Op weg naar een duurzaam 2024
HENRY
DECEMBER 07, 2023

Thailand    Thailand   

Op weg naar een duurzaam 2024

Green Wood Travel Nieuwsbrief

De feestdagen staan weer voor de deur. Kerstmis ziet er in Thailand ietsjes anders uit dan bij u thuis. Bij Green Wood Travel wordt het zeker goed gevierd. Kerstbomen bij 30 graden blijft apart, maar klagen doen wij zeker niet. Wij wensen iedereen een fijne kerst en een reislustig 2024 toe.

Myanmar de 'verboden vrucht'. Green Wood Travel gooit de knuppel in het hoenderhok en gaat de markt op met 'verboden vruchten'. Reizen in Myanmar (het vroegere Birma) is sinds de militaire staatsgreep van 2021 geen reisbestemming meer. Veiligheid voor reizigers is onze eerste verantwoordelijkheid. 
De komende maanden verzorgen we weer Pelgrimsreizen naar veilige gebieden. Green Wood is daarmee een van de eerste touroperators die deze uitermate boeiende bestemming opnieuw aanbiedt.

Ook is het nu de beurt aan de Filipijnen, een land dat merkwaardig genoeg door slechts weinig toeristen bezocht wordt. En dat is, volgens ons, niet terecht want er is meer dan genoeg te zien en te beleven in dit eilandenrijk met zijn prachtige natuur, ongerepte stranden, oude cultuur en bijzondere steden. Maar... , misschien denkt u, .... is het wel veilig? Het reisadvies geeft aan dat het om een beperkt gebied gaat in het zuiden. De rest van het land is niet minder veilig dan Thailand. Dus eigenlijk is er niets dat u hoeft te weerhouden van een kennismaking met dit fascinerende land waar bovendien iedereen goed Engels spreekt. 

Green Wood Travel 30 jaar duurzame maatwerk reizen. 

 

The Moken Eco Village 

In de azuurblauwe wateren van de Andamanse Zee, verscholen in de Mergui-archipel, pioniert een unieke gemeenschap die bekend staat als de Moken. Zij leven een duurzame levensstijl in hun pas opgerichte eco-dorp. Met de ongerepte eilanden en koraalriffen als decor vormt het Moken Eco-Dorp een mooi voorbeeld van de vastberadenheid van de gemeenschap om niet alleen hun eeuwenoude levensstijl te behouden, maar ook de fragiele mariene ecosystemen die ze als hun thuis beschouwen te beschermen.
Traditionele op palen gebouwde huizen, geweven van lokaal gewonnen materialen, staan symbool voor een harmonieuze co-existentie met de natuur.
 
Duurzaamheid is onderdeel van het dagelijks leven van het Moken Eco-Dorp. Van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen en windturbines, tot innovatieve praktijken voor waterbehoud, iedereen in het dorp draagt een steentje bij om de ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. De gemeenschap neemt actief deel aan duurzame vispraktijken en put uit hun eeuwenoude wijsheid om ervoor te zorgen dat zeeleven behouden blijft voor toekomstige generaties. Terwijl de Moken zich aanpassen aan moderne uitdagingen, streven ze ernaar de essentie van hun unieke culturele identiteit te behouden en tegelijkertijd milieubewuste praktijken te omarmen.
 

Trein, boot & tuk-tuk tour naar Ayutthaya

Ga op een duurzame manier naar Ayutthaya door gebruik te maken van het openbaar vervoer en ter plekke zul je gebruik maken van de lokale restaurants. Reiscomfort, historisch erfgoed en duurzaamheid komen samen in een unieke privé-tour vanuit Bangkok naar Ayutthaya. Deze exclusieve reis, geleid door een persoonlijke gids, belooft niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een milieuvriendelijke ontdekkingsreis.
Je vertrekt per trein naar Ayutthaya en eenmaal aangekomen neem je een tuk-tuk naar Baan Hollanda, de officiële VOC-nederzetting, de Japanse Village en de Portugese nederzetting, waar geschiedenis tot leven komt. Bij de tuk-tuk rit kun je de aanbevelingen van de chauffeurs volgen om hoogtepunten zoals Wat Mahathat, Wat Ratchaburana en Wat Phra Sri Sanphet te verkennen.
Dan een uur durende boottocht rond Ayutthaya eiland dat een unieke kijk op de natuurlijke en historische schoonheid biedt. De deskundige gids onthult verfijnde details en wijst op verborgen juweeltjes die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien.
 
Keer terug naar Bangkok met de openbare trein, waardoor de ecologische voetafdruk wordt geminimaliseerd. Uw Green Wood Travel-gids staat klaar om te assisteren bij het vinden van milieuvriendelijk vervoer terug naar uw hotel, waardoor uw reiservaring groener en duurzamer wordt.
Droom van verre reizen in 2024. Samen met je persoonlijke Green Wood Travel tour-coördinatoren maak je het werkelijkheid. 
Fijne feestdagen en een fantastische nieuw reisjaar zijn dan gegarandeerd.
RECENT NIEUWS
Op weg naar een duurzaam 2024 HENRY  |  DECEMBER 07, 2023
HAPPY DAYS ZIJN TERUG, HET IS TIJD VOOR EEN REISLUSTIG 2023 ERNST  |  DECEMBER 09, 2022
Test & Go verleden tijd en is alleen Thailand open? TRAINEE  |  MAY 31, 2022
Beste wensen van Green Wood Travel Thailand ERNST  |  DECEMBER 16, 2022
Hoe ga jij reizen? Doe mee aan onze enquete ERNST  |  JUNE 30, 2023
Achter de wolken schijnt de zon HATAICHANOK  |  JULY 31, 2020
Het Maritieme Spektakel van De Koh Chang Archipel ERNST  |  JULY 21, 2023
Fascinerend Maleisie - Roundreizen en Tips ERNST  |  JULY 07, 2023
Nieuws van Green Wood Travel: Corona Virus Thailand Update HATAICHANOK  |  JANUARY 29, 2020
Koh Chang National Park, Trat en Meer van Dat... ERNST  |  SEPTEMBER 21, 2023
Fijne Feestdagen en Een Reislustig 2020 HATAICHANOK  |  DECEMBER 18, 2019
Hebben wij elkaar ooit ontmoet? HATAICHANOK  |  DECEMBER 10, 2019