel naar de Thaise eilanden van dit natuurgebied gaan als die naar eilanden in Cambodja.
 
De kust bij Trat.

Aan de kust bij Trat hebben wij een paar suggesties voor heerlijke accommodatie voor je. Centara Chaan Talay Resort is een luxe verblijf, omgeven door de jungle begroeiing, terwijl je in een paar stappen op het 800 meter lange witte zandstrand staat.

En: In de ongerepte en schitterende natuurlijke omgeving van Trat vind je een meertje met een authentiek mangrovebos, pal aan de kust. Daarin verscholen staan de charmante Thaise houten gebouwen en bungalows van het Banpu Resort Trat.
 
Centara Chaan Talay Resort in Trat.

Wil je meer weten over het maritieme nationale park Mu Koh Chang of ben je benieuwd naar eerdere nieuwsbrieven of andere tips over Thailand, kijk op Green Wood Travel.

 
RECENT NIEUWS
Op weg naar een duurzaam 2024 HENRY  |  DECEMBER 07, 2023
HAPPY DAYS ZIJN TERUG, HET IS TIJD VOOR EEN REISLUSTIG 2023 ERNST  |  DECEMBER 09, 2022
Test & Go verleden tijd en is alleen Thailand open? TRAINEE  |  MAY 31, 2022
Beste wensen van Green Wood Travel Thailand ERNST  |  DECEMBER 16, 2022
Hoe ga jij reizen? Doe mee aan onze enquete ERNST  |  JUNE 30, 2023
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  JULY 21, 2023
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... ERNST  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019