Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips
ERNST
JULY 07, 2023

MALEISIE    MALEISIE   
Niet veel mensen die thuis (al dan niet digitaal) door de reisgids zitten te bladeren hebben Maleisië in hun hoofd als reisdoel. In Azië trekken Thailand en Vietnam eerder de aandacht. Toch heeft Maleisië alles wat een reiziger zoekt. We lopen even het lijstje af: wervelende steden, check; witte zandstranden, check; heerlijk gevarieerd en lekker eten, check; nationale parken en wildlife, check; adembenemende eilanden, check; leuke mensen met allerlei verschillende achtergronden, check; een klimaat met veel zon, check. Kortom: u kunt uw hart verliezen aan Maleisië, want het is er interessant, het is er heerlijk en bovenal, het is er echt Azië.
 
Leuke mensen met allerlei verschillende achtergronden.

FASCINEREND MALEISIË

Er zijn prachtige eilanden met lange stranden waar de zon meestal schijnt. Het land heeft een geweldig aanbod aan natuur, zoals de Cameron Highlands en het oudste regenwoud ter wereld Taman Negara. Maleisië heeft charmante oude steden, zoals Georgetown op het eiland Penang en Malakka met z'n koloniale geschiedenis, maar staat ook met twee benen in de moderne tijd. Neem Kuala Lumpur met het hoogste tweeling gebouw ter wereld, de Petronas Twin Towers. Je kunt het allemaal ontdekken in de 19-daagse rondreis Fascinerend Maleisië.
 
Het hoogste tweeling gebouw ter wereld: de Petronas Twin Towers.

MALAKKA EN KUALA LUMPUR

Je kunt Malakka en Kuala Lumpur ook samen in een 6-daagse trip boeken. Ze delen het mooie van Maleisië, geurige gerechten, vriendelijke mensen, dagen waarop bijna altijd de zon schijnt. Maar het is ook oud tegen nieuw, klein tegen groot en traditioneel tegen modern. In Malakka is de koloniale geschiedenis nadrukkelijk aanwezig, verlopen de dagen wat langzamer en wordt er meer waarde aan tradities gehecht. Kuala Lumpur is groter, beweeglijker en moderner.
 
Malakka.

LANGAKAWI, HET JUWEEL VAN KEDAH

Een juweeltje! Langkawi, een groep van ruim honderd eilanden in de Andaman Zee, heet officieel Langkawi, het Juweel van Kedah (Kedah is een sultanaat waartoe de eilanden ooit behoorden). Een fraaie naam, als je het ons vraagt. In de regel bedoelt men met Langkawi het grootste eiland van de archipel, een van de paar waar mensen wonen. Langkawi staat nog steeds symbool voor zandstranden en vissersdorpjes. Het eiland is nog niet onder de voet gelopen. Er zijn watervallen en warmwaterbronnen. Het Juweel glimt nog als altijd.
 
Langkawi. Nog niet onder de voet gelopen.

TAMAN NEGARA

De aantrekkelijkheid van Taman Negara is niet moeilijk te begrijpen: het is woeste natuur, dichtbegroeide jungle met snelstromende rivieren en een breed palet aan dieren die je zelden te zien krijgt (ook niet als je in het gebied bent trouwens). Het is het oudste regenwoud ter wereld en bestaat al 130 miljoen jaar. Wat denk je van een ‘night jungle walk’? Ervaar de jungle in het donker en kijk bij Bumbun Tahan, een plek waar veel zout in de grond zit, en (met een beetje geluk) herten, wilde beren en tapirs een portie zout komen likken.
 
Taman Negara.

Nog spectaculairder is de ‘canopy walk’, een loopbrug door de toppen van de jungle. De 'brug’, oorspronkelijk gebouwd voor research doeleinden, is 530 meter lang en hangt 40 meter boven de grond. En trouwens ook behoorlijk smal en wiebelig. U krijgt opnieuw een geweldig uitzicht over de flora en fauna van dit natuurgebied. Waarschijnlijk een ervaring om nooit te vergeten.
 
Welkom in Maleisië.

 
RECENT NIEUWS
Op weg naar een duurzaam 2024 HENRY  |  DECEMBER 07, 2023
HAPPY DAYS ZIJN TERUG, HET IS TIJD VOOR EEN REISLUSTIG 2023 ERNST  |  DECEMBER 09, 2022
Test & Go verleden tijd en is alleen Thailand open? TRAINEE  |  MAY 31, 2022
Beste wensen van Green Wood Travel Thailand ERNST  |  DECEMBER 16, 2022
Hoe ga jij reizen? Doe mee aan onze enquete ERNST  |  JUNE 30, 2023
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  JULY 21, 2023
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... ERNST  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019